Το μπασταρδάκι μιας παρτούζας

Το μπασταρδάκι μιας παρτούζας Facebook Twitter
56

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής έχει αρχίσει πλέον να απασχολεί όλο τον κόσμο. Την Κυριακή δημοσιεύτηκε μια διακήρυξη, την οποία υπέγραφαν νομπελίστες και προσωπικότητες στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας από 40 χώρες, που καταγγέλλει τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών, «τη συνέργεια μεταξύ αστυνομικών και νεοναζί μπράβων» και «την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής» και καλεί σε σιωπηλή πορεία στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ξεκινήσει αντιφασιστική εκστρατεία, αφήνοντας κατά μέρος τη βαθιά κρίση του ή, καλύτερα, προσπαθώντας να ξεπεράσει το υπαρξιακό του πρόβλημα μέσω... Μιχαλολιάκου.

Το φαινόμενο είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Μόνο στην Ουγγαρία τα ξαδελφάκια της Χρυσής Αυγής κατάφεραν να μπουν στο εθνικό Κοινοβούλιο, για να ζητήσουν πρόσφατα την καταμέτρηση των Εβραίων της χώρας! Αλλά η Ουγγαρία, που επίσης περνάει μια βαθύτατη πολιτική και κοινωνική κρίση, καθώς δοκιμάζεται από ένα πρόγραμμα λιτότητας made by ΔΝΤ, έχει παράδοση ακροδεξιών κινημάτων από τη δεκαετία του '30 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Ελλάδα, που καταστράφηκε από τους ναζί, ζούσαμε με την αυταπάτη ότι οι πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων δεν θα σήκωναν ξανά κεφάλι: μπορεί οι δωσίλογοι να μην τιμωρήθηκαν μετά την απελευθέρωση του '44, καθώς χρησιμοποιήθηκαν στον Εμφύλιο εναντίον των κομμουνιστών, αλλά ήταν οι ίδιοι που, αφού δολοφόνησαν τον Λαμπράκη το 1963, συγκρότησαν και στελέχωσαν τη χούντα που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Πώς ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν δίστασε πρόσφατα να σηκώσει δημοσίως τη σημαία ενός καθεστώτος βασανιστηρίων, πλήρους υποτέλειας στις ΗΠΑ και εθνικής προδοσίας; Γιατί δεν εμφανίστηκαν αντίστοιχα φαινόμενα στην Ισπανία, παραδείγματος χάριν, που επίσης δοκιμάζεται από τη «δημοσιονομική προσαρμογή»–βασανιστήριο της Μέρκελ, όπου το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει επίσης σοβαρές διαστάσεις και ο φρανκισμός έχει παράδοση και οπαδούς;

Υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό. Σίγουρα, η συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι η σκληρότερη σε σύγκριση με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι σε καμιά από τις υπόλοιπες χώρες το πολιτικό σύστημα δεν είναι τόσο διεφθαρμένο και ανεπαρκές όσο το ελληνικό. Οι ισπανικές κυβερνήσεις δεν άφησαν το μεταναστευτικό κύμα να καταλάβει το κέντρο των μεγάλων πόλεων. Ούτε οι πορτογαλικές κοιτούσαν αμέριμνες τη διάλυση της αστυνομίας ή επέτρεψαν στην ανομία να θεριεύει, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους, σοβαρότερες παρανομίες. Στην Ιταλία, ακόμα και ο Μπερλουσκόνι βρέθηκε αρκετές φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι δικοί μας είναι αμετανόητοι, αλλά και πλήρως ανίκανοι να δουν τα λάθη τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα: η ΝΔ διορίζει από κολλητούς μέχρι γκόμενες με νοοτροπία μετεμφυλιακής Δεξιάς, που είχε 200 βουλευτές και δεν έδινε λογαριασμό σε κανένα. Μία μέρα γίνονται πρόεδροι και διορίζουν συγγενείς στη Βουλή και το βρίσκουν φυσιολογικό. Τη στιγμή που η οικονομία ασφυκτιά και οι ίδιοι μιλούν υποκριτικά για ανάπτυξη και πράσινα άλογα, σταμάτησαν ακόμα και εγγεγραμμένα προγράμματα των ΕΣΠΑ, προκειμένου να τα δώσουν σε κάθε λογής κουμπάρους! Ξέρουν ότι πιθανότατα δεν θα προλάβουν και τα κονδύλια θα χαθούν έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά: έτσι έχουν μάθει να σκέφτονται και να πράττουν! Ο κ. Βενιζέλος αδυνατεί να καταλάβει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ χτυπάει τη Χρυσή Αυγή, αυτή δυναμώνει.

Αντί να αναρωτιούνται γιατί δυναμώνουν δημοσκοπικά οι φασίστες, ας κοιτάξουν τις προεκλογικές τους διακηρύξεις. Δεν είναι μόνο η αναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση κ.λπ. που έχουν παραπεμφθεί στις γερμανικές καλένδες. Τα κόμματα της κυβέρνησης είχαν κατηγορηματικά υποσχεθεί ότι δεν θα υπήρχαν νέοι φόροι μετά τις εκλογές και ύστερα από 6 μήνες ετοιμάζονται να φορολογήσουν ακόμα και τους πεθαμένους. Όταν στην Ελλάδα περίπου 800.000 άτομα ζουν πλέον σε οικογένειες όπου κανένα μέλος δεν έχει δουλειά, δεν είναι λογικό ένα κομμάτι αυτών των απελπισμένων, οργισμένων από τη συνεχή κοροϊδία και ταπεινωμένων από τον εθνικό εξευτελισμό ανθρώπων να στραφεί προς αυτούς που καμώνονται δημαγωγικά τους φιλολαϊκούς πατριώτες;

Στήλες
56

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

19 σχόλια
αν ο κουλογλου διαβαζε τουλαχιστον τα κειμενα που ανεβαζει το σαιτ του, δε θα εγραφε τετοια..http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/gia-tin-eksegersi-enantia-stin-ybri-toy-nikolaoy-kosmatopoyloy
Δεν νομίζω ότι το ένα κείμενο αναιρεί το άλλο.Το κείμενο του Κούλογλου βασίζεται στις πρόσφατες προσπάθειες των υποβαθμισμένων ηθικά κομμάτων να αγιοποιηθούν χτυπώντας την Χ.Α. Αναφέρει πόσο υποκριτικά και πονηρά αγνοούν τα λάθη τους που ουσιαστικά μας οδήγησαν να έχουν φτάσει οι φασίστες σε υψηλά ποσοστά και συνεχίζουν να τα αυξάνουν ακόμα περισσότερο λόγο της ίδιας τακτικής τους. Είναι μια προσέγγιση της σημερινής πολιτικής κατάστασης. Δεν εμβαθύνει αλλά δεν νομίζω ότι αυτός ήταν και ο σκοπός του.Το κείμενο του Κοσματόπουλου είναι ίσως η καλύτερη ανάλυση της σημερινής κατάστασης όσο αφορά την κοινωνία μας και το πόσο δεν είναι τόσο σημερινά όλα αυτά. Είναι μια εξαιρετική προσέγγιση και αξίζει να το αναδημοσιεύσει και η Lifo…
Πέρσι ήταν το ζωηρό Tangerine Tango, γνωστό και με τον κωδικό «18-2120». Φέτος, σε μια στροφή 180 μοιρών, το Pantone Color Institute, κάτι σαν το Γκρήνουιτς των χρωμάτων, ανακοίνωσε ότι το χρώμα της χρονιάς που έρχεται θα είναι ένα απαλό σμαραγδί με κωδικό 17-5641.
"Ο κ. Βενιζέλος αδυνατεί να καταλάβει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ χτυπάει τη Χρυσή Αυγή, αυτή δυναμώνει "Κάποιοι άνθρωποι σε κάποιες θέσεις δεν έχουν αυτή τη δικαιολογία.Καμία πράξη δεν γίνεται καταλάθος και καμία απραξία επίσης.Όταν μιλάμε σε επίπεδο κομμάτων και πολιτικής ηγεσίας δεν υπάρχει "μου ξέφυγε". Υπάρχει μόνο η σκοπιμότητα.Στην παρούσα περίπτωση είναι διπλή: πολιτική απόγνωση του Βενιζέλου που προσπαθεί να σωθεί και τάσσεται υπέρ της πιο Mainstream άποψης και έμμεση ενίσχυση του ακροδεξιού πόλου, μην τυχόν και προκύψει κάτι καλό από αριστερά. Δυνατή ΧΑ= δυνατός μπαμπούλας για όποιον σκεφτόταν να μην ψηφίσει πάλι πασοκ-νδ.
Η αποτυχία της Ελληνικής ελίτ, που λέει και ο Σόιμπλε, είναι ότι τώρα πρέπει να αποφασίσει ή να υπαχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή και να αρκεστεί στο διαμεσλολαβητικό ρόλο (αυτούς τους όρους διαπραγματεύεται με το παίξιμο του χαρτιού του εθνικισμού) ή να κάνει το μεγάλο άλμα στο κενό, με μια Ελλάδα απομονωμένη, αλλά που φοβάται ότι η Ελλάδα ίσως απειληθεί και εδαφικά. Όχι πως τη νοιάζει, αλλά θα μείνει και χωρίς τιμάριο να νέμεται. Και την Επανάσταση του 1821 την είδε ως έναν τρόπο να νεμεται τον τόπο χωρίς να έχει στο κεφάλι της τους Τουρκους, αφού είχε πια ισχυροποιηθεί αρκετά.
Καμιά σύγκριση της ηγεσίας τότε και της πρόσφατης τουλάχιστον στα θέματα της αυτοθυσίας και της γενναιότητας!Ο Κολοκοτρώνης αρχιστράτηγος της Επανάστασης, Ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Παπαφλέσσας, ο στρατηγός Μακρυγιάννης και όλοι οι άλλοι που για πολλοστή φορά ριψοκινδύνεψαν το κεφάλι τους και αυτά των οικογενειών τους για την Ελευθερία ήταν η Ελληνική Ελίτ που προσπάθησε να ξεφορτωθεί του Τούρκους για να νέμεται τον τόπο;Άλλοι έκαναν την επανάσταση του '21 και άλλοι την ξεζούμιξαν.Το "Ελευθερία ή Θάνατος" δεν είναι τίτλος τραγουδιού του Μαζωνάκη.Μην πιστεύετε ότι προπαγάνδα μπούκωσαν τους μαθητές τους τόσα χρόνια οι "καθηγητάδες" της άρπα-κόλας για να κρύψουν την δική τους ανικανότητα να φανούν ισάξιοι με την Ιστορία τους και τους προγόνους τους που τα έδωσαν όλα για το σύνολο.Στην καταπόντιση της ποιότητας της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Μεταπολίτευσης οι φελλοί φαίνεται επέπλευσαν. Ούτε τους λόγους ανόδου της Χρυσής Αυγή δεν μπόρεσαν να διακρίνουν. Η Χ.Α. κρατιέται στην επιφάνεια από τέτοιους ανίκανους αλλά θρασύδειλους φελλούς της σημερινής Ελληνικής ελίτ από την Νεοφιλελεύθερη Δεξιά μέχρι την πιο οπισθοδρομική ή αντιδραστική Αριστερά.
«Ο Κολοκοτρώνης αρχιστράτηγος της Επανάστασης, Ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Παπαφλέσσας, ο στρατηγός Μακρυγιάννης και όλοι οι άλλοι που για πολλοστή φορά ριψοκινδύνεψαν το κεφάλι τους και αυτά των οικογενειών τους για την Ελευθερία ήταν η Ελληνική Ελίτ που προσπάθησε να ξεφορτωθεί του Τούρκους για να νέμεται τον τόπο;»Έχετε πέσει θύμα της σχολικής ιστορίας.Ο Κολοκοτρώνης –όπως γράφει ο Μακρυγιάννης αν θυμάμαι– ήθελε να γίνει Κιαμήλμπεης στη θέση του Κιαμήλμπεη, του πλουσιότερου Τούρκου της Πελοποννήσου.Οι Σουλιώτες ήταν ληστές που πουλούσαν προστασία σ' 150 χωριά της επικράτειας του Αλή Πασά, χωριά και χριστιανικά και μουσουλμανικά («Το πίστη πίστη και το τέχνη τέχνη»), δηλαδή εισέπρατταν απ' τα χωριά φόρο με αντάλλαγμα να μην τα ληστεύουν.Ο Μακρυγιάννης πλούτισε με σκοτεινές μεθόδους (ενδεχομένως ήταν αρχαιοκάπηλος), ήταν θησαυροφύλακας του Κωλλέτη και στην μετεπαναστατική Αθήνα διακρίθηκε ως τοκογλύφος. Αγόρασε την περιοχή της Αθήνας που και σήμερα λέγεται «του Μακρυγιάννη». Η στρατιωτική του συμβολή στην επανάσταση ήταν σχεδόν μηδενική.Ο Παπαφλέσσας ζούσε έκλυτο βίο (ακόμα και μέσα στην επανάσταση – τα γράφει και ο Μακρυγιάννης), πρωταγωνίστησε στον εμφύλιο πόλεμο, συνέλαβε τον Κολοκοτρώνη και τον φυλάκισε στην Ύδρα. Η στρατιωτική του συμβολή στην επανάσταση ήταν μηδενική. Στο Μανιάκι πήγε μάλλον θέλοντας ν' αποδείξει στον κόσμο ότι ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν αναντικατάστατος, άρα καλά έκανε που τον κρατούσε φυλακισμένο.
Είδατε τι έχει κάνει αυτή η Ελληνική Ελίτ του '21;Πλούτισε ο Κολοκοτρώνης.Αδικήθηκε ο Αλή Πασάς από τους φόρους. Ο Μακρυγιάννης ήταν ο Επαναστάτης Σκρουτζ που πολέμησε με την χρυσή πατερίτσα, το χρυσό μονόκλ και την χρυσή πένα, από το γραφείο του με θέα την Ακρόπολη. Ο Παπαφλέσσας ήθελε να δείξει στον κόσμο να κάνει πόλεμο και όχι έρωτα.Απεγνωσμένη προσπάθεια, αντί μεσοκαλόκαιρα να φάει το δροσερό καρπούζι, έφαγε το κεφάλι του κόντρα στον πανίσχυρο και τρομοκράτη Ιμπράημ.Τους φουκαράδες τους Τούρκους. Τους αδικήσαμε 800 τόσα χρόνια για την υπομονή τους να μας προστατεύουν, να μας ταΐζουν, να μας δίνουν το καλύτερο ρακί τους, και το αγαπημένο επιδόρπιο το γλυκύτατο σουλτάν μερεμέτ, και εμείς να τους είμαστε τόσο αγνώμονες!!! Πετάνε οι ελέφαντες; Πετάνε...είδα έναν να πετάει πάνω από την ζούγκλα του Βιετνάμ.Ein skal ikkje tru på alt ein høyrer. Κάποιος δεν οφείλει να πιστεύει οτιδήποτε του λένε."Ein from Proto-Indo-European óynos."
Η Ελληνική ελίτ της πεφωτισμένης "θατσερικής" Δεξιάς και της "αγωνιστικής" Αριστεράς λουσμένες στο Ευρωφώς της υπερκατανάλωσης με κέρδη από την εκμετάλλευση των υπολοίπων έχουν πάθει ένα μικρό νευρικό κλονισμό. Κλαίνε για τα χαμένα όνειρα που με ξένα χρήματα έκαναν. Αυτά που ήρθαν μέσω των συνδέσεων τους με το κρατικό ταμείο.Βέβαια δεν έχουν χάσει την αξιοπρέπεια της ζητιανιάς και της κλεψιάς, γιατί ζουν ακόμα στον δικό τους ονειροσωλήνα.Βλέπετε ο ζητιάνος-μικροαπτεώνας (διάβασε Ζητιάνο του Καρκαβίτσα) όπως ο θρασύς μεγαλοαπατεώνας και ο κλέφτης την μόνη φορά που χάνουν την αξιοπρέπεια τους είναι όχι όταν τους πιάνουν να παραβαίνουν τον νόμο αλλά μόνο όταν βρίσκονται καταδικασμένοι για χρόνια στην φυλακή. Για κάθε κρατικοδίαιτο της ελίτ όμως υπήρχαν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έμμεσα θύματα, που αν δεν προσπαθούσαν να αντιγράψουν τον τρόπο ζωής επέτρεπαν με την σιωπή, την ανοχή και την ψήφο τους την διαιώνιση αυτού του είδους ελίτ και της δράσης της.Αλλά δεν μάθαμε τίποτα, πάλι τέτοιοι μας ελκύουν. Οι νέοι πολιτικοί δημαγωγοί της πεντάρας που προσπαθούν να γίνουν η νέα τάξη εξουσίας, η νέα ελίτ που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την απόγνωση του λαού για να πάρει στα χέρια της την κουτάλα της εξουσίας.Γι' αυτό προσπαθούν να ξηλώσουν ότι έχει κάνει στο παρελθόν τον Έλληνα αισιόδοξο και ξανά δημιουργικό και παραγωγικό μετά από μια εθνική καταστροφή.Οι ανίκανοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν και να διώξουν τους ικανούς που πιστεύουν στην πατρίδα, έξω από την ίδια τους την πατρίδα, ώστε ανενόχλητοι να έχουν όλο το πεδίο δράσης για τον εαυτό τους. Αν ο λαός τους επιτρέψει να το κάνουν τοποθετώντας τους στην εξουσία δεν θα διστάσουν να γίνουν πιο σκληροί πάνω στον λαό από την προηγούμενη ελίτ μια και δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια, η Ελλάδα πτώχευσε.Η αδιαφορία τους για την πατρίδα φαίνεται από το μίσος που έχουν για την Ιστορία της και τους ήρωες της.Γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα φτάσουν στον ηρωισμό εκείνων του παρελθόντος που προϋποθέτει θυσία για να σωθούν άλλοι. Η μόνη θυσία που μπορούν να κάνουν είναι των άλλων για να κερδίσει ο εαυτός τους.
Μπλέξατε με τους ήρωες και ξεχάσατε να γράψετε ότι η Ελλάδα είναι «η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία». Η κρατικοδίαιτη «ελίτ» προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε αυτό το γεγονός, όπως άλλωστε και όλο το ένδοξο παρελθόν μας.Παραλείψατε επίσης ότι ο Κίσσιγκερ παρέα με τα ντόπια τσιράκια του, δηλαδή την ντόπια κρατικοδίαιτη «ελίτ», προσπαθούν να καταστρέψουν την ελληνική γλώσσα ώστε να κάμψουν την αντίσταση του απείθαρχου ελληνικού λαού.
"Η καμήλα δεν βλέπει την δική της καμπούρα αλλά βλέπει των μπροστινών".Στην συγκεκριμένη περίπτωση η καμήλα της ψευδοαριστεράς, του προσωπικού συμφέροντος, ερωμένη του χάους και της ανωμαλίας, του καθεστώτος συντροφικού ρουσφετιού και προπαγάνδας του κρατικοδίαιτου μηχανισμού ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος ακολουθεί στην ουρά λαχανιάζοντας, βλέποντας τις άλλες καμήλες που έχουν βγει μπροστάρες καλπάζοντας να οδηγούν το καραβάνι.Μόνη περηφάνια της χοντροκαμήλας έμεινε η σκιά της καμπούρας της, τόσο μεγάλη από την αχόρταγη βρώση και την πόση που σκιάζει όλες τις άλλες μπροστά.Η άφιξη της Δύσης σιγά σιγά εξαφανίζει τέτοια οπτασία. Τα εύκολα χρήματα δεν υπάρχουν πια. Οι προεκλογικές εξυπηρετήσεις για μια κρατική θέση που θα αποφασίζει πόσο μεγάλο κομμάτι θα κόψεις για τον εαυτό σου είναι όνειρο Παπανδρεϊκής νυκτός.Πάνε πια οι ουζοποσίες σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα την μέθη και επακόλουθη νοθεία της αντικειμενικής δημοσιογραφικής έρευνας. Για επίλογο θα πω μόνο ότι ο αυταρχικός τρόπος και συνεχή διακοπή των συνομιλητών και ιδιαίτερα γυναικών σε μια τηλεοπτική συζήτηση δείχνει αν κάποιος έχει δημοκρατική αντίληψη ή κάποια στοιχειώδη συναισθηματική ωριμότητα.
Yet another χρυσαυγίτικο άρθρο... Πες μας ρε Spin Doctor, ποιος είναι ο ρόλος του κόμματος(;) στο συνολικό πολιτικό σύστημα, πες μας για την ιδεολογική συγγένεια με το κλασσικό κόμμα της δεξιάς και τέλος πάντων πές μας πώς βλέπεις να εξελίσσεται αυτό το μόρφωμα. Ξέρω δύσκολες ερωτήσεις...Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι υφίσταται πραγματικό goldendawn boom,
Μάλιστα, ακόμα και για τη ΧΑ το ΔΝΤ φταίει… Κάποτε ήταν καλός δημοσιογράφος ο Κούλογλου. Θα τον χάλασε κι αυτόν το ΔΝΤ!(Η τελευταία παράγραφος του άρθρου έχει μπει δύο φορές).
Εσυ τι λες; Αν ο λαος (για να ακριβολογησω μια μεγαλη μεριδα του) δεν στριμωχνοταν και δεν δοκιμαζοταν τοσο σκληρα απο τις κυβερνησεις (που ο ιδιος ψηφισε), το ΔΝΤ και την ΕΕ, δεν θα αναβιωναν οι φασιστικες τασεις που βλεπουμε σημερα.
Τη ΧΑ την έφερε η ανεργία, η έλλειψη ασφάλειας και η έλλειψη μέλλοντος που προκάλεσαν η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα.Το ΔΝΤ δεν ευθύνεται ούτε για την οικονομική κρίση ούτε για το μεταναστευτικό. Μόνοι μας το φωνάξαμε για να μας βοηθήσει να βγούμε απ' την οικονομική κρίση. Είναι σα να λέμε πως ο γιατρός που φωνάξαμε για να μας θεραπεύσει φταίει για τα δυσάρεστα συμπτώματα της ασθένειας.Δεν είναι σωστό να κάνουμε τη σύγκριση 2008-χωρίς-ΔΝΤ με 2012-με-ΔΝΤ. Η σωστή σύγκριση είναι 2012-χωρίς-ΔΝΤ με 2012-με-ΔΝΤ. Χωρίς ΔΝΤ θα είχαμε φυσικά άτακτη χρεοκοπία.
«Αλλά η Ουγγαρία, που επίσης περνάει μια βαθύτατη πολιτική και κοινωνική κρίση, καθώς δοκιμάζεται από ένα πρόγραμμα λιτότητας made by ΔΝΤ»Λένε ότι σε μία επιδημία πανώλους στη Ρωσία, ο τσάρος διαπίστωσε ότι όπου ήταν μαζεμένοι πολλοί γιατροί, εκεί είχε και τα περισσότερα κρούσματα της αρρώστειας. Θεώρησε λοιπόν ότι την πανώλη την προξένησαν οι γιατροί κι έβαλε να τους σκοτώσουν.Αυτό το είδος σκέψης ζει και βασιλεύει και σήμερα. Πήγε το ΔΝΤ να σώσει μια χώρα σε κρίση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας; «Μα την κρίση αυτό το ίδιο την προκάλεσε!» αναφωνούν οι φωστήρες.
Γιατι τωρα δεν εχουμε χρεωκοπησει; Μονο που δεν το λενε φανερα! Με τις ευλογιες του ΔΝΤ που ηρθε να μας "σωσει". Η Goldman Sachs και η Moodys τα εχουν κανει πλακακια με το ΔΝΤ, για να βυθιζουν τις χωρες που ειναι ηδη χρεωμενες σε μεγαλυτερη ανεχεια. Καλυτερα να ελεγες οτι φωναξαμε το λυκο να σωσει τα προβατα.
Τώρα δεν έχουμε χρεοκοπήσει, διότι η Τρόικα μάς δανείζει με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη, κερδίζοντας χρόνο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της οικονομίας και του κράτους. Τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να τις κάνουμε εμείς. Η Τρόικα δεν μπορεί να τις κάνει για μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, φταίμε εμείς, όχι η Τρόικα.Δεν συμφέρει τον δανειστή να βυθίσει τον χρεωμένο σε μεγαλύτερη ανέχεια, διότι κινδυνεύει να μην πάρει ποτέ πίσω τα δανεικά. Η Τρόικα που μας δανείζει έχει βάλει το κεφάλι της στον τορβά. Αν δεν την ξεχρεώσουμε, τότε το ΔΝΤ και οι φορολογούμενοι της ΕΕ θα χάσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια άμεσα (και ίσως ακόμα περισσότερα λόγω της κρίσης που θα ξεσπάσει μετά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μας).
Δεν υπαρχουν μπασταρδα παιδια αλλα μονο μπασταρδοι γονεις...Επισης μια παρατηρηση γιατι δεν το βλεπω να αναφερεται ποτε και πουθενα: το αυγο του φιδιου εσκασε εκει γυρω στο '90-κατι οταν ενας ολοκληρος λαος επαθε ομαδικη υστερικη παρακρουση και αρχισε να πιστευει οτι "θα μας φανε τη Μακεδονια μας". Η εθνικιστικη κατρακυλα αρχισε απο τοτε και συνοδευτηκε σταδιακα απο μια αλαζονια και περιφρονηση προς ολους τους γειτονικους λαους που βγαινανε τοτε απο μια 40ετια κομμουνιστικων πειραματισμων και προσπαθουσαν και αυτοι απεγνωσμενα να παρουν μια θεση στον καπιταλιστικο "παραδεισο". Αυτα που βιωνουμε σημερα ειναι η καταληξη εκεινης της φασης που ξεκινησε τοτε. Χιλιαδες ελληναραδες ειχανε ηδη το χρυσαυγιτη μεσα τους και πολυ πριν την κριση, απλα δεν υπηρχε γι αυτους αναγκη να το εκφρασουνε πολτικα μια και ηταν απασχολημενοι με τους ρουσφετολογικους οργανισμους τυπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ξεχνάμε όλοι μας τον υπερ-πατριωτισμό των Ελλήνων και την αρχαιο-προγονολατρεία. Οι ελλαδέμπορες που τόσα χρόνια ήταν ανεκτοί ως αστείοι γραφικοί συνομωσιολόγοι, ή ακόμα και ακίνδυνη εναλλακτική πολιτική λύση(!), είναι συνυπεύθυνοι για την άνοδο του νεοφασισμού. Όπως και το ζαβό μας το κεφάλι. Είμαστε ένα έθνος που για τόσες δεκαετίες ζει και βαυκαλίζεται με την ιδέα της ανωτερότητας της φυλής μας, του μοναδικού μας DNA(!), το ιχώρ κλπ κλπ. Ένα έθνος που πιστεύει στην ύπαρξη σκοτεινών κέντρων με μοναδικό στόχο τον αφανισμό του Ελληνισμού, από καθαρή ζηλοφθονία! Είναι δυνατόν μια τόσο βαθιά ριζωμένη πεποίθηση μέσα σε τέτοιες οικονομικές συγκυρίες και τέτοιες παγιωμένες πολιτικές δεκαετιών να μην οδηγήσει στο νεοφασισμό/ ρατσισμό;
Έχετε ξεχάσει 2 βασικούς παράγοντες για την άνοδο της Χ.Α.:1) Το εκλογικό σώμα είναι χαμηλοτάτου επιπέδου σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που αναφέρατε. Η ανυπαρξία εκπαιδευτικού συστήματος μπορεί μέχρι κάποιου σημείου να ακυρωνόταν από το φιλότιμο αλλά πλέον σώθηκε κι αυτό. Η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων σήμερα μεγάλωσε με την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Η ελίτ έφυγε για την εσπερία. 2) Η Χ.Α. είναι ένας μηχανισμός που ανδρώθηκε από το ελληνικό παρακράτος. Ο Φύρερ της, φιγούρα του περιθωρίου, δεν έχει κάποιο δηλωμένο επάγγελμα. Ξέρουν και οι πέτρες πως έβγαζε το μισθό του και τι είδους επιχειρήσεις είχε. Σίγουρα οι περισσότεροι λεβέντες της κάπου εκεί βρίσκουν τα εισοδήματα τους. Σε άλλες χώρες, που βγήκαν από χούντες, το παρακράτος χτυπήθηκε από την αστική τάξη. Στην Ελλάδα φαίνεται πως όχι ή όχι αρκετά.
Αυτό που σχολιάζετε είναι στην ουσία αποτέλεσμα της αποτυχίας της ελληνικής ελίτ, κάτι το οποίο διαπίστωσε ακόμη και ο Σόιμπλε πρόσφατα.Έχουμε τη χειρότερη αστική τάξη στον κόσμο.
Ο τίτλος του άρθρου συναγωνίζεται σε χυδαιότητα τον Παναγιώταρο. Αυτός είναι ο πολιτισμένος λόγος της Αριστεράς; Και εις ανωτέρα, τί θα μας γράψει την επόμενη εβδομάδα; Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η σκιαμαχία με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πία ανύπαρκτο. Πόσο πίο χαμηλά πρέπει να πέσει για να μην ασχολείται μαζί του ένα κομμάτι της Αριστεράς. Και για την χρυσή αυγή το ΠΑΣΟΚ φταίει; Έλεος. Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την χρυσή αυγή, η απάντηση είναι τίποτα. Ετοιμάζεται για την εξουσία. Όπως και πολλοί αριστεροί μετά τις εκλογές χάρηκαν με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν όμως την νίκη της Χρυσής Αυγής και τις συνέπειές της. Επίσης το μνημόνιο δεν μπορεί να είναι η αίτια οποιουδήποτε κακού συμβαίνει πρέπει να βρεθούν και οι άλλες αιτίες που οδηγούν τους Έλληνες στην Χρυσή Αυγή (αριστερή και δεξιά λατρεία του τσαμπουκά, λαϊκισμός κλπ κλπ).
Η αναλυτική σας σκέψη είναι πλέον τόσο ρηχή και εμφανώς κομματικοποιημένη που σκέφτομαι αν αυτό που κάνετε λέγεται δημοσιοφραφία ή πολιτική προπαγάνδα. Anyway, τουλάχιστον ας χρησιμοποιείτε μια λιγότερο κακόγουστη γλώσσα. Στη Lifo γράφετε, όχι στη Real News. Άκου "το μπασταρδάκι μιας παρτούζας". Εμετός.
Ασε μας ρε πουλάκι μου, άκου "Στη Lifo γράφετε, όχι στη Real News" - Δεν το ήξερα ότι οι αναγνώστες της Lifo κάνουμε τσιμπούκια με χαρτοπετσέτες... Λυπήσου μας...
"η ΝΔ διορίζει από κολλητούς μέχρι γκόμενες με νοοτροπία μετεμφυλιακής Δεξιάς"-Κουλογλου"Με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα ο Στέλιος Κούλογλου επανήλθε στην ΕΡΤ μετά από πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, τοποθετημένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας (Ιανουάριος 2010)."-WikipediaThe butthurt is strong with this one.-Scissor_me_timbers
Αλλο να διορισει η ΝΔ η το Πασοκ ασχετους και αταλαντους κουμπαρους/ες και αλλο να ξαναπαρει μια θεση στη δημοσια τηλεοραση ενας αξιος δημοσιογραφος, που λεει τα πραγματα με το ονομα τους και γιαυτο γινεται δυσαρεστος σε πολλους (της εξουσιας).Αυτο δεν εχετε νιονιο για να το καταλαβετε; Εκτος αν ανηκετε στη μαζα, που μισει οποιονδηποτε πετυχημενο, γιατι της θυμιζει τη δικη της αποτυχια...
Άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με το συγκεκριμένο άρθρο του, πιστεύω ότι ο Κούλογλου είναι από τις καλές φωνές της δημοσιογραφίας σήμερα. Και ας διαφωνώ κάποιες φορές με τις απόψεις του τον θεωρώ (ως τώρα τουλάχιστον) αντικειμενικό και φυσικά μη συστημικό.Αυτό που με χάλασε με το σχόλιο σας είναι η εμφάνιση της μισής αλήθειας (αλήθεια, 2 γραμμές απόμεναν στο άρθρο της wikipedia, βαλτέ και αυτές στο σχόλιο σας δεν πιάνουν πολύ χώρο…). Δεν θα θυμάστε προφανώς το πόσο άδικα εκδιώχτηκε από την ΕΡΤ, από παλιότερη κυβέρνηση το 2008, εξαιτίας της εκπομπής του για την γενιά των 700 ευρώ (πολλά παίρναμε τότε ε?). Διαβάστε λίγο παραπάνω πριν μας … τραντάξετε με τις αποκαλύψεις σας…‘’…Με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα ο Στέλιος Κούλογλου επανήλθε στην ΕΡΤ μετά από πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, τοποθετημένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας (Ιανουάριος 2010). [8] Σε συνέντευξη του στην Σόφκα Ζινόβιεφ, εξέφρασε την άποψη ότι «Είναι προφανές ότι ο ασθενής [Ελλάδα] είναι σοβαρά άρρωστος. Η Ελλάδα χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία» [9] Ωστόσο την 1η Ιουνίου 2010 ο Κούλογλου παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΡΤ καταθέτοντας προτάσεις στην ΕΡΤ, ώστε να επαναφέρει τις εκπομπές του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική βραδιά»[10]. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίαση του στις 7.9.2010, επέστρεψε στο κρατικό κανάλι τον Σεπτέμβριο του 2010 με την πρώην του εκπομπή.’’Επίσης δεν αντέχεται πια αυτή η ισοπέδωση. Κάθε σωστή φωνή πρέπει να κρύβει από πίσω και μία διαφθορά? Διαβάστε πρώτα ολοκληρωμένα μια είδηση, διασταυρώστε με άλλες πηγές, ενημερωθείτε για όλες τις εκφραζόμενες απόψεις του θέματος και μετά διαμορφώστε ουσιαστική άποψη και όχι αποσπασματικές αράδες εντυπωσιασμού… Έλεος πια!Υ.Γ. Παρακάτω κάποια link για να ενημερωθήτε…http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85http://tvxs.gr/news/%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%84http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=168677
Πάτε καθόλου καλά;!!!Ξέρετε ποιος είναι ο Κούλογλου και ποιο το επίπεδο των εκπομπών του ή απλά θέλατε να γράψετε τη σαχλαμάρα σας για να δείτε τι αντίδραση θα προκαλέσετε; Εκτός αν προτιμάτε δημοσιογράφους σαν τον Βλάχο και τον Κοττάκη, οπότε πάω πάσο... Φυσικά επί της ουσίας, κουβέντα.
Υποτιμώντας τις εκπομπές του "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" (μπορείτε να μου πείτε ποιες θεωρείτε μεταφρασμένες απλά;) και για το κόστος τους (μπορείτε να μου πείτε πόσο ακριβώς τις χρυσοπληρώνετε με στοιχεία, συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες εκπομπές ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της σπατάλης;) μόνο τη blogάδικη νοοτροπία σας παρουσιάζετε. Φυσικά και είναι εκπληκτικές οι εκπομπές του ΕΞΑΝΤΑ,του Κουτιού της Πανδώρας και της Εμπόλεμης Ζώνης (παλιότερα), αλλά κάθε μία έχει διαφορετικό χαρακτήρα και περιεχόμενο - το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα της παραγωγής τους που είναι εφάμιλλη με τα διεθνή ΜΜΕ. Αλήθεια Socivo, θέση για τη Χ.Α. δεν σας βλέπω να παίρνετε...
Το ΡΧΣ ήταν εξαιρετικό. Εσείς που πιστεύετε ότι ήταν μεταφρασμένα ξένα ντοκυμαντέρ, θα ξέρετε ασφαλώς να μας πείτε ποια ήταν τα πρωτότυπα ντοκυμαντέρ, έτσι δεν είναι;
Αφού σας απείλησαν με πιστόλι μέλη της ΕΝΕΚ γιατί δεν πήγατε να το καταγγείλετε στην αστυνομία; Τι δουλειά είχε ένας δημοσιογράφος σε τέτοιες ιστορίες; Αυτά είναι λοιπόν τα στοιχεία σας για τις μεταφράσεις και τις χρυσοπληρωμένες εκπομπές; Αντί να χάνουμε την ώρα μας με φαντασιώσεις μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι η Χ.Α. έχει αρχίσει να ριζώνει; Δεν μάθαμε ακόμα πως όσες φορές τα φασιστόμουτρα ανακατεύτηκαν ενεργά στον Ελληνικό δημόσιο βίο, το τέλος ήταν καταστροφή (δεν σας λέει κάτι η Μικρασιατική ή αυτή της Κύπρου);...
Το οτι ειναι μεταφρασμενα τα ντοκιμαντερ απο ξενα, το λεει καποιος που το εχει ψαξει η ετσι απλα λασπολογει για να περασει η ωρα; Αν εχει στοιχεια ας τα παραθεσει, αλλιως ααασε μας κουκλιτσα μου (Socivo δλδ)!!!!
Η κρίση ήταν απλά η "αφορμή", το έναυσμα για έρθουν στο προσκύνιο φαινόμενα σαν την Χρυσή Αυγή. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι πρόκειται για απόλυτη σχέση αιτίου και αιτιατού. Η χρόνια ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας σε θέματα ασφαλείας και μετανάστευσης είναι για μένα η ο βασικότερος λόγος ύπαρξης τέτοιων φαινομένων. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι δυστυχώς "είμαστε" ρατσιστές, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μας έμαθε να μην είμαστε.(Βαλιανάτος)
Ο Βαλλιανάτος ξεχύλωσε την έννοια του ρατσισμού. Θεώρησε ρ̲α̲τ̲σ̲ι̲σ̲τ̲ι̲κ̲ή̲ διάκριση τη μη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ενώ ο ιδιωτικός τομέας έχει 1.5 εκατομμύριο και βάλε.
Θα μπορούσα να συζητάω ώρες για αυτό το θέμα!Αλλά δεν γίνεται από εδώ!Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ας δει αυτό http://www.youtube.com/watch?v=MOgZFTsNlis
Δεν θέλω ακριβώς να απαντήσω στο σχόλιό σου, όμως δίνεις αφορμή για κάτι που γίνεται αδιόρατα λόγος και στο άρθρο, και γενικά όποτε μιλάμε πλέον για ρατσισμό, ή το αντίθετο. Έχει ενδιαφέρον να κοιτάξουμε μέσα από το νήμα της ιστορίας-τουλάχιστον στο κομμάτι που μας αφορά εμάς τους Έλληνες- και να καταλάβουμε αν συγχέουμε τον ρατσισμό με τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ εθνοτικών ομάδων, όταν όμως αυτές οι ομάδες ανταγωνίζονται ακούσια ως εθνοτικές ή μή όμόφυλες μια ντόπια αγορά εργασίας. Π.χ : Οι Εβραίοι, για τους Ναζί του Χίτλερ, υπήρξαν θύματα μιας ψευδούς προπαγάνδας η οποία τους ήθελε να λυμαίνονται τον πλούτο των Γερμανών ντόπιων σε καιρό κρίσης και φτώχιας, ή ήταν θύματα μιας καθαρά ρατσιστικής ιδεολογίας που τους ήθελε κατώτερους των Αρίων; Διότι από την άλλη οι Ναζί καταφέρονταν και κατά των κομμουνιστών, οι οποίοι δεν αποτελούν μεν φυλή, αλλά ουσιαστικά ανταγωνίζονταν ιδεολογικά τον Ναζισμό σε ένα επίπεδο κατανομής του πλούτου. Και αν η απάντηση σ'αυτό είναι ότι είναι ρατσισμός-διάκριση το να πολεμάς αντιδημοκρατικά μια δικτατορία του προλεταριάτου που από την ιδεολογική της φύση επέρχεται στην πραγματικότητα μέσα από τους πολλούς, γιατί ουδέποτε θεωρήθηκε ρατσιστική στις ΗΠΑ; Αντίστοιχα, ήταν άραγε ρατσιστικό-διακρισιακό το κυνήγι των αριστερών πριν κατά και μετά τον Εμφύλιο στην Ελλάδα, αυτών δηλαδή που συγκρούστηκαν και θυσιάστηκαν επί κατοχής κατά των ρατσιστών Ναζί ή πολεμήθηκαν ως Σοβιετικό λόμπι προκειμένου να χτυπηθεί σε ένα πλαίσιο πολιτικού και άρα οικονομικού και εξουσιαστικού ανταγωνισμού το Σοβιετικό λόμπι; Αν είναι το δεύτερο, τότε η αντίσταση των αριστερών στους ναζί ήταν αντιρατσιστική ή ανταγωνιστική; Σήμερα πάντως να θυμήσω ότι οι αριστεροί-αποτόκια των αλλοτινών- στην Ελλάδα δηλώνουν ντε φάκτο αντιρατσιστές ενώ συνεχίζουν να διεκδικούν ιδεολογικά και εργασιακά τον πλούτο σε ένα ίδιο ανταγωνιστικό πλαίσιο, μόνο που αυτή την φορά γίνεται μέσα από τον κοινοβουλευτισμό και την αξίωση των εργατικών δικαιωμάτων της απεργίας. Για να δούμε λίγο καλύτερα το πρόβλημα, θέτω το εξής ερώτημα: Η περίπτωση αυτού που λέμε ρατσισμός απέναντι στους Αλβανούς του '90, ή απέναντι στο σύγχρονο κύμα μετανάστευσης, πόσο μοιάζει-και μέσα από αυτό θα οριστεί- με την αντιμετώπιση των ομόφυλων Ελλήνων μεταναστών της Μικρασιατικής καταστροφής; Γιατί άραγε τότες, ο ντόπιος απέφευγε τα συνοικέσια με τους μετανάστες, δεν συνωστίζονταν μαζί του και τον είχε να δουλεύει σε κωλοδουλειές για ψίχουλα; Ήταν ένας ρατσισμός κατά ιδεολογία ή ήταν απλώς μια στάση απέναντι σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω των δυνατοτήτων του εισρέοντος πληθυσμού αλλά ακόμα και του φθηνού μεροκάματου από την μία, πράγμα που καθιστούσε και απαγορευτικά τα συνοικέσια από την άλλη; Ήταν/είναι ο Έλληνας ρατσιστής, ή απλώς καταφέρεται εναντίον ενός εισρέοντος φθηνού και άρα ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού από τη μία-ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνας ή όχι απ ότι φαίνεται, αρκεί και μόνο που δεν έχει τίτλους κυριότητας ή κληρονομιά στον τόπο, δηλ δικαιώματα- και από την άλλη ακριβώς γι αυτό και ως τέτοιο χρησιμοποιείται για φθηνή παραγωγή; Συνεπώς μέσα από αυτό το πρίσμα έχει ή όχι δίκιο ο Βαλλιανάτος, μιας και θίγει ομοεθνείς κατηγορίες υπαλλήλων; Και μιας και ο Βαλλιανάτος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος συντελείται πραγματικά ρατσισμός όταν μιλάμε για ζητήματα πλουτισμού ή τελικά ο ρατσισμός είναι μόνο μια ιδεολογικογενής έννοια και πρακτική, που εντος της φυσιολογίας του ασκείται κατα συνέπεια στην εργασία, στους όρους και στους χώρους της; Ο Έλληνας είναι ρατσιστής π.χ. όταν θέλει έξω τους ξένους που θα μας πάρουν τις δουλειές ή όταν χρησιμοποιεί τον ίδιο ξένο για να τον πληρώνει φθηνά; Ο κομμουνισμός στο διεθνιστικό του μοντέλο, τους θέλει όλους καλά με δουλειές ισότιμα αμοιβόμενες, πράγμα που μας οδηγεί να αναρωτηθούμε αν οι τάξεις είναι αποτέλεσμα διακρισιακής πρακτικής. Ακόμα και έτσι όμως να ναι, στέκει σήμερα μια αριστερά στην Ελλάδα με διεθνιστικά αιτήματα; Μπορεί να εφαρμοστεί ή να τουλάχιστον να προπαγανδίσει έτσι ώστε να αποτελέσει αντίβαρο στην Χρυσή Αυγή, ότε και αν αυτή η τελευταία είτε καπηλεύεται τον ανταγωνισμό για να ικανοποιήσει την ιδεολογία και το όραμά της, είτε καπηλεύεται μια ρατσιστική ρητορική για να δυναμώσει(μιας και αυτός ο νεοφασισμός είναι κανονικότατα και με τον νόμο πλέον κοινοβουλευτικός). Είναι ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής ρατσιστής ή γίνεται; Η σωστή ρητορική της αριστεράς θα ταν αντιρατσιστική ή αντικαπιταλιστική; Είναι ένα και το αυτό;
ΤΝΚΣ 7.12.2012 | 00:49 Επιλεκτικές απαντήσεις στον καταιγισμό των ενδιαφέροντων ερωτημάτων σου:«Οι Εβραίοι, για τους Ναζί του Χίτλερ, υπήρξαν θύματα μιας ψευδούς προπαγάνδας η οποία τους ήθελε να λυμαίνονται τον πλούτο των Γερμανών ντόπιων σε καιρό κρίσης και φτώχιας, ή ήταν θύματα μιας καθαρά ρατσιστικής ιδεολογίας που τους ήθελε κατώτερους των Αρίων;»Το δεύτερο. Οι Ναζί εξόντωσαν Εβραίους όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε μέρη μακρινά όπως η Ελλάδα ή η Ουκρανία. Η συντριπτική πλειονότητα των Εβραίων που σκότωσαν οι Ναζί ήταν εξόφθαλμα πάμφτωχοι, π.χ. αυτοί της Θεσσαλονίκης ή όσοι ζούσαν στα shtetl της Πολωνίας, Λευκορωσίας, Ουκρανίας και Ρωσίας, άρα προφανώς δεν λυμαίνονταν κανενός τον πλούτο.Φυσικά οι φυλετικά κατώτεροι Εβραίοι θεωρούνταν κ̲α̲ι̲ οικονομικός κίνδυνος διότι εξαπατούσαν τους καλούς Αρίους υποδουλώνοντάς τους οικονομικά κτλ. Αυτή η αντίληψη ζει και βασιλεύει και σήμερα στην Ελλάδα. Απλώς αντί να τους ονομάζει η Αριστερά «Εβραίους», τους λέει «τραπεζίτες», «ΔΝΤ» κτλ. Αλλά βέβαια όλοι ξέρουμε ότι τις τράπεζες τις έχουν οι Εβραίοι, έτσι δεν είναι;«Διότι από την άλλη οι Ναζί καταφέρονταν και κατά των κομμουνιστών, οι οποίοι δεν αποτελούν μεν φυλή, αλλά ουσιαστικά ανταγωνίζονταν ιδεολογικά τον Ναζισμό σε ένα επίπεδο κατανομής του πλούτου.»Δεν έχω εντρυφήσει στη ναζιστική ιδεολογία, αλλά δεν αποκλείεται να θεωρούσαν ότι όταν κάποιος γίνεται οπαδός της κατά τους Ναζί παρακμιακής ιδεολογίας, όπως είναι ο κομμουνισμός (ή της παρακμιακής τέχνης ή της παρακμιακής σεξουαλικότητας κτλ.), τότε αυτό δεν μπορούσε παρά να ήταν αποτέλεσμα βιολογικής κατωτερότητας. Άλλωστε πολλοί αρχηγοί των κομμουνιστών και πολλοί παρακμιακοί ζωγράφοι, συνθέτες, λογοτέχνες κτλ. ήταν Εβραίοι.«Η περίπτωση αυτού που λέμε ρατσισμός απέναντι στους Αλβανούς του '90, ή απέναντι στο σύγχρονο κύμα μετανάστευσης, πόσο μοιάζει-και μέσα από αυτό θα οριστεί- με την αντιμετώπιση των ομόφυλων Ελλήνων μεταναστών της Μικρασιατικής καταστροφής; Γιατί άραγε τότες, ο ντόπιος απέφευγε τα συνοικέσια με τους μετανάστες, δεν συνωστίζονταν μαζί του και τον είχε να δουλεύει σε κωλοδουλειές για ψίχουλα;»Προφανώς υπάρχει και οικονομική διάσταση. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και τους Μικρασιάτες τους αποκαλούσαν «τουρκόσπορους», άρα μη καθαρούς Έλληνες.