Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο Facebook Twitter
12

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου  με την υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική. Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Είναι φαίνεται δείγμα υγείας και πολιτισμού να κλείνεις τα σύνορα σε ένα πρόβλημα (βλέπε πρόσφυγες) και να λες "θα το φορτωθούν οι άλλοι". Εγώ πάντως όποτε πατώ το πόδι μου σε Αυστρία-Γερμανία, παθαίνω κάτι από εικονικό πνιγμό. Είμαι ταξιδεμένος πολύ στην Ευρώπη, έχω γνωστούς και φίλους σε πολλές χωρες, αλλά αυτό το πνιγηρό δεν το έχω αισθανθεί παρά μόνο σε αυτές τις super clean πολιτισμένες πόλεις.... Διαισθητικά πάντοτε ψάχνω τον πλησιέστερο Τούρκο για να φάω κεμπαπ να νοιώσω άνθρωπος...
η Βιεννη οντως ειναι κουκλα πολη..αλλα ιδιαιτερα βαρετη. αυτο ειναι το παραξενο με τις πολεις που ψηφιζονται ως πολεις με την υψηλοτερη ποιοτητα ζωης. θελουν ολοι να φυγουν και να πανε σε βρωμικες, ακριβες πολεις που ο ενας ειναι πανω στον αλλο σα μυρηγκια. βλεπε Λονδινο, Νεα Υορκη, Παρισι. Βερολινο, Χονκ Κονγκ, Συδνευ.τελικα αυτο που μας κανει να νιωθουμε "ζωντανοι" ειναι η ενεργεια στους δρομους οταν αυτοι ειναι γεματοι κοσμος. περπατας στο σοχο σαββατο βραδυ και νιωθεις γεματος ζωντανια κ ενεργεια, ακομα κ αν εισαι κουρασμενος. best feeling in the world
Δεν ξέρω για τις άλλες αλλά η Νέα Υόρκη δεν είναι καθόλου βρώμικη. Αντίθετα έχει τεράστιους δρόμους που δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι ζεις σαν τα μυρμήγκια και πολύ πράσινο. Βρώμικη και μπουχτισμένη ειναι η Αθήνα. Η ποιότητα ζωής δεν έχει να κάνει με τα ποτά.
Καμία, εσείς μπορείτε να πίνετε το τσάι σας Qρία σου λέει και οι διπλανοί σας να εξίσου πολύ καλοβαλμένοι να λένε με ευγενικό τρόπο πόσο έχει αλλάξει η πόλη τους από την στιγμή που μαζεύτηκαν οι "απολίτιστοι".