Ο Λαζόπουλος πήρε την απάντησή του, ανέλπιστα γρήγορα

Ο Λαζόπουλος πήρε την απάντησή του, ανέλπιστα γρήγορα Facebook Twitter
29

Ο Λάκης Λαζόπουλος έγραψε ένα κείμενο στο altsantiri σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά. Προς το τέλος του κειμένου μίλησε για τους μετανάστες και με την ευκαιρία επέκρινε την Γερμανία που κοιτάζει μόνο τον εαυτό της. 

Γράφει επί λέξει:

Βλέπω αυτές τις εικόνες των προσφύγων και πιάνεται η καρδιά μου.


Πιάνεται η καρδιά μας. Άκουω τα λόγια τους, βλέπω τα πρόσωπά τους, βλέπω τα παιδιά τους να κοιμούνται στα τσιμέντα πάνω,και με πιάνει απόγνωση για το που μπορείς να βρεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη.

Να μην υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που να μπορεί να χωρέσει και σένα. Να νιώθεις ότι περισσεύεις παντού.


Η Ευρώπη της υποκρισίας πρέπει νά κάνει κάτι για τους ανθρώπους αυτούς.
Καλό θα ήταν να μπορούσε να σταματήσει τους πολέμους. Αλλά αφού δεν μπορεί, ας μη το παίζει αδιάφορη όταν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες συνωστίζονται στις δικές μας πόρτες.


Διαλέγουν τήν Ελλάδα γιατί ειμαστε η πόρτα τής Ευρώπης αλλά και γιατί τό αισθημα τών Ελλήνων προεξέχει.


Αν ηταν η Γερμανία στη θέση μας κι ο Σόιμπλε, φοβάμαι οτι θά τούς βουλιάζαν στα πέλαγα.


Εδώ έρχονται και βουλιάζουν εμάς στη χώρα μας. Μόνο τους εαυτούς τους βλέπουν στην ιστορία. (...)

Εμείς βιομηχανίες εξόντωσης λαών δεν είχαμε ποτέ. Είναι κάποιοι λαοί και ειναι Ευρωπαϊκοί που σε ολη τους την ιστορία με έναν τρόπο επιζούν εξοντώνοντας τους άλλους λαούς.


Μη σας ξεγελά ο πολιτισμός τους.
Ύαινες με γραβάτες.

***

Το μεσημέρι έγινε αυτό:

Με δυο λόγια: Το Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας αναιρεί τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύριους υπηκόους.

Ουσιαστικά η Γερμανία, με την αναίρεση, θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις των Σύρων προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Οσοι πρόσφυγες αιτούνται άσυλο από τούδε και πέρα θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και θα έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

(Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου, ένα κράτος μέλος μπορεί να κάνει χρήση της «ρήτρας κυριαρχίας» και να αναλάβει οικειοθελώς την ευθύνη για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου.)

Πριν προλάβει να γίνει viral το άρθρο του Λαζόπουλου για το πώς μόνο το αίσθημα των Ελλήνων προεξέχει και πώς οι Γερμανικές γραβατωμένες ύαινες (αφού ήρθαν και μας βούλιαξαν στην ίδια μας τη χώρα) εξοντώνουν και τους μετανάστες, η Γερμανία όχι απλά αναγνώρισε πως οι πρόσφυγες πολέμου δεν θα επιστρέφονται πίσω -σε μας μάλιστα- σαν ληγμένο εμπόρευμα αλλά παρέκαμψε ακόμα και το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε επικαλεστεί αν ήθελε για να βγει απ' τη δύσκολη θέση και να διώξει τους πρόσφυγες.

 

Αθωώνει αυτό τη Γερμανία για τα λάθη της; Όχι. Μπορούμε να γενικεύουμε με τρόπο λαϊκίστικο (μόνο εμείς έχουμε καρδιά, οι άλλοι είναι ρομπότ και ύαινες); Πάλι όχι. 

 

Εκτός αν οι πονηροί οι Γερμανοί διάβασαν τον Λάκη και τη φράση του «Αν ηταν η Γερμανία στη θέση μας κι ο Σόιμπλε, φοβάμαι οτι θά τούς βουλιάζαν στα πέλαγα» κι αποφάσισαν να αλλάξουν πολιτική μόνο και μόνο για να τον ρεζιλέψουν...

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ