Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter
7

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo κατατάσσει την Περιστέρα Μπατζιάνα, σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα μέσα στις «πρώτες κυρίες» της παγκόσμιας σόου μπιζ αναφέροντας ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον πρώην Πρωθυπουργό από την παιδική του ακόμη ηλικία. Η κ. Μπατζιάνα καταλαμβάνει τη μία από τις κορυφαίες θέσεις των πρώτων κυριών, ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον, στην Κάρλα Μπρούνι αλλά και την πανταχού παρούσα Κιμ Καρντάσιαν, ως μια από τις γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές σύντροφοι και αποκτούν όλο και μεγαλύτερη "δημόσια" σημασία.

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος από σουφραζέτες που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους", σημειώνει.

 

Η Περιστέρα Μπατζιάνα στις πιο ισχυρές «πρώτες κυρίες» του κόσμου Facebook Twitter

Η  «Red Lady», όπως την αποκαλεί, χαρακτηρίζεται ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική που «πήγε έναν από τους καθηγητές της στο δικαστήριο όταν εκείνος προσπάθησε να υπονομεύσει την εργασία της διατριβής της». Σημειώνει ακόμη ότι δεν της αρέσει να πηγαίνει στο κομμωτήριο και αναρωτιέται αν πρόκειται για μια ιδεολόγο στη σκιά της τρέχουσας ελληνικής αριστεράς ή για μια απλή, συνηθισμένη γυναίκα. Η El Mundo δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους κοινούς της αγώνες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αδελφή της Μπέλα και της Τζίτζι Χαντίντ απέσυρε βιβλίο για την Παλαιστίνη μετά από σύγκρουση με την Penguin

Πολιτισμός / Η αδελφή της Μπέλα και της Τζίτζι Χαντίντ απέσυρε βιβλίο για την Παλαιστίνη μετά από σύγκρουση με την Penguin

Η Αλάνα Χαντίντ και η Τζενάν Ματάρι αρνήθηκαν αλλαγές στο βιβλίο τους για την παλαιστινιακή ιστορία, με επίκεντρο την 7η Οκτωβρίου. Η έκδοση ακυρώθηκε λίγο πριν από την κυκλοφορία της και το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τελικά από άλλον εκδότη.
THE LIFO TEAM
PAVLOV'S DOG ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΣΟΥΡΚΑΜΠ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ, η χαρακτηριστική φωνή των Pavlov’s Dog – Ήταν 73 ετών

Ο τραγουδιστής του «Julia» και ιδρυτικό μέλος του αμερικανικού συγκροτήματος πέθανε στις 13 Οκτωβρίου – Η ανακοίνωση των συνεργατών του και η μουσική διαδρομή του από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα
THE LIFO TEAM
Η Γρανάδα ετοιμάζει για τον Λόρκα την κηδεία που δεν έγινε ποτέ

Πολιτισμός / Νερό, γη, φωτιά και αέρας: Η Γρανάδα αποχαιρετά τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ενενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του, η πόλη διοργανώνει μια τετραήμερη δημόσια τελετή πένθους. Περίπου 500 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια συμβολική κηδεία για τον ποιητή και τα θύματα της φρανκικής καταστολής.
THE LIFO TEAM
Ο καλλιτέχνης που ξαναφτιάχνει τα βυζαντινά ψηφιδωτά της Γάζας, ψηφίδα προς ψηφίδα

Πολιτισμός / Τζόρνταν Νάσαρ: Η τέχνη που ξαναχτίζει τη μνήμη της Παλαιστίνης

Ο Παλαιστινοαμερικανός Τζόρνταν Νάσαρ ανασυνθέτει αρχαία ψηφιδωτά από τη βόρεια Γάζα, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και αρχειακό υλικό. Η νέα του έκθεση στο Λονδίνο ενώνει τη βυζαντινή κληρονομιά, την παλαιστινιακή παράδοση και τη μνήμη της εξορίας.
THE LIFO TEAM
Κέρδισε μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο. Τώρα τον κατηγορούν ότι έγραψε το διήγημά του με AI

Πολιτισμός / Κέρδισε μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο. Τώρα τον κατηγορούν ότι έγραψε το διήγημά του με AI

Το «The Blue Fighter» απέσπασε το Caine Prize, όμως ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης χαρακτήρισε σχεδόν ολόκληρο το κείμενο προϊόν AI. Ο συγγραφέας διαψεύδει τις κατηγορίες και οι διοργανωτές ερευνούν την υπόθεση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν πάει κομμωτήριο; Τουλαχιστον σκληροπυρηνική θα έλεγα! Ε ρε που καταντήσαμε, μιας και δεν έφτανε η εξυπνάδα του ΗΓΕΤΗ βρήκαμε και την ιδεολόγο από πίσω, έγινε η Περιστέρα ίσα με την Χίλαρι!
Μήπως θεωρείται ισχυρή διότι δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δεν πήρε σβάρνα τις ΜΚΟ για να εξετάσει τις καταστάσεις τους, όπως πολλές παλαιότερες, αλλά προτίμησε να περάσει το πιο περιπετειώδες και πυκνό πολιτικά καλοκαίρι διακοπούλες; Interesting.
Γελοιοι ολου του κοσμου ενωθειτε...Ναι ειναι πολυ ισχυρη η Περιστερα χωρις να φταιει η γυναικα για την ξαφνικη εξουσια του συζυγου που γονατισε την χωρα και διχασε το κομμα του....μαγειρευει και καλα γεμιστα και αυτο δυναμη ειναι!!!