Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter
7

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo κατατάσσει την Περιστέρα Μπατζιάνα, σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα μέσα στις «πρώτες κυρίες» της παγκόσμιας σόου μπιζ αναφέροντας ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον πρώην Πρωθυπουργό από την παιδική του ακόμη ηλικία. Η κ. Μπατζιάνα καταλαμβάνει τη μία από τις κορυφαίες θέσεις των πρώτων κυριών, ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον, στην Κάρλα Μπρούνι αλλά και την πανταχού παρούσα Κιμ Καρντάσιαν, ως μια από τις γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές σύντροφοι και αποκτούν όλο και μεγαλύτερη "δημόσια" σημασία.

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος από σουφραζέτες που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους", σημειώνει.

 

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter

Η  «Red Lady», όπως την αποκαλεί, χαρακτηρίζεται ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική που «πήγε έναν από τους καθηγητές της στο δικαστήριο όταν εκείνος προσπάθησε να υπονομεύσει την εργασία της διατριβής της». Σημειώνει ακόμη ότι δεν της αρέσει να πηγαίνει στο κομμωτήριο και αναρωτιέται αν πρόκειται για μια ιδεολόγο στη σκιά της τρέχουσας ελληνικής αριστεράς ή για μια απλή, συνηθισμένη γυναίκα. Η El Mundo δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους κοινούς της αγώνες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν πάει κομμωτήριο; Τουλαχιστον σκληροπυρηνική θα έλεγα! Ε ρε που καταντήσαμε, μιας και δεν έφτανε η εξυπνάδα του ΗΓΕΤΗ βρήκαμε και την ιδεολόγο από πίσω, έγινε η Περιστέρα ίσα με την Χίλαρι!
Μήπως θεωρείται ισχυρή διότι δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δεν πήρε σβάρνα τις ΜΚΟ για να εξετάσει τις καταστάσεις τους, όπως πολλές παλαιότερες, αλλά προτίμησε να περάσει το πιο περιπετειώδες και πυκνό πολιτικά καλοκαίρι διακοπούλες; Interesting.
Γελοιοι ολου του κοσμου ενωθειτε...Ναι ειναι πολυ ισχυρη η Περιστερα χωρις να φταιει η γυναικα για την ξαφνικη εξουσια του συζυγου που γονατισε την χωρα και διχασε το κομμα του....μαγειρευει και καλα γεμιστα και αυτο δυναμη ειναι!!!