Νέα κλήτευση Στουρνάρα στη Βουλή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής άφησε η Κωνσταντοπούλου

Νέα κλήτευση Στουρνάρα στη Βουλή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής άφησε η Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
10

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, σχετικά με την εκ νέου κλήτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής του, σε περίπτωση που δεν παραστεί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρόταση της προέδρου να κληθεί ο Γ. Στουρνάρας την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, υπερψηφίστηκε με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση είχε επιστραφεί ως «απαράδεκτη» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, την επόμενη εβδομάδα ο διοικητής της ΤτΕ, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών που υπέγραψε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, θα κληθεί να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά την υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν πήγε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών, στην οποία είχε κληθεί να παρουσιαστεί, ενώ με επιστολή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιούσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί μέχρι τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.

Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης της προέδρου της Βουλής να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών ψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης. Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού ήταν να κληθεί ο Γ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπερψήφισε και τις δύο προτάσεις ενώ κράτησε αποστάσεις από τις αιτιάσεις περί αναγκαιότητας της άμεσης κλήτευσης του Γ. Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα τσακωθούμε για δύο τρεις μέρες».

Ωστόσο, η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Γ. Στουρνάρας, με την επίκληση της ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να παρουσιαστεί, να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής όσο και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και τη βίαιη προσαρμογή του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που την κατηγόρησαν για εμπάθεια.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Το τέλος του Μακάρθυ: όταν πήγε να τα βάλει με τον στρατό, που τότε (προ Βιετνάμ) είχε κύρος. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον θεσμό με κύρος. Ήταν όμως σχετικά απλό: κάποιος άνθρωπος με κύρος του αντιμίλησε δημοσίως. Και ο Μακάρθυ έγινε κομμάτια (δείτε το βίντεο).http://tinyurl.com/ne72w97
Έχουμε και λέμε:1) Το ΚΚΕ στενά με το κέντρο πλέον, το οποίο στην προκειμένη γέρνει στα δεξιά2) Η καθυστερημένη δεξιά του Καμμένου μαζί με τους ναζί προσπαθούν να προσκολληθούν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ για να κολλήσουν ένσημα3) ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ "...να τα βρούμε βρε παιδιά". Το θέμα είναι ότι όσο δυσάρεστη και να γίνεται η Κων/πούλου κι όσο πιθανά συμπλεγματική και να είναι, η κατάσταση υπερβαίνει την αντιδικία με την τυπολατρία της: υπάρχει σοβαρό προκείμενο υπό εξέταση.
Σοβαρό προκείμενο υπό εξέταση. Δεν διαφωνώ καθόλου. Δεν νομίζω πψς διαφωνεί και κανείς. Θεωρείς όμως πως σήμερα ο πρόεδρος της ΤτΕ θα έπρεπε να είναι στη Βουλή να καταθέτει για αυτό το θέμα ή να είναι στο πόστο του. Λόγω γιούρογκρουπ λέω...