Ο Λαζόπουλος πήρε την απάντησή του, ανέλπιστα γρήγορα

Ο Λαζόπουλος πήρε την απάντησή του, ανέλπιστα γρήγορα Facebook Twitter
29

Ο Λάκης Λαζόπουλος έγραψε ένα κείμενο στο altsantiri σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά. Προς το τέλος του κειμένου μίλησε για τους μετανάστες και με την ευκαιρία επέκρινε την Γερμανία που κοιτάζει μόνο τον εαυτό της. 

Γράφει επί λέξει:

Βλέπω αυτές τις εικόνες των προσφύγων και πιάνεται η καρδιά μου.


Πιάνεται η καρδιά μας. Άκουω τα λόγια τους, βλέπω τα πρόσωπά τους, βλέπω τα παιδιά τους να κοιμούνται στα τσιμέντα πάνω,και με πιάνει απόγνωση για το που μπορείς να βρεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη.

Να μην υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που να μπορεί να χωρέσει και σένα. Να νιώθεις ότι περισσεύεις παντού.


Η Ευρώπη της υποκρισίας πρέπει νά κάνει κάτι για τους ανθρώπους αυτούς.
Καλό θα ήταν να μπορούσε να σταματήσει τους πολέμους. Αλλά αφού δεν μπορεί, ας μη το παίζει αδιάφορη όταν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες συνωστίζονται στις δικές μας πόρτες.


Διαλέγουν τήν Ελλάδα γιατί ειμαστε η πόρτα τής Ευρώπης αλλά και γιατί τό αισθημα τών Ελλήνων προεξέχει.


Αν ηταν η Γερμανία στη θέση μας κι ο Σόιμπλε, φοβάμαι οτι θά τούς βουλιάζαν στα πέλαγα.


Εδώ έρχονται και βουλιάζουν εμάς στη χώρα μας. Μόνο τους εαυτούς τους βλέπουν στην ιστορία. (...)

Εμείς βιομηχανίες εξόντωσης λαών δεν είχαμε ποτέ. Είναι κάποιοι λαοί και ειναι Ευρωπαϊκοί που σε ολη τους την ιστορία με έναν τρόπο επιζούν εξοντώνοντας τους άλλους λαούς.


Μη σας ξεγελά ο πολιτισμός τους.
Ύαινες με γραβάτες.

***

Το μεσημέρι έγινε αυτό:

Με δυο λόγια: Το Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας αναιρεί τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύριους υπηκόους.

Ουσιαστικά η Γερμανία, με την αναίρεση, θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις των Σύρων προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Οσοι πρόσφυγες αιτούνται άσυλο από τούδε και πέρα θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και θα έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

(Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου, ένα κράτος μέλος μπορεί να κάνει χρήση της «ρήτρας κυριαρχίας» και να αναλάβει οικειοθελώς την ευθύνη για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου.)

Πριν προλάβει να γίνει viral το άρθρο του Λαζόπουλου για το πώς μόνο το αίσθημα των Ελλήνων προεξέχει και πώς οι Γερμανικές γραβατωμένες ύαινες (αφού ήρθαν και μας βούλιαξαν στην ίδια μας τη χώρα) εξοντώνουν και τους μετανάστες, η Γερμανία όχι απλά αναγνώρισε πως οι πρόσφυγες πολέμου δεν θα επιστρέφονται πίσω -σε μας μάλιστα- σαν ληγμένο εμπόρευμα αλλά παρέκαμψε ακόμα και το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε επικαλεστεί αν ήθελε για να βγει απ' τη δύσκολη θέση και να διώξει τους πρόσφυγες.

 

Αθωώνει αυτό τη Γερμανία για τα λάθη της; Όχι. Μπορούμε να γενικεύουμε με τρόπο λαϊκίστικο (μόνο εμείς έχουμε καρδιά, οι άλλοι είναι ρομπότ και ύαινες); Πάλι όχι. 

 

Εκτός αν οι πονηροί οι Γερμανοί διάβασαν τον Λάκη και τη φράση του «Αν ηταν η Γερμανία στη θέση μας κι ο Σόιμπλε, φοβάμαι οτι θά τούς βουλιάζαν στα πέλαγα» κι αποφάσισαν να αλλάξουν πολιτική μόνο και μόνο για να τον ρεζιλέψουν...

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Να με συγχωρείς Άρη, αλλά αν και σε συμπαθώ ιδιαιτέρως για το ήθος και τη νηφαλιότητα που υιοθετείς σχεδόν σε όλη σου την αρθρογραφία, σε θεωρούσα και σε θεωρώ βαθιά απολιτίκ. Κανένα βάθος στην ανάλυση, μόνο τα προφανή (που είναι συνήθως η μισή αλήθεια) και το να είσαι "politically correct". Μένεις πιο πολύ στον τρόπο και όχι στην ουσία. Καθωσπρεπιστής, όπως μου αρέσει να λέω.Και αν αυτό είναι προτέρημα στις περισσότερες εκφάνσεις τις ζωής, στην πολιτική ανάλυση είναι έως και εκνευριστικό.Λυπάμαι που ο κόσμος διαβάζει τις ειδήσεις τόσο ρηχά. Όταν διάβασα προ ημερών το άρθρο σου, εκνευρίστηκα από την απλοϊκότητα της σκέψης, από έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο, έχει σοβαρό επίπεδο.Δεν είχα χρόνοα, αλλά ήθελα να σου γράψω πάνω - κάτω αυτά που γράφονται στο κείμενο εδώ: http://kartesios.com/?p=195515Είναι προφανές ότι η Γερμανία έσπευσε να προλάβει το "καλό" κομμάτι των προσφύγων. Αυτών που είχαν τη δυνατότητα να φύγουν πρώτοι, αυταπόδεικτα των πιο "καλοστεκούμενων" και κατά πάσα πιθανότητα των πιο μορφωμένων (ώστε, όπως πάρα πολύ εύστοχα αναφέρει το κείμενο, να αποτελέσουν το "νέο προλεταριάτο των επιστημόνων").Έτσι, η Γερμανία θα επιτελέσει το "καθήκον" της στην ανθρωπότητα, θα πουν καλά λόγια οι ανά τον κόσμο Δημοκίδηδες και μη, και όλα αυτά με τον πιο ανώδυνο τρόπο - σε σχέση με το τι πρόκειται να επωμισθούν λιγότερα ισχυρά κράτη, ας πούμε.Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί που θα σταθούν στις λέξεις, όπως το "προλεταριάτο" και θα κάνουν αντανακλαστικές σκέψεις για τα πολιτικά πιστεύω του γράφοντος. Επιλογή του καθενός να στέκεται όπου θέλει.Πάντως, ούτε τον Λαζόπουλο υπερασπίζομαι (τον θεωρώ σάπιο μέχρι το κόκκαλο), ούτε έχω βάλει στο ριπίτ να παίζει μια "ΚΚΕκασέτα". Και φυσικά, ούτε εμείς οι Έλληνες είμαστε οι καλοί (είδαμε από την εκμετάλλευση των δύστυχων ανθρώπων στα νησιά το αν είμαστε ΕΘΝΟΣ καλών ανθρώπων, παπάρια είμαστε) και οι άλλοι οι κακοί. Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι έξυπνοι άνθρωποι αρνούνται να εμβαθύνουν στοιχειωδώς, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν (ασυναίσθητα, πιθανώς) μια λιγότερο απαίσια εικόνα του κόσμου στον οποίο ζουν. Γιατί φυσικά, όσο πιο κακή είναι η εικόνα του κόσμου που ζούμε, τόσο περισσότερο υποχρεωμένοι είμαστε να κάνουμε κάτι για αυτό. Άμυνα, λοιπόν. Αφελής άμυνα.Μην μπερδεύουμε τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με τα ΚΡΑΤΗ.Ναι, οι Γερμανοί (και όλοι οι άλλοι ισχυροί αυτού του κόσμου) είναι σε πολιτικό επίπεδο ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Και κυριολεκτικά, και οικονομικά και με κάθε τρόπο. Δεν δέχομαι από ανθρώπους σαν εσένα τέτοια αφελή αντιμετώπιση: "Είδατε οι κακοί Γερμανοί τι έκαναν; Τώρα τι έχετε να πείτε;". Το γιατί; Στο άρθρο του συνδέσμου. Όταν έχεις να κάνεις με δολοφόνους δεν δικαιολογείσαι να αρθρογραφείς για τις "καλές τους στιγμές", γιατί πολύ απλά είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις (από την Ιστορία) ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη (ως υπερδύναμη και ως υπαίτια 2 παγκοσμίων στρατιωτικών πολέμων και εσχάτως ενός οικονομικού) για το ότι υπάρχουν τόσοι πρόσφυγες. Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε ρε Άρη.
Και ξαφνικά οι Γερμανοί πολιτικοί συγκινήθηκαν από το δράμα των προσφύγων, κλαψ... Να που τελικά έδειξαν την ευαισθησία τους, την ώρα που Μυτιλήνη, Κώς (όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη εκπρόσωπος της ΧΑ), Πειραιάς, Αθήνα και όχι μόνο βουλιάζουν από εγκλωβισμένες ανθρώπινες ψυχές. Συγχαρητηρια λοιπόν
Ναι, βέβαια, η Γερμανία τους αγαπάει τους πρόσφυγες. Δεν τα χάφτω αυτά. Η συγκεκριμένη απόφαση της χώρας αφορά στην απορρόφηση ΜΟΝΟ προσφύγων με οικονομική επιφάνεια. Με απλά λόγια η Γερμανία επιθυμεί να κρατήσει πρόσφυγες που μπορούν να πληρώσουν όσα πρέπει κάποιος να πληρώσει whatsoever, καθώς και επιστήμονες που θα της φανούν χρήσιμοι. Οι υπόλοιποι, θα φάνει ένα ωραιότατο "απορρίπτεται" στις αιτήσεις τους. Ως χώρα έχει δείξει πολλές φορές ότι ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον της. Θα μου πεις, όλες οι χώρες για το συμφέρον τους ενδιαφέρονται. Ισχύει, αλλά κάποιος μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ανεκτικός στην προσφυγιά και η Γερμανία σίγουρα δεν ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Μάλτα και άλλες χώρες φιλοξενούν πολλαπλάσια περισσότερους μετανάστες, χωρίς κανένα "κριτήριο" ή "προϋπόθεση". Στη Βρετανία και στην Ουγγαρία, από την άλλη, ξύνουν τα πηγούνια τους σκεπτόμενοι τρόπους απώθησης αυτών των ανθρώπων. Μπορεί ως χώρα να μην έχουμε πολλές δυνατότητες -- φτωχοί είμαστε κι εμείς -- αλλά, ρε φίλε, από το έδαφός μας έχουν περάσει κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι. Άλλοι έφυγαν, άλλοι είναι ακόμα εδώ, ορισμένοι δεν είχαν την πρέπουσα αντιμετώπιση από κάποιους υπερελληναράδες σκατόψυχους, το ξέρω, ωστόσο παραμένουμε συντριπτικά ανώτεροι ως λαός στην υποδοχή και την φιλοξενία προσφύγων.
Δεν τάσσομαι, αυτή τη στιγμή, υπέρ ή κατά του Λαζόπουλου, αλλά πείτε μου, υπό αυτό το τόσο μεγάλο βάρος της μαζικής μετανάστευσης των τελευταίων ετών (η χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο κατά τους ειδικούς και όχι μόνο), ηπίων αλλά και πολύ σοβαρότερων αιτιών όπως της οικονομικής κρίσης και των πολέμων (δυστυχώς κυρίως αυτών), θα μπορούσε η Γερμανία να κάνει κάτι διαφορετικό και υπό το βλέμμα όλων επάνω της; Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν μας (όπως άλλωστε το έκανε και η ίδια η Γερμανία [η πολιτική της ηγεσία]), την δυσανασχέτηση πολλών άλλων κρατών, μελών ή μη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την στάση της (Γερμανίας) απέναντι σε πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά ζητήματα, κυρίως ευρωπαϊκά, στα οποία ασκεί δριμύτατη επιρροή, εκμεταλλευόμενη την (κυρίως οικονομική) θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται (αν και επί της ουσίας «ο Βασιλιάς είναι γυμνός»...[άλλο ζήτημα αυτό]), με μία «αρρωστημένη» εμμονή για συγκεκριμένες, περιορισμένης μορφής επίλυσης των εκάστοτε προβλημάτων και ζητημάτων. Επίλυσης και αντιμετώπισης σύμφωνα με τα, κατά κάποια έννοια, Γερμανικά πρότυπα, κουλτούρα, ιδιοσυγκρασία, μη κατανοώντας ή μη θέλοντας να κατανοήσει (είναι ιδιαίτερα νοήμων λαός), τις σύνθετες παραμέτρους των σημείων διαφορετικότητας και της εκ φύσεως ασυμβατότητας που προκύπτει, πάντα, σε περιπτώσεις προσπάθειας ή... επιβολής, έμμεσης ή άμεσης, σύγκλισης σύνθετων προς συγκεκριμένο ή πολύ συγκεκριμένο, κοινό-ένα...Κατά την ιστορία, παλαιότερη, σύγχρονη έως και πρόσφατη, πάντα εκείνοι που προσπάθησαν να επιβληθούν δια της ισχύος τους και μόνο αυτής, στο τέλος βγήκαν οι χαμένοι. Τα ιστορικά παραδείγματα πολλά.Σ.Σ.: Και η Ελλάδα ακόμη, περιλαμβάνεται σε αυτό το... κάρμα ή... Θεία Δίκη (αν μου επιτρέπονται οι έννοιες). Βλέπε Μικρασιατική Καταστροφή...
Κάτι ενδιαφέρον...Το σχόλιο αποτελεί ένα απειροελάχιστο απόσπασμα κάποιας (πρόσφατης) πτυχιακής εργασίας ελληνίδας φοιτήτριας, Γερμανικού πανεπιστημίου παρακαλώ, η οποία, σημειωτέον, πήρε άριστα!Σ.Σ.: Η φοιτήτρια (η Χριστίνα), συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία με υποτροφία.Σ.Σ.2: Χριστίνα! Αστέρι που μιλάει άπταιστα 6 γλώσσες, η οποία στα σχολικά, μαθητικά της χρόνια (στην Ελλάδα), οι καθηγητές της θεωρούσαν πολύ κακή μαθήτρια χωρίς πιθανότητες ακαδημαϊκών σπουδών...!
Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά, έγραψε άνθρωπος στην πτυχιακή του τη φράση "ιδιαίτερα νοήμων λαός" -τζιζας- , έκλεισε αγκύλη μέσα σε παρένθεση κι έριξε καμιά πενταριά αποσιωπητικά έτσι γι' αλατοπίπερο; Chapeau!
Αυτοί οι άνθρωποι αργά ή γρήγορα θα πάρουν γερμανική ιθαγένεια. Αμφιβάλλω εάν θα έχουν ξεχάσει τι πέρασαν εδώ...Το αστείο είναι ότι θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που κρίνουν τις τύχες μας (ως Γερμανοί πολίτες). Η ειρωνεία της ζωής.
Ακόμη ένα από τα απογοητευτικά κείμενα που έχουμε συνηθίσει από τον εθνικό διασκεδαστή/λαϊκιστήΑλήθεια, εκείνα τα λεφτά που είχε βγάλει στους κακούς ξένους τα γύρισε; Γιατί την ταινία σίγουρα δεν την γύρισε.
Τι να μας πει ο κ Λαζοπουλος, με τα εμετικά αλ τσαντίρι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Τι έχει να πει τώρα, που τίποτε απ αυτά που έλεγε δε του βγήκε! Έβριζε όλους κι όλα που ήταν αντίθετα με το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τι κάνουμε κ λακη? Περιμένω την επόμενη ασήμαντη πλέον κίνηση του........
Ας θυμίσουμε λοιπόν στον Λαζόπουλο ότι Γερμανοί δεν είναι μόνο ο Χίτλερ ή οι σύγχρονοι σκληροπυρηνικοί πολιτικοί της. Να του θυμίσουμε ότι Γερμανοί είναι ο Φριζ Λάνγκ, ο Χέρτζοκ, ο Φαζμπίντερ, ο Βέντερς, ο Μουρνάου και άλλοι γίγαντες του κινηματογράφου.Γερμανοί είναι ο Μπρεχτ, ο Χέσσε, ο Γκέτε.Γερμανοί είναι οι Τιτάνες της επιστήμης, η σχολή των οποίων στην αρχή του 20ου αιώνα αναθεώρησε την άποψη μας για το σύμπαν (Αινστάιν, Χάιζενμπεργκ, Πλανκ, κτλ).Γερμανοί ο Μπετόβεν, Μπαχ, Στράους, Μαρξ, Καντ, και πάει λέγοντας.Ε, όχι και ύαινες. Ο τύπος έχει ξεφύγει.Ας πάει στην Ειδομένη να πλέξει καμιά κάλτσα για τους πρόσφυγες μπας και ταπεινωθεί το εγώ του λιγάκι.
"Διαλέγουν τήν Ελλάδα γιατί ειμαστε η πόρτα τής Ευρώπης αλλά και γιατί τό αισθημα τών Ελλήνων προεξέχει. Πηγή: www.lifo.gr". Επιλεγουν τους ευαισθητους Ελληνες, που απαιτουν απο 2 εως 5 ευρω απο τους προσφυγες για να φορτισουν το κινητο τους. Ποιο λαικιστης και απο τον πρωτο διδαξαντα "συντροφο του" Χαρρυ Κλυν!
To εμείς είμαστε αυτό ή εκείνο και πάντα καλύτερο από τους ξένους, είναι καθαρά φασιστική αποψη. Το ότι οι ξένοι είναι διαφορετικοι και πάντα χειρότεροι από μας είναι επίσης φασιστική αποψη.Απορώ γιατί ο Λαζό δεν λέει καθαρά ότι πρόσκειται στη Χ.Α.
Μπορούμε να κατηγορήσουμε την Γερμανία για 1002 πράγματα αλλα στο μεταναστευτικό κομμάτι είναι τουλάχιστον αστείο. Η Γερμανία δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών απο τις χώρες όπως είμαστε εμείς, η Ιταλία, η Γαλλία κ.α. Είναι επίσης απο τις ελάχιστες χώρες που προσπαθούν, μαζί με τον Γιουνκερ, να προωθήσουν την κοινή μεταναστευτική πολιτική αλλά πέφτουν συνέχεια στις αντιρρήσεις κρατών όπως το Η.Β, η Σουηδία, η Φιλανδία κ.α Ο Λαζόπουλος, σε ακόμη ένα παραλήρημα λαϊκισμού, καταφέρνει απλά να αποδείξει πόσο μικρός είναι σαν προσωπικότητα.
Η Γερμανία δέχεται ορισμένο (και όχι "τον μεγαλύτερο") αριθμό μεταναστών, αλλά το κάνει υπό προϋποθέσεις και με όρους. Αν προσπαθήσεις να μπεις στη Γερμανία με τον ίδιο τρόπο που μπαίνουν οι πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα, λυπάμαι που στο λέω αλλά θα έχεις μια πολύ δυσάρεστη υποδοχή.
Κριμα που ο Λαζοπουλος δεν κατεβηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και αμαρτια του αν δεν κατεβει τωρα με την αριστερη πλαφορμα γιατι αποδεικνυεται εξισου ανιδεος , ηθικα ψωνισμενος και αντιευρωπαιστης με αυτους ( τους μεν και τους δε )
Τέτοια κείμενα πού πλημμυρίζουν από τον χειρότερου είδους λαικισμό είχαν πέραση τα 4-5 χρόνια τής κρίσης.Κι αυτό γιατί τότε τα παραμυθια μας τα τρώγαμε ακόμα ωμά κι αμάσητα.Το οτι οι Λαζοπουλοι αυτού τού κόσμου επιμένουν στίς τραγικές τους απόψεις είναι δείγμα άκαμπτων εγκέφαλων και τίποτα άλλο.Το ότι τού΄ρθε πληρωμένη η απάντηση ηταν υπέροχο.
Ως απάντηση στο σχόλιο σου που λέει ότι " οι λόγοι δεν είναι ηθικοπλαστικοί". Πέραν του ότι δεν μπορείς να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι "ηθικοπλαστικοί" -όπως χρησιμοποιείς τον όρο- να πούμε μόνο ότι, φιλοσοφικά, ηθική στάση δεν είναι μόνο η δεοντολογία, αλλά και η συνεπειοκρατία. Ίσως να ναι κι ο βασικός διαχωρισμός στην εννοιολογική προσέγγιση της "ηθικής".
Κύριε κύριε,έχει κάποιο νόημα να απαντήσω;Τα άλλα παιδάκια κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως οι Γερμανοί δεν αποφάσισαν να γίνουν το καλό παράδειγμα,αλλά χρειάζονται εργατικό δυναμικό.Μου ξεκινάνε και διάλεξη από πάνω περί ηθικής,λες και εγώ είπα τίποτα για Πλάτωνα και Χιουμ.
Aκριβώς Άρη. Είναι τεράστιος μύθος ότι οι ξένοι είναι ανάλγητοι και μόνο εμείς ευαίσθητοι. Συχνά βοηθούν και βοηθούν ουσιαστικά κι οργανωμένα, όχι αέρα πατέρα. Κυρίως οι Αμερικανοί, που έχουν παράδοση σε αυτά, κρίνοντας κι απο γνωριμίες μου, αλλά και άλλοι. Εδώ επιβλήθηκαν τα capital controls και ΟΛΟΙ οι ξένοι φίλοι και γνωστοί (ακόμα και ΜΟΝΟ online γνωστοί) προθυμοποιήθηκαν να στείλουν χρήματα για πρώτες ανάγκες χωρίς κανένας να τα περιμένει πίσω. "Εσύ μας έχεις προσφέρει, ώρα να προσφέρουμε κι εμείς" ήταν η επωδός όλων. Καλό είναι λοιπόν να ξεπεράσουμε τον ψεύτικο διαχωρισμό "εμείς και οι ξένοι", που σε τόσους μπελάδες μας έχει φέρει τόσα χρόνια και δεκαετίες (η ηχώ του "είμαστε έθνος ανάδελφο" κατατρύχει σαν αρρώστεια την ευρωστία της νόησής μαςι) και να συγκεντρωθούμε να κάνουμε έργα ουσιαστικά, πρακτικά και οργανωμένα, για να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας.
Ας θυμισει καποιος τον κ. Λαζοπουλο οτι η γερμανικη βουλη δεν εχει ναζιστικο κομμα μεσα.Η ελληνικη εχει.Η συντροφος μου ειναι μιση γερμανιδα και θα διαβασει στο ιντερνετ (αλλο ενα) εμετικο και προσβλητικο κειμενο για αυτην και το μισο της σοι απο ενα "κωμικο" που κανει γιαγιαδες να γελανε περιγραφωντας τες πως κλανουν αλλες γιαγιαδες