Die Welt:Το ελληνικό θέμα καταστρέφει την ατζέντα της Μέρκελ στη σύνοδο των G 7

Die Welt:Το ελληνικό θέμα καταστρέφει την ατζέντα της Μέρκελ στη σύνοδο των G 7 Facebook Twitter
1

Η Μέρκελ δεν θα καταφέρει να αφήσει το ελληνικό θέμα εκτός Συνόδου των GT και αυτό καταστρέφει την ατζέντα της γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει πως η καγκελάριος ήθελε να «μερκελίσει» τον κόσμο στη Σύνοδο των Επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου, αλλά το σχέδιό της -να έχει κλείσει το ελληνικό θέμα πριν τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας- απέτυχε.

«Στα βουνά της Βαυαρίας έχει πέσει βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ. Η καγκελάριος είχε επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στο θέμα της Ελλάδας πριν την έναρξη της συνόδου την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα πράγμα δεν γνωρίζει όμως ακόμη, μετά την έντονη διπλωματική προσπάθεια: Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους και αν το κόμμα του θα τον ακολουθήσει.» γράφει η εφημερίδα.

«Ο εφιάλτης είναι μήπως η Γερμανία θεωρηθεί κύρια υπεύθυνη ακόμη και για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το μότο θα είναι: Η Γερμανία, η χώρα που ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους στον 20ο αιώνα, που διέπραξε τρομερά εγκλήματα στην Ελλάδα, τώρα πιέζει να βγει η χώρα αυτή από την καρδιά της ΕΕ, τη Νομισματική της Ένωση. Αυτός είναι ο τρόμος της Μέρκελ» σημειώνει η εφημερίδα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Από τη Die Welt αναφέρεται πως «στη Σύνοδο των Επτά, η καγκελάριος ήθελε να συζητηθούν άλλα θέματα. Σε πολλά πεδία στόχευε να επιτευχθεί μια μικρή, αλλά θετική πρόοδος. Το σχέδιο ήταν ο «μερκελισμός» του κόσμου. Μετά τη δραματική αυτή εβδομάδα όμως, λόγω του ελληνικού ζητήματος , η Μέρκελ είναι ξαφνικά σε απόγνωση: Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το ΔΝΤ, ακόμη και το ίδιο της το κόμμα, αλλά και ο υπουργός της των Οικονομικών άσκησαν ισχυρή πίεση, αλλά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν δεν θα πάρετε το μισθό και τη σύνταξή σας, να παρηγορηθείτε ότι η ατζέντα της Μέρκελ είναι ασήκωτη λόγω Ελλάδας. Αλλά θα τα πάρετε μωρέ, μη φοβάστε.... δεν θα αφήσουν την Ελλάδα, μας τρέμουν μην τους πάρουμε μαζί μας, Κούγκι κι έτσι... καμία ανησυχία.