Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, εκφράζοντας την υποστήριξη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας στους Έλληνες, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Και συνεχίζει: «Εμείς τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τον ελληνικό λαό θα τους λέγαμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε και ο λαός έτρωγε σκυλοτροφή. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

 

«Μη φοβάστε. Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε τον ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

 

«Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας. Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό τον λήθαργο, αυτή την κυριαρχία» καταλήγει.