Νέα κλήτευση Στουρνάρα στη Βουλή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής άφησε η Κωνσταντοπούλου

Νέα κλήτευση Στουρνάρα στη Βουλή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής άφησε η Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
10

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, σχετικά με την εκ νέου κλήτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής του, σε περίπτωση που δεν παραστεί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρόταση της προέδρου να κληθεί ο Γ. Στουρνάρας την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, υπερψηφίστηκε με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση είχε επιστραφεί ως «απαράδεκτη» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, την επόμενη εβδομάδα ο διοικητής της ΤτΕ, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών που υπέγραψε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, θα κληθεί να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά την υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν πήγε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών, στην οποία είχε κληθεί να παρουσιαστεί, ενώ με επιστολή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιούσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί μέχρι τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.

Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης της προέδρου της Βουλής να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών ψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης. Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού ήταν να κληθεί ο Γ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπερψήφισε και τις δύο προτάσεις ενώ κράτησε αποστάσεις από τις αιτιάσεις περί αναγκαιότητας της άμεσης κλήτευσης του Γ. Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα τσακωθούμε για δύο τρεις μέρες».

Ωστόσο, η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Γ. Στουρνάρας, με την επίκληση της ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να παρουσιαστεί, να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής όσο και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και τη βίαιη προσαρμογή του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που την κατηγόρησαν για εμπάθεια.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Το τέλος του Μακάρθυ: όταν πήγε να τα βάλει με τον στρατό, που τότε (προ Βιετνάμ) είχε κύρος. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον θεσμό με κύρος. Ήταν όμως σχετικά απλό: κάποιος άνθρωπος με κύρος του αντιμίλησε δημοσίως. Και ο Μακάρθυ έγινε κομμάτια (δείτε το βίντεο).http://tinyurl.com/ne72w97
Έχουμε και λέμε:1) Το ΚΚΕ στενά με το κέντρο πλέον, το οποίο στην προκειμένη γέρνει στα δεξιά2) Η καθυστερημένη δεξιά του Καμμένου μαζί με τους ναζί προσπαθούν να προσκολληθούν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ για να κολλήσουν ένσημα3) ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ "...να τα βρούμε βρε παιδιά". Το θέμα είναι ότι όσο δυσάρεστη και να γίνεται η Κων/πούλου κι όσο πιθανά συμπλεγματική και να είναι, η κατάσταση υπερβαίνει την αντιδικία με την τυπολατρία της: υπάρχει σοβαρό προκείμενο υπό εξέταση.
Σοβαρό προκείμενο υπό εξέταση. Δεν διαφωνώ καθόλου. Δεν νομίζω πψς διαφωνεί και κανείς. Θεωρείς όμως πως σήμερα ο πρόεδρος της ΤτΕ θα έπρεπε να είναι στη Βουλή να καταθέτει για αυτό το θέμα ή να είναι στο πόστο του. Λόγω γιούρογκρουπ λέω...