ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.9.2015 | 12:49

Ναι, Είσαι Μισογύνης

Θεωρώ πως η σελίδα είναι ηλίθια και απλά φανατίζει κοπέλες. Και πριν αρχίσετε το κράξιμο αγαπητές γυναίκες του lifo που κάνετε κουμάντο εδώ, ας εξηγηθώ. Ζεις στην Ελλάδα του 2015, όχι στην Ελλάδα του 1950 ούτε στη Ζιμπάμπουε. Στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό του 2015 η γυναίκα έχει ΙΣΑ δικαιώματα με τους άντρες, δε μειονεκτεί σε τίποτα. Πολλές φορές μάλιστα απολαμβάνει περισσότερες ανέσεις από τους άντρες. Πόσες γυναίκες γίνονται θύμα βιασμού ή κακοποίησης σήμερα σε ένα αστικό κέντρο (πχ. Αθήνα, όχι στην άνω πορδιτσά); Μία στις χίλιες; Κατακριτέο ακόμα και αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αλλά όχι να λέμε και ότι ένα συμβάν είναι αρκετό για να καταστήσει όλους τους άντρες μισογύνεις και βάρβαρα καθάρματα, γιατί αυτό υπαινίσσεται η εν λόγω σελίδα. Παίρνει την ΕΞΑΙΡΕΣΗ και την παρουσιάζει ως ΚΑΝΟΝΑ. Η σύγχρονη γυναίκα λοιπόν αγαπητές μου κοπέλες, δεν έχει κανέναν φεμινισμό ανάγκη. Τα καταφέρνει ΜΙΑ ΧΑΡΑ από μόνη της. Πόσες από εσάς ξέρετε την Βάσω Αποστολοπούλου; Ή την Άννα Στεφανοπούλου; Η 2η ειδικά είναι μια εξαίρετη επιστήμων που έχει κάνει τεράστια καριέρα στο εξωτερικό συνδυάζοντας γνώσεις control systems και καυσίμων. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη στον κόσμο που εισήγαγε το πρόβλημα του αυτομάτου ελέγχου στα fuel cells!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ τα καταφέρνουν οι γυναίκες στην εποχή μας, δεν έχουν ανάγκη από κανένα ψευτοφεμινισμό. Απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και με το μυαλό που διαθέτουν προοδεύουν στη ζωή τους, κάνουν καριέρα και βγάζουν εκατομμύρια όπως τους αξίζει για τον κόπο τους. Αυτές που ΔΕΝ έχουν τα απαραίτητα προσόντα, κλαίγονται στο "Ναι, Είσαι Μισογύνης".Αν ΟΝΤΩΣ σας ενδιαφέρει ο πραγματικός φεμινισμός, να πάτε να τον εφαρμόσετε εκεί που ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. Εκεί που οι γυναίκες ΠΡΑΓΜΑΤΙ κακοποιούνται και έχουν μειονεκτική αντιμετώπιση από την κοινωνία. Όχι στην Ελλάδα του 2015.
31
 
 
 
 
σχόλια
Οι γυναίκες που αναφέρεις, όπως και ολες οι γυναίκες που έχουν καταφέρει σημαντική καριέρα στη ζωή τους, να είσαι σίγουρος πως χρειάστηκε να δουλέψουν 10 φορές σκληρότερα και να αντιμετωπίσουν δεκαπλάσια εμπόδια από ότι οι αντίστοιχοι άντρες. Σαφώς, υπάρχουν χώρες όπου οι γυναίκες πρέπει να κρύβουν το πρόσωπό τους, όπου έχουν μικρότερη ανταλλακτική αξία από τις κατσίκες, όπου λιθοβολούνται μέχρι θανάτου για εγκυμοσύνη εκτός γάμου, και ευτυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια τετοια χώρα. Αλλά αν θεωρείς πως υπάρχει απόλυτη ισότητα, είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Δε θα διαφωνήσω εντελώς μαζί σου. Ναι ζούμε σε μια αναπτυσσόμενη χώρα του δυτικού πολιτισμού, όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Τουλάχιστον στα χαρτιά. Γιατί οι Έλληνες έχουμε γαλουχηθεί με μια διαφορετική νοοτροπία, κι ας προστάζει αλλιώς το Δίκαιο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες προκειμένου να πετύχουν πρέπει να καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα και το γεγονός ότι δε μαθαίνουμε για όσες κοπέλες βιάζονται καθημερινά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν περισσότερες απ' ό,τι φανταζόμαστε. Παρ'όλα αυτά δε σε θεωρώ ούτε μισογύνη ούτε μαλάκα. Απλώς πιστεύω πως βλέπεις τα πράγματα εξιδανικευμένα, ενώ δεν είναι, όχι από κακία, αλλά γιατί έτυχε. Πάντως σέβομαι την άποψη σου.
Είναι προφανές οτι δε ξέρεις τι σου γίνεται.Επειδή δουλεύω σε σχετικό τομέα, στην Ελλάδα το 25% των γυναικών έχει πέσει θύμα σωματικής η και σεξουαλικής βίας απο την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μιλάω για τα καταγεγραμμένα ποσοστά, φαντάσου πόσες ακόμα είναι αυτές που έχουν δεχθεί βια και δεν το έχουν καταγγείλει. Γιατί στο Ελλαδιστάν έχουμε το ''τι θα πεί ο κόσμος'' και στις περισσότερες περιπτώσεις κατηγορείτε το θύμα ακόμα κ αν είναι 15 ετών. Επίσης απο τη στιγμή που βιάζουν γυναίκες και το πρώτο πράγμα που ακούω είναι η ερώτηση ''Τι φορούσε;'' νομίζω οτι δε υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να μη χαρακτηρίσω αυτά τα άτομα μισογύνηδες και είναι πολλοί αυτοί. Οπότε ωραία η χώρα που περιγράφεις αλλά δεν είναι ετσι.
Όταν θα μπορώ να μην υφίσταμε cat calling από τον κάθε ανώμαλο,ενώ είμαι άβαφη και ντυμένη λές και ανήκω σε μοναστήρι θηλέων,τότε αυτή η σελίδα δεν θα χρειάζεται.Ας έτρωγες όχι όλη σου την ζωή,αλλά μια βδομάδα να έχεις κάθε γυναίκα που περνάει να σου λέει "Πωπω μανάρι μου τι πουτσάρα είναι αυτή,!!!" και πολλές φορές μπροστά σε γονείς ή την συντροφό σου,η εξω από το μέρος που δουλεύεις με τον εργοδότη παρόν και θα σου λεγά εγώ αν θα σου άρεσε.Θα τις είχες πλακώσει στο ξύλο την τρίτη μέρα.Ειδικά αν δεν προκαλούσες ενδυματολογικά.Και όχι,είμαι άκρως συνηθισμένη κοπέλα,δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο.Είναι η γαμημένη νοοτροπία του απολίτιστου έλληνα μαλάκα που είτε μοιάζεις στην Ζιζέλ,είτε στην Λουκά,είτε ντύνεσαι για κλάμπ,είτε για κηδεία,δεν γλιτώνεις τουλάχιστον ένα εξευτελιστικό υπονοούμενο την ημέρα,ειδικά αν κυκλοφορείς με ΜΜΜ.Και για να σε προλάβω,δεν με ενοχλεί το φλέρτ..Όταν ο άλλος σου λέει μια καλή κουβέντα χωρίς να μιλήσει χυδαία,δεν έχω πρόβλημα,καλοσύνη του είτε είναι κούκλος,είτε είναι κανάς 80αρης παππούς.Με ενοχλεί το χυδαίο.Και το έχουν πολλοί.Όπως και το θράσος.Άλλά θα τους το κόψουμε.Και το θράσος και τον κώλο.
Καθώς διάβαζα το συγκεκριμένο θέμα, μου δημιουργήθηκε η απορία εάν υπάρχει σε κάποια χώρα υποχρεωτική θητεία στις γυναίκες...και είχα την ατυχία, λοιπόν, να βρεθεί μπροστα μου το εξής:http://www.ladylike.gr/articles/opinions/10-logoi-poy-den-antexoyme-sthn-idea-na-pame-strato.3111467.html τα σχόλια δικά σας, εγώ παραιτούμαι, πάω να στρατολογηθώ.
To γεγονός ότι κάποιες νεαρές κοπέλες (δήθεν δημοσιογράφοι, απορώ καμμιά φορά) πληρώνονται για να γράφουν κάτι τέτοιες παπ΄@τζες, σαν κακέκτυπα τωνάρθρων του Κλικ από την δεκαετία του '90, είναι από μόνο του η μέγιστη απόδειξη σεξισμού που υπάρχει. Για τίποτα καλύτερο δεν ΤΙΣ έχουν και δεν ΜΑΣ έχουν ικανές και δημιουργούν ΄τετοια sites και τέτοιες θεματικές ενότητες οι ιδιοκτήτες των μέσων?
Αυτή η Έρικα έχει βγάλει ΑΣΟΕΕ *έπρεπε να σκρολλάρω όλα τα σχόλια για να το δω* και ορθώς της την λένε για το θέμα των ελληνικών ως την πρώτη λυκείου. Έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον πώς για τα θέματα σχέσεων λοιπόν αρθρογραφούν οι πλέον αναρμόδιοι...μπακούρια σαν την Έρικα που γράφουν με στυλ αποφοίτου Ιστορίας Τέχνης (η αισθητική της που επικαλλείται σε κάθε στροφή) ή τουλάχιστον Ψυχολογίας. Φυσικά και ούτε καν η συνάντηση με το εν λόγω ζεύγος με τον άρρενα νιαουρίζοντα συνέβη ποτέ. Απλά το payroll επιβάλλει συγκεκριμένο αριθμό λέξεων....sad but true.
Tο ακριβώς αντίστροφο από αυτό που κατάλαβες MakeSomenoise. Καλό είναι να μην βρίζει ούτε ο άντρας ούτε η γυναίκα αλλά να διατηρούν ένα επίπεδο πολιτισμού που αντιστοιχεί σε καλλιεργημένα όντα. Δεν δικαιολογούμε τον έναν περισσότερο από τον άλλον. Ούτε μας χαλάει περισσότερο στον έναν από ότι στον άλλον. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Κι εδώ γυναίκες κακοποιούνται, κι εδώ περιθωριοποιούνται και εδώ στερούνται τα δικαιώματά τους και κυρίως εδώ επηρεάζονται από το τι θα πει ο ένας κι ο άλλος, γιατί εξακολουθούμε να είμαστε ένα μεγάλο χωριό. Εδώ η γυναίκα είναι ο βράχος που στηρίζει την ελληνική οικογένεια με αποτέλεσμα εάν κάποια επιλέξει το δρόμο της καριέρας ή καταφέρει να συντηρεί καριέρα (όχι απλώς δουλειά) παράλληλα με οικογένεια, τότε πρόκειται για έναν άθλο στη σύγχρονη ελλάδα.Αν ήμασταν όπως στη Σουηδία, όπου οι άντρες παίρνουν άδειες πατρότητας, αφιερώνουν ίσο χρόνο από τη ζωή τους με τις γυναίκες στα παιδιά, μαθαίνουν το σεβασμό και την ισότητα μέσα στο σπίτι τους, θα σου έλεγα ότι ίσως και να έχεις δίκιο.Όλα ξεκινούν από το σπίτι. Όταν μεγαλώνεις με το παραδοσιακό πρότυπο της ελληνίδας μαμάς, θα φαντάζεσαι ότι η μαμά σου είχε σκοπό ζωής αυτό και μόνο. Κάνε της μια συζήτηση, να δεις αν είχε όνειρα... ίσως γελιέσαι! Η ελληνίδα μάνα είναι απασχολημένη μαζί σου φουλ τάιμ και αν έχεις μυαλό θα το εκτιμήσεις... το ότι η γυναίκα θυσίασε τη ζωή της για να σε μεγαλώσει.Η παιδεία αυτή που δεχτήκαμε από της προηγούμενες γενιές, τις λιγότερο χειραφετημένες (είτε είναι επιθυμητό είτε όχι, γιατί το ξέρουμε καλά πως και οι μαμάδες ίσως το παρακάνουν με το κανάκεμα), μας οδηγεί στο να δημιουργούμε διάφορα πρότυπα και προσδοκίες στο μυαλό μας. Δηλαδή, κακοποίηση δεν είναι μόνο να δείρεις. Κακοποίηση είναι να περιμένεις πως αύριο μεθαύριο, η γυναίκα σου σού οφείλει ό,τι σου προσέφερε τόσο γενναιόδωρα η μητέρα σου. Κακοποίηση είναι να την περιορίσεις, να της απαγορεύσεις να βλέπει τους φίλους της, να την εγκλωβίσεις στις υποχρεώσεις της οικογενειακής εστίας λες και είναι μόνο δική της ευθύνη. Κακοποίηση είναι να ζηλέψεις και να την οδηγήσεις στην απομόνωση ΚΑΙ ψυχολογικά, να της γκρεμίσεις τα όνειρα και τις προοπτικές για το μέλλον της.Θα μου πεις, δεν το κάνουν όλοι. Δεν το ζητάνε όλοι. Θες να σου πω τι θα έλεγε η μαμά σου; Θα έλεγε ότι "κάποιος πρέπει να σιδερώσει, να μαγειρέψει, να πλύνει, κάποιος πρέπει να ταϊσει τα παιδιά, να τα ετοιμάσει για το σχολείο κλπ". Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας κουμάντο στη ζωή σου, φροντίζοντας τον εαυτό σου, κατανοώντας πόσος χρόνος φεύγει στη φροντίδα του εαυτού σου και μόνο και έπειτα πολλαπλασίασέ το και αναλογίσου τι απομένει στη μέση ελληνίδα γυναίκα με οικογένεια για να κάνει στην καθημερινότητά της.Αν είχες μεγαλώσει στο εξωτερικό, συγκεκριμένα βόρεια, η καλή σου θα μπορούσε να σου πει "σήμερα βάλε μια σκούπα, μαγείρεψε γιατί έχω δουλειά, πάρε το παιδί από το σχολείο κτλ", και θα μπορούσε να στο πει ενδεχομένως χωρίς καν την πιθανότητα να σου περάσει από το μυαλό το ότι "άντρας είμαι, εγώ θα τα κάνω;" - γιατί αυτή και μόνο η σκέψη είναι σεξιστική και είναι η βάση πάνω στην οποία έχεις χτίσει ως έλληνας ολόκληρο το πλάνο που έχεις για τη ζωή σου.Σκέψου ότι, κάποια "συν" (το να ξέρεις να μαγειρεύεις καλά, να είσαι νοικοκυρά κ.ά.), εδώ για κάποιους άντρες είναι απαραίτητο "προσόν" προκειμένου να μη σε πούνε ανεπρόκοπη και να σε πάρουν νύφη.Προσωπικά θαυμάζω τους εργένηδες (δεν είναι απαραίτητα μισογύνηδες) που γνωρίζουν και φροντίζουν τον εαυτό τους, είναι ανεξάρτητοι και απογαλακτισμένοι. Κι όταν λέω εργένηδες εννοώ ακριβώς το παραπάνω, όχι το "μισώ τον γάμο... είναι σκλαβιά". Κάτι τέτοιοι είναι οι πρώτοι που δε θα χάσουν ευκαιρία να σκλαβώσουν μία γυναίκα και να τη βάλουν στην κουζίνα "όπου ανήκει".(Και όχι, δυστυχώς δεν τα βγάζω από τη φαντασία μου... δυστυχώς, πρόκειται για πράγματα που ακούω και μου πέφτουν τρίχες από την πλούσια χαίτη..!)
(Απολογούμαι για όποιο ορθογραφικό λόγω βιασύνης και χαιρετώ.ΥΓ: Η στήλη ονομάζεται Εξομολογήσεις και συνήθως εδώ βλέπω κόσμο που έχει έναν πόνο να εκμυστηρευτεί. Δε θα βρεις πολλές χαρμόσυνες ειδήσεις εδώ, ούτε θα διαμορφώσεις ολική εικόνα για την κοινωνία μας εδώ.)
Πώς μου διέφυγε αυτό το σχόλιο? Συμφωνώ και επαυξάνω σε ΟΛΑ.Από την κατά συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντρών να αναλάβουν τις βασικές ευθύνες αυτοσυντήρησής τους =εδώ τους κλείνουν και τα ιατρικά ραντεβού ακόμα οι γυναίκες τους μέχρι τα βαθιά γεράματα!= μέχρι την θυσία της μάνας ως παντιέρα του πώς πρέπει να δομείται η οικογένεια. Αν έχετε παρατηρήσει ο κάθε σωστός μισογύνης έχει πάντα μια χρυσή θεσούλα στον δημόσιο του διάλογο για τις Άγιες Μανούλες που θυσιάζουν εαυτόν. Ποτέ δεν αναρωτιέται αν τους αφέθηκε κι άλλο περιθώριο...
Δεν υπάρχει ισότητα γιατί:1_Κατά τη συντριπτική πλειοψηφία οι άντρες αν και λιγότεροι στον αριθμό έχουν τις περισσότερες θέσεις εξουσίας.2_Μέσα στην οικογένεια ή γυναίκα έχει πολύ περισσότερες υποχρεώσεις από τους άντρες και να δουλέψει (και πολύ καλά κάνει), και να είναι νοικοκυριά, και να ασχοληθεί με τα παιδιά ( όχι πως ο άντρας δεν το κάνει πλέον αλλά σε μικρότερο βαθμό).Ποιος άντρας κάνει ανάλογες δουλειές στο σπίτι με την γυναίκα του;3_Ο άντρας είναι απελευθερωμένος σεξουαλικά δεν κατακρίνεται από κανέναν. Ενώ την γυναίκα θα την πουν αγαμιτη , ποτ@ν@ και άλλα γνωστά ωραία.Αυτα είναι τα πιο σημαντικά.
Καλό μου παιδί, εκτιμώ την αγνή σου πρόθεση να μας ανοίξεις τα μάτια. Δεν παύεις ωστόσο να λανθάνεις στη λογική σου.Θα με βρεις σύμφωνη στο ότι απέναντι στο νόμο και μέσα στο σύνταγμα άντρες και γυναίκες είναι ίσοι. Ωστόσο, στην κοινωνία και στην καθημερινότητα οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις λόγω των επιλογών τους (π.χ. καριέρα η οικογένεια), ή των σεξουαλικών τους επιλογών (τσούλα, μυξοπαρθενα,...). Θα τίθονταν ποτέ σε έναν άντρα το ερώτημα καριέρα η οικογένεια; Θα γέμιζε ποτέ η κοινωνία έναν άντρα τύψεις γιατί μετά τη γέννηση των παιδιών του δεν αφοσιωθηκε στο πατρικό του καθήκον; Σε ότι αφορά τις ανέσεις που απολαμβάνει η σύγχρονη γυναίκα σε σχέση με τον άνδρα, θα ήθελα να μου πεις τη ακριβώς εννοείς. Ελπίζω ότι δεν αναφέρεσαι στο ότι οι καφετέριες προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες (χμμμμ γιατί άραγε;)...
Captain, μην πέφτεις στην παγίδα που θέλει να πέσεις για να αρχίσει να μας αραδιαζει ότι οι γυναίκες είναι αρπακτικά και ζούνε με τα λεφτά του άντρα ενώ έχουν και δικά τους, ότι πάιρνουν συντάξεις και επιδόματα μητρότητας, ότι δεν πηγαίνουν στρατό, ότι οι άντρες τους κάνουν τον ταξιτζή, ότι τους "κάθεται" πιο εύκολα το σεξ...... (αυτό το τελευταίο είναι φυσικά και η ρίζα του κακού, σου λέει "μωρή κ@ριόλα αφού κάνεις την απελευθερωμένη εμένα γιατί δεν με παίρνεις και χαλάς και την πιάτσα με όλες τις υπόλοιπες?")
MakeSomeNoise 23.9.2015 | 17:15 Πηγή: www.lifo.grΑς τα δούμε λοιπόν ένα ένα. 1.Τα επιδόματα μητρότητας και τα συνταξιοδοτικά είναι νόμος του κράτους. Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι και στο παρελθόν όταν ψηφίστηκαν και τώρα είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία άντρες. Καραγκιοζιλίκι #12.Η υποχρεωτική θητεία νομοθετήθηκε πάλι με αποφάσεις στην μέγιστη πλειοψηφία τους αντρών. Καραγκιοζιλίκι #23.Η οδήγηση επί ελληνικού εδάφους από άντρες καταλήγει στατιστικά σε περισσότερα ατυχήματα, παρά την δημοφιλή ρήση "πήγαινε πλύνε κανα πιάτο μωρή". Επίσης πόσο λογικά στέρεο σου φαίνεται το πρόσταγμα προς κουζίνα με την κλαψομουνίαση ότι μας κάνετε τον ταξιτζή? Άμα δεν θες μην τον κάνεις (αλλά τον κάνετε γιατί ελπίζετε να πηδήξετε, να τα λέμε κι αυτά!). Καραγκιοζιλίκι #3.4.Το ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες "ευκαιρίες" για σεξ λόγω του φύλου τους, χμμμμ, άμα είναι με ατομάκια που τις τσουβαλιάζουν ως "γαμησέ τα" ας λείπει το βύσσινο. Καραγκιοζιλίκι #4Σε σοβαρές χώρες της Ευρώπης τα δικαιώματα (φύλου, φυλής, προσανατολισμού, θρησκείας) είναι γενικότερα πολύ πιο διασφαλισμένα επί της καθημερινότητας και στο λέω με γνώση. Εσύ πουλάκι μου σε ποιά σοβαρή χώρα της Ευρώπης έχεις διαβιώσει είπαμε?
Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που λες γιατί όποιος έχει μάτια και διαβάζει καταλαβαίνει τον εκτροχιασμό μπροστά σε λογικά επιχειρήματα.Το να κολακεύεις δε ένα μεμονωμένο σχόλιο μιας (πολύ αξιόλογης) σχολιάστριας για να μας πεις ουσιαστικά "να, δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι", το βρίσκω ανάξιο της μέχρι τώρα συζήτησης που κάνουμε εδώ μέσα. Θα πω μόνο ότι:1.ναι, λάθος η χρήση του όρου κλαψομουνίαση (ο συγχρωτισμός με έχει αποσυντονίσει)2.Εννοείται ότι όρια στο σεξουαλικό μου όργανο βάζω εγώ και μόνο. Ποιός έπρεπε να βάζει δηλαδή, εσύ ή ο κάθε τελειωμένος??? Συνέλθετε λίγο. Δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. όπως σκέφτεστε εσείς. Κι ευτυχώς δηλαδή!
Πριν προλάβω να απαντήσω (17:50) στο σχόλιο του Make Some Noise που με κατηγορούσε για καφρίλα και υπέρτατη βλακεία βλέπω εξαφανιστηκε. Πήγαν οι αναφορές σύννεφο να υποθέσω.
"Θα τίθονταν ποτέ σε έναν άντρα το ερώτημα καριέρα η οικογένεια; Θα γέμιζε ποτέ η κοινωνία έναν άντρα τύψεις γιατί μετά τη γέννηση των παιδιών του δεν αφοσιωθηκε στο πατρικό του καθήκον"Σοβαρά μηλάμε τώρα? Υπάρχει μια ωρεότατη λέξη για αυτή τη κατηγορία άντρα απ τη κοινωνιά:Ρεμάλι τον λένε.
Είναι αποκαλυπτικό ότι η επιχειρηματολογία σου ακριβώς αποδομείται με τα εργαλεία της εν λόγω σελίδας (την οποία σημειωτέον ανακάλυψα μόλις χθες και την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, χωρίς να σημαίνει ότι έγινε το gospel μου ξαφνικά). Νομίζω ότι η θεωρητικοποίηση των ίσων δικαιωμάτων σε σχέση με την πρακτική εφαρμογή απέχει παρασάγγας και αυτό ισχύει και για τους άντρες στον ρόλο του ριγμένου φύλου (στις λίγες αλλά υπαρκτές συνθήκες στις οποίες το κυρίαρχο κοινωνικό γίγνεσθαι όντως τους καταπιέζει μέσα από κλισέ ρόλους). Σε όλα τα πράγματα είναι καλό να κρατά κανείς κριτική στάση (ακόμα και για το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων που κατακρίνει) και σελίδες που προάγουν την κριτικότερη θεώρηση κοινωνικών "δεδομένων"* ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους επιτελούν ένα έργο στην μουροχαβλίαση που μας δέρνει.(Για να καταλάβεις τι εννοώ για τα καθημερινά κοινωνικά "δεδομένα" πχ. σου λέω εγώ τώρα ένα πολύ κοινό παράδειγμα, γιατί οι 2 πιο κοινές βρισές για μια γυναίκα είναι ή πουτάνα ή αγάμητη? Γιατί ακόμα εγώ πάντα ξεσκατίζω τον καμπινέ?)
Σταμάτησα να διαβάζω στο σημείο που γράφεις για Ελλάδα του 2015 που δεν είναι Ζιμπάμπουε. Η Ελλαδίτσα μας είναι τριτοκοσμική χώρα αγαπητή μου, η Ζιμπάμπουε είναι κλάσης ανώτερη. Εδώ καταρχήν οι περισσότεροι από τους μισούς είναι παντελώς αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι, ταυτόχρονα όμως τόσο στενόμυαλοι που έχουν την εντύπωση ότι είναι πανέξυπνοι και καλύτεροι από τους άλλους ΟΜΟΙΟΥΣ τους (!!!!!!) αλλά και από άλλους λαούς!!!! ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ.Ο μισογυνισμός εδώ είναι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα στα περισσότερα σπίτια και τόσο εμπεδωμένος ακόμη και από τις ίδιες τις γυναίκες που είναι λογικό για μένα η σελίδα να σε εξοργίζει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ