Νομάρχης Αδριανούπολης: Θα απομακρύνουμε τους Σύρους πρόσφυγες από τα σύνορα της Ελλάδας

Νομάρχης Αδριανούπολης: Θα απομακρύνουμε τους Σύρους πρόσφυγες από τα σύνορα της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Οι τουρκικές αρχές θα απομακρύνουν αύριο Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην Αδιανούπολη (Εντίρνε), κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν.


Χιλιάδες πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ζώνη Σένγκεν, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τους επιτραπεί να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, κάτι που δεν συνέβη. Την Πέμπτη ο Σαχίν είχε εξαγγείλει πως οι πρόσφυγες θα απομακρύνονταν από την περιοχή, ως το Σάββατο. Όμως, πολλοί από τους πρόσφυγες κατάφεραν να μείνουν στην επαρχία.


«Εάν η ελληνική πλευρά δεν υποβάλει αίτημα ή δεν επιτρέψει την είσοδο των ανθρώπων αυτών, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν τα σύνορα. Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε υποχρεωτικά (τους πρόσφυγες) από την Αδριανούπολη την Τρίτη. Θα μετακινηθούν είτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή σε οποιαδήποτε άλλη τουρκική επαρχία της επιλογής τους», δήλωσε ο Σαχίν σε μια συνέντευξη του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.


Πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές παρέχουν στους μετανάστες φαγητό, κουβέρτες και άλλα βασικά αγαθά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βρε παιδιά, γιατί επιμένετε κι εσείς στη Lifo να χρησιμοποιείτε ελληνικές ονομασίες για τοποθεσίες που ανήκουν στην Τουρκία εδώ και 90 χρόνια; Μήπως ήρθε η ώρα να διαχωρίσετε τη θέση σας από τα υπόλοιπα ελληνοφρενή μέσα ενημέρωσης που αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν τις σημερινές ονομασίες Ιστανμπούλ, Ισμίρ και Εντιρνε; Για την ιστορία, η μια μου γιαγιά γεννήθηκε σε αυτή την περιοχή. Ο πόνος και η αδικία του ξεριζωμού της είναι μέρος της οικογενειακής μου ιστορίας. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η περιοχή έχει άλλο όνομα πια.