ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Video: Εξευτελιστικές σκηνές σε κέντρο προσφύγων στην Ουγγαρία

5

Εξευτελιστικές συνθήκες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταγράφει video που τραβήχτηκε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ουγγαρία.

Τις εικόνες από κέντρο προσφύγων στην πόλη Ρόσκε στα σύνορα με τη Σερβία, τράβηξε αυστριακή, μέλος ομάδας που είχε παραδώσει  προηγουμένως φορτίο με τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Η ίδια έκανε λόγο για το "Γκουαντάναμο της Ευρώπης".

Οι πρόσφυγες είναι χωρισμένοι με κάγκελα από τους αστυνομικούς που πετούν από απόσταση τα τρόφιμα με αποτέλεσμα ο κόσμος να απλώνει τα χέρια και να προσπαθεί να πιάσει τις σακούλες ενώ ανήλικοι τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο για να μπορέσουν να πιάσουν μια σακούλα φαγητό και να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Η Ουγγαρία έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της σκληρής στάσης της απέναντι στους πρόσφυγες. Ήδη η κυβέρνηση κατασκευάζει τον δεύτερο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

5

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: Θρησκευτικές ομάδες έβαλαν στο στόχαστρο queer στέκι σε πρώην εκκλησία.

Διεθνή / Σίδνεϊ: Θρησκευτικές ομάδες έβαλαν στο στόχαστρο κουίρ στέκι σε πρώην εκκλησία

Το Divine Playhouse άνοιξε ως ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνικός χώρος σε πρώην εκκλησία του Σίδνεϊ. Μετά τις αντιδράσεις θρησκευτικών ομάδων, ο ιδιοκτήτης ζήτησε να σταματήσουν οι εκδηλώσεις, κάνοντας λόγο για «προσβλητική δραστηριότητα».
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επέστρεψε 81 δισ. δολάρια σε εταιρείες αφού οι δασμοί κρίθηκαν παράνομοι

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι οι δασμοί θα ενίσχυαν τη βιομηχανία, θα βελτίωναν τις εμπορικές συμφωνίες και θα μείωναν το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, κάτι που δεν συνέβη
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΕ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / Βρετανία: Θα συμμετάσχει στο δανειακό πρόγραμμα της ΕΕ για την Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμμετοχή της στο δάνειο, αφού το σχέδιο του Λονδίνου να ενταχθεί σε ένα ξεχωριστό ταμείο της ΕΕ ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας απέτυχε τον Νοέμβριο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Πράγματι, δεν περιμένεις και πολλά από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ορμπάν - ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας - δεν έχει αφήσει ευάλωτη κοινωνική ομάδα που να μην την έχει βάλει στο στόχαστρο στη χώρα του, αλλά οι εικόνες στο βίντεο είναι κραυγαλέα εξοργιστικές.
Στην Ε.Ε. εκτός από τον υπολογισμό των οικονομικών χρεών (που δεν τα δικαιολογώ) κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν και τα ΗΘΙΚΑ ΧΡΕΗ και η Ουγγαρία σε αυτόν τον τομέα έχει μεγάλο θέμα ...
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Κάποιοι βέβαια τον Όρμπαν τον είχαν κάνει ήρωα κάποτε. Ας δουν αυτές τις σκηνές μπας και συνέλθουν.
Ντροπή.Λες και είναι ζώα σε ζωολογικό κήπο και τους πετάνε φαΐ.Θα πλακωθούν και στο ξύλο για ένα κομμάτι ψωμί στο τέλος.Τόσο δύσκολο είναι να τους βάλουν σε μια τάξη και να τους μοιράσουν από ένα στον καθένα;
Ετρεχα σε καποια φαση να βγαλω χαρτια για εναν Γεωργιανο και παρατηρησα οτι και οι δυο πλευρες(αστυνομια-μεταναστες) δυσκολευαν την κατασταση.Ανοργανωτοι οι μεν Ντου οι δε και ο θεος βοηθος