Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter
7

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo κατατάσσει την Περιστέρα Μπατζιάνα, σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα μέσα στις «πρώτες κυρίες» της παγκόσμιας σόου μπιζ αναφέροντας ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον πρώην Πρωθυπουργό από την παιδική του ακόμη ηλικία. Η κ. Μπατζιάνα καταλαμβάνει τη μία από τις κορυφαίες θέσεις των πρώτων κυριών, ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον, στην Κάρλα Μπρούνι αλλά και την πανταχού παρούσα Κιμ Καρντάσιαν, ως μια από τις γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές σύντροφοι και αποκτούν όλο και μεγαλύτερη "δημόσια" σημασία.

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος από σουφραζέτες που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους", σημειώνει.

 

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter

Η  «Red Lady», όπως την αποκαλεί, χαρακτηρίζεται ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική που «πήγε έναν από τους καθηγητές της στο δικαστήριο όταν εκείνος προσπάθησε να υπονομεύσει την εργασία της διατριβής της». Σημειώνει ακόμη ότι δεν της αρέσει να πηγαίνει στο κομμωτήριο και αναρωτιέται αν πρόκειται για μια ιδεολόγο στη σκιά της τρέχουσας ελληνικής αριστεράς ή για μια απλή, συνηθισμένη γυναίκα. Η El Mundo δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους κοινούς της αγώνες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρομέν Γαβράς έστησε ένα γκαλά δισεκατομμυριούχων στα λατομεία του Βώλακα

Πολιτισμός / Ο Ρομέν Γαβράς έστησε ένα γκαλά δισεκατομμυριούχων στα λατομεία του Βώλακα

Το νέο trailer του «Sacrifice» αποκαλύπτει πώς τα λατομεία της Δράμας έγιναν το σκηνικό μιας χλιδάτης βραδιάς με τον Κρις Έβανς, την Άνια Τέιλορ-Τζόι, τον Βενσάν Κασέλ και τη Σάλμα Χάγιεκ. Η νέα ταινία του Ρομέν Γαβρά κάνει ελληνική πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου στη Στέγη.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Πιερ Κονστάν, ο ακροβάτης που έκανε τον Ζαν Ζενέ τρόπο ζωής

Πολιτισμός / Πέθανε ο Πιερ Κονστάν, ο ακροβάτης που έκανε τον Ζαν Ζενέ τρόπο ζωής

Ηθοποιός, ακροβάτης και σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, ο Πιερ Κονστάν πέθανε στα 93 του. Για δεκαετίες επέστρεφε στον «Σχοινοβάτη» του Ζαν Ζενέ, μετατρέποντας το κείμενο σε προσωπική και σωματική δοκιμασία.
THE LIFO TEAM
Αρχαιολόγοι άνοιξαν άθικτο τάφο 600 ετών στο Περού - Τι βρήκαν στο εσωτερικό

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι άνοιξαν άθικτο τάφο 600 ετών στο Περού - Τι βρήκαν στο εσωτερικό

«Είναι η πρώτη φορά που Περουβιανοί αρχαιολόγοι βρίσκουν μια σχεδόν άθικτη ταφική πλατφόρμα που είχε κατασκευαστεί για ένα μέλος της ελίτ και παρέμεινε σφραγισμένη για σχεδόν 600 χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφής
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Άνι Ντίλαρντ, η συγγραφέας που έβλεπε μαζί την έκσταση και τη φρίκη του κόσμου

Πολιτισμός / Πέθανε η Άνι Ντίλαρντ, η συγγραφέας που έβλεπε μαζί την έκσταση και τη φρίκη του κόσμου

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας του Pilgrim at Tinker Creek πέθανε στα 81 της. Πίσω από τη μυστικιστική της φήμη υπήρχε μια αστεία, κοφτερή και βαθιά ηθική συγγραφέας, που δεν συγχωρούσε ούτε τα ίδια της τα βιβλία.
THE LIFO TEAM
Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Πολιτική / Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Στο «Can’t Wait», ο ανερχόμενος Αυστραλός ποπ καλλιτέχνης ξαναφαντάζεται την ανδρική αθλητική κουλτούρα ως κουίρ ρομάντζο. Μαζί του εμφανίζονται ο Ian Roberts και ο Mitch Brown, δύο πρόσωπα με πραγματικό βάρος στην ιστορία της κουίρ ορατότητας στον αυστραλιανό αθλητισμό.
THE LIFO TEAM
Ακροδεξιοί διαδηλωτές έξω από το σπίτι των γονιών της Ρέιτσελ Σορ για το «NAZA»

Πολιτισμός / «Θανατική ποινή για τους προδότες»: Aκροδεξιοί διαδηλωτές έξω από το σπίτι των γονιών της σκηνοθέτριας του «NAZA»

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Savyon φωνάζοντας συνθήματα κατά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ. Ο Μορντεχάι Νταβίντ προανήγγειλε αντίστοιχη κινητοποίηση και έξω από το σπίτι των γονιών του Γιουβάλ Άμπρααμ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν πάει κομμωτήριο; Τουλαχιστον σκληροπυρηνική θα έλεγα! Ε ρε που καταντήσαμε, μιας και δεν έφτανε η εξυπνάδα του ΗΓΕΤΗ βρήκαμε και την ιδεολόγο από πίσω, έγινε η Περιστέρα ίσα με την Χίλαρι!
Μήπως θεωρείται ισχυρή διότι δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δεν πήρε σβάρνα τις ΜΚΟ για να εξετάσει τις καταστάσεις τους, όπως πολλές παλαιότερες, αλλά προτίμησε να περάσει το πιο περιπετειώδες και πυκνό πολιτικά καλοκαίρι διακοπούλες; Interesting.
Γελοιοι ολου του κοσμου ενωθειτε...Ναι ειναι πολυ ισχυρη η Περιστερα χωρις να φταιει η γυναικα για την ξαφνικη εξουσια του συζυγου που γονατισε την χωρα και διχασε το κομμα του....μαγειρευει και καλα γεμιστα και αυτο δυναμη ειναι!!!