Την δική του απάντηση στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν όσα υποστήριξε στην εκπομπή «στον ενικό» για την γενοκτονία των Ποντίων έδωσε ο Νίκος Φίλης.

 

Ο κ. Φίλης μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ, έκανε λόγο για στερεότυπα που κρατούν τη χώρα πίσω και για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου.

 

 

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα... Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

 

Στην εκδήλωση μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία υπερασπίστηκε τον Νίκο Φίλη.

 

«Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις» τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.