Ο Πέτρος Κωστόπουλος απαντά για το όνομά του στη "βρόμικη δωδεκάδα" που κατέστρεψε την Ελλάδα

Ο Πέτρος Κωστόπουλος απαντά για το όνομά του στη "βρόμικη δωδεκάδα" που κατέστρεψε την Ελλάδα Facebook Twitter
34

Μέσα από τον διαδικτυακό ιστότοπο koolnews.gr του οποίου είναι Chief Creative Director απαντά σήμερα ο Πέτρος Κωστόπουλος στο χθεσινό δημοσίευμα του Politico.

Yπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα με τίτλο "Η βρόμικη δωδεκάδα που κατέστρεψε την Ελλάδα" συμπεριέλαβε και τον Πέτρο Κωστόπουλο:

Αναλυτικά η δημοσίευση από το koolnews.gr

Ξαφνικά, από την Τρίτη, η Ελλάδα ανακάλυψε αυτούς που την έχουν καταστρέψει. Τους βρήκε, τους ταυτοποίησε και άρχισε να τους... ξεφωνίζει. Και ποιος τους ανακάλυψε; Μήπως η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μήπως κάποια πανεπιστημιακή μελέτη, ή έστω μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα;

Όχι τίποτε από αυτά δεν έχει συμβεί. Τους... ανακάλυψε ένας Ιρλανδός δημοσιογράφος, ο Ντέμιαν Μακ Κον Ούλαντ (Damian Mac Con Uladh) που ήρθε για πρώτη φορά ως επισκέπτης στην Ελλάδα το 2001, ξανάρθε το 2004 και μας έμεινε. Παντρεύτηκε ελληνίδα, έγινε και δημοσιογράφος το 2008 γράφοντας για την αγγλόφωνη Athens News.

Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το ευρωπαϊκό παράρτημα του αμερικανικού ιστότοπου Politico.com. Ο οργανισμός Politico ξεκίνησε ως ένα λομπίστικο δημοσιογραφικό free press έντυπο που απηχεί τις απόψεις της αμερικανικής διοίκησης, κυρίως από τη σκοπιά των Ρεπουμπλικανών. Η ημερήσια έντυπη έκδοσή του κυκλοφορεί στην αμερικανική πρωτεύουσα σε περίπου 40.000 αντίτυπα για να διαμορφώνει κλίμα πέριξ του Κογκρέσου. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η διαδικτυακή του έκδοση.

Πριν λίγους μήνες, με κεφάλαια της εταιρείας του Alex Springer που μεταξύ άλλων έχει στην ιδιοκτησία της την Bild και την Die Welt, η Politico επεκτάθηκε στην Ευρώπη δημιουργώντας τον ιστότοπο politico.eu., με έδρα στις Βρυξέλλες.

Σχετικά νέο «μαγαζί» με μικρή επιρροή και αναγνωσιμότητα, εξαιρετικά χαμηλά στην μέτρηση της Alexa.com που το φέρει σε θέση πάνω από 120.000 στην παγκόσμια κατάταξη. Όταν για παράδειγμα τα μεγαλύτερα ελληνικά ιντερνετικά μέσα της Ελλάδας κινούνται σε θέσεις πάνω από το 2.000. Ακόμη όμως και στο ίδιο το Βέλγιο, η αποδοχή του είναι εξαιρετικά μικρή καθώς βρίσκεται σε θέση πάνω από το 800 στην εθνική του κατάταξη.

Σε ένα τέτοιο μέσο λοιπόν που συμπυκνώνει την εμπειρία της ίντριγκας με τον λαϊκισμό της Bild, ένας δημοσιογράφος θέλησε να λύσει τον... γόρδιο δεσμό του ελληνικού προβλήματος.

Πήρε... ένα σέικερ ιρλανδέζικου μπαρ και πέταξε μέσα τα υλικά που είχε μαζέψει σκόρπια από την παραμονή του στην Αθήνα, προφανώς σε συζητήσεις με Έλληνες φίλους του μεταξύ καφέ, τυρού, αχλαδιού και παλαιωμένου malt.

Αποσπασματικές κουβέντες από την ιστορία της Ελλάδας, πρόσωπα που προφανώς γνώριζαν οι συνομιλητές του ή και ο ίδιος, με πληροφορίες σοβαρού επιπέδου ή ακόμη και κουτσομπολιού.

Και βγήκε το κοκτέιλ που μπορεί να φέρει το όνομά του.

damian-500

Αποφάσισε, προφανώς αυθαίρετα, ότι οι ένοχοι του ελληνικού δράματος είναι 12 προφανώς γιατί γνωρίζει ότι 12 είναι και οι θεοί του Ολύμπου, άρα ο αριθμός αυτός κάτι θα σημαίνει. Και ξεκίνησε από παλιά, είναι αλήθεια: Έβαλε πρώτους στη λίστα τους δολοφόνους του Καποδίστρια, Κωνσταντίνο και Γιώργο Μαυρομιχάλη.

Αφού πήδηξε αρκετές δεκαετίες και... ξέχασε ιστορίες όπως η μικρασιατική καταστροφή, η δολοφονία του Βενιζέλου και άλλα ψιλοπράγματα για έναν Ιρλανδό... πιονέρο, έφτασε στον Ουίνστον Τσόρτσιλ για να μην ξεχνάμε και τα εσωτερικά των Βρετανικών νησιών.

Κατόπιν, πήδηξε πάλι μερικές δεκαετίες και προσγειώθηκε στον έκπτωτο Κοκό, ξεχνώντας τα όσα είχαν προηγηθεί στη χώρα. Από εκεί και πέρα πύκνωσε τις αναφορές του.

Πέρασε διαδοχικά από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, στον Ανδρέα Παπανδέου, στον Κώστα Καραμανλή, στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην συνέχεια κάνει μια γενική αναφορά στους Έλληνες ολιγάρχες με τετριμμένες διαπιστώσεις, χωρίς ονόματα και αιχμές. Προφανώς έτσι, ξεπερνά διάφορα προβλήματα γνώσεων, χώρου και αριθμού προσώπων. Και φυσικά δεν έχει μπλεξίματα μαζί τους καθώς οι γενικευμένες αναφορές δεν συνιστούν μηνύσιμα κείμενα.

Οι... ευθύνες Κωστόπουλου

Και φτάνει στον 10 ένοχο που αποτελεί το κλου του δημοσιεύματος, τον Πέτρο Κωστόπουλο

Σύμφωνα λοιπόν με το πόνημα που συνολικά διεκδικεί βραβείο Bοοker στο τομέα της μυθοπλασίας:
«Ο επιχειρηματίας και φανταχτερός εκδότης κέρδισε τη φήμη του κατά τη διάρκεια των ετών της αλματώδους ανάπτυξης των ΜΜΕ, τη δεκαετία του '90. Εισήγαγε στην Ελλάδα μια σειρά από ιδιαίτερα δημοφιλή περιοδικά lifestyle και προσπάθησε να σπάσει τα ταμπού και να μιμηθεί τις αστικές μόδες των εύπορων δυτικών χωρών. Το βασικό μήνυμα των άρθρων του ήταν ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός. Που σημαίνει: πιστωτικές κάρτες, Porsche Cayenne, διακοπές για σκι, εξωφρενικά στεγαστικά δάνεια και ιδιωτικές πισίνες. Όλα αυτά έγιναν σύμβολα σε μια χώρα από τις φτωχότερες της ΕΕ, που μπήκε στο ευρώ το 2001 και έδωσε την ευκαιρία στις τράπεζες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε φθηνό χρήμα.»

Είναι προφανές ότι οι γνώσεις του για τον Πέτρο Κωστόπουλο προέρχονται από συζητήσεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι από προσωπική γνώση. Μιλάμε για μια αναφορά αχταρμά χωρίς αρχή μέση και τέλος, που μπλέκει το life style με τον εύκολο πλουτισμό. Δίνει στον Κωστόπουλο θέση υπουργού Οικονομικών και του καταλογίζει όλα τα δεινά του κόσμου χωρίς προφανώς να έχει διαβάσει ποτέ κανένα από κείμενά του.

Λες και ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν αυτός που υποχρέωσε τις τράπεζες να μοιράζουν χρήμα χωρίς όρια και περιορισμούς. Που τους έδωσε εντολή να πιέζουν τους πολίτες καθημερινά με διαφημίσεις και τηλεφωνήματα να πάρουν δάνεια για να πάνε διακοπές, να χτίζουν σπίτια, να αγοράζουν αυτοκίνητα και να πάνε στα μπουζούκια. Που έβαλε τους αγρότες της Θεσσαλίας να πουλάνε τα Datsun και να αγοράζουν Cayenne, να φτιάχνουν βίλες με πισίνες στον κάμπο.


Μιλάμε δηλαδή για κατάσταση απόλυτης τρέλας.

Τέλος, ο κατάλογος κλείνει με τον υπόδικο ηγέτη της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και την Τρόικα.

Άθροισμα παράταιρων αναφορών

Και μόνον από την απλή παράθεση των 12 «ενόχων» καθίσταται σαφές ότι είναι ένα άθροισμα παράταιρων αναφορών που δημιουργήθηκε προφανώς για να γραφτεί ένα άρθρο που θα δικαιολογήσει το μεροκάματο του αρθρογράφου, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα υλικών και τον Πέτρο Κωστόπουλο ως το κερασάκι στην τούρτα, για να έχει ένα σύγχρονο ενδιαφέρον καθώς κανείς προφανώς δεν θα συζητούσε το θέμα αν έμενε στις... ευθύνες των Μαυρομιχάληδων και του Τσόρτσιλ.

Και αυτό το δημοσίευμα που αν το είχε γράψει ο οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας δημοσιογράφος θα περνούσε στα ψιλά με σχόλια του τύπου σιγά τα... ωά, έγινε ξαφνικά μείζον θέμα που αναπαράγεται και μάλιστα χωρίς σχόλια λες και πρόκειται για την απόλυτη αλήθεια.

Οι ευθύνες του ελληνικού ίντερνετ

Είναι προφανώς ένα από τα φαινόμενα του ελληνικού ίντερνετ που στην ανάγκη του για όλο και περισσότερα κλικ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραστήσει τον Πόντιο Πιλάτο της δημοσιογραφίας. Δεν το έγραψα εγώ, εγώ απλώς ενημερώνω τους αναγνώστες. Άρα δεν έχω και την ευθύνη αν το κείμενο περιέχει ανακρίβειες, αν προκαλεί ζημία, αν είναι μηνύσιμο.

Και φυσικά θέλουν να ξεχνούν το γεγονός ότι χωρίς τη δική τους μεσολάβηση το άρθρο αυτό θα είχε μείνει στην ανυπαρξία του αρθρογράφου του και του μέσου στο οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε.

Υ.Γ: Παλιά θα λέγαμε επί του πιεστηρίου. Ο Πέτρος Κωστόπουλος προχωρά, για πρώτη φορά στη ζωή του, όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε νομικές κινήσεις τόσο κατά του ίδιου του δημοσιογράφου, όσο και κατά του ιστότοπου που φιλοξενεί το... μυθιστόρημα

34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αν και μου είναι γενικά αντιπαθής πρέπει να σο ότι έχω βαρεθεί με την ιστορία "αποχαυνωσε την κοινωνία και τη νεολαία".Πάντα άμοιροι ευθυνών σε αυτό τον τόπο, άλλος μας αποβλακωσε, εμείς σαν άτομα δεν έχουμε κανένα ρόλο σε αυτό.Ούτε σαν γονείς.Προσωπικά δεν με αποβλακωσε πότε κάνεις διότι δεν τον άφησα και φροντίζω να χρησιμοποιώ την δική μου κρίση πάντα.
Δεν ξερω αν ειναι στο τοπ 12, αυτο μαλλον ειναι αυστηρο, αλλα σιγουρα εχει μεγαλη ευθυνη ο Κωστοπουλος για τα προτυπα που προωθουσε. Βεβαια στην Ελλαδα το θεμα της ευθυνης ειναι κατι τελειως ξενο, γιατι απλα δεν υπαρχει. Κανεις δεν εχει ευθυνη για τιποτα και παντα φταινε οι αλλοι.Το οτι απανταει μαλλον αφορα την γνωστη ρηση με την μυγα.
Αυτη η μαζικη στοχοποιηση του Κωστοπουλου ως ο μεγας υπαιτιος για τα δεινα της Ψαροκωσταινας με ξεπερναει..Και μου υπενθυμιζει για αλλη μια φορα το χαμηλο επιπεδο ορθολογικης κριτικης σκεψης των περισσοτερων και της γνωστης μεταθεσης ευθυνων.'Φταιει ο Κωστοπουλος και τα περιοδικα του κ οχι εγω που τα αγοραζα''Φταιει ο ταδε πολιτικος κ οχι εγω που τον ψηφισα (και τον ξαναψηφισα!)''Φταινε οι τραπεζες που μου προωθουσαν πιστωτικες καρτες κ οχι εγω που τις δεχτηκα και τις τερματισα'Και αντε να δεχτω οτι ο Κωστοπουλος ειναι η μετασαρκωνση του Διαβολου και τα περιοδικα του χειραγωγησαν και οδηγησαν στην κολαση της υπερκαταναλωσης και του lifestyle τα αθωα προβατα που τα αγοραζαν..Η συνολικη μηνιαια κυκλοφορια των συνολων των εντυπων του ακατανομαστου στις καλες εποχες δεν ξεπερνουσε τις 80.000! Do the maths..ΥΓ - Δεν τον γνωριζω προσωπικα - Ανηκω στα υπολοιπα 10 εκατομμυρια που δεν αγοραζε τα περιοδικα του
Δεν ξερω αν θα επρεπα να ειναι ή οχι σε αυτη την λιστα,ξερω ομως πως αυτο που προσφερε στον Ελληνικη κοινωνια ηταν ενα μεγαλο ψεμα με πολλες αυταπατες.Υπαρχουν και ανθρωποι που επηρεαζονται ευκολα,αυτη ειναι η αληθεια. Δεν θα μεινω ομως στον ψευτικο τροπο ζωης που λανσαρε,προωθουσε και παρακινουσε για μιμητισμο, οσο στην ηθικα μυνηματα που περνουσε μεσα απο τα εντυπα. Μεσα απο την τεταρτη εξουσια, που εχει γινει πλεον πρωτη."Πως θα κανεις one night stand,γιατι πρεπει να κανεις,πως θα κλεψεις τον αντρα της φιλης,γιατι πρεπει να δοκιμασεις το οργιο,πως να το κανεις στην τουαλετα του νυχτερινου κεντρου,τι πρεπει να κανεις για να μην σε λενε ξενερωτο,πως θα κοροιδεψεις,πως θα ξεγελασεις".. και αλλα διαφορα.Αν ειναι περηφανος γι' αυτα..τι να πω; Θα πρεπει να κανει ομως και μια αυτοκριτικη.
Σαφώς και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Κωστόπουλος για την καθολική επικράτηση του lifestyle με στήλες στο ΚΛΙΚ όπως οι λίστες με το τι είναι in και τι out. Στην τελική όμως ο Κωστόπουλος ήταν ένας ακόμα επιχειρηματίας, στους dirty dozen θα έπρεπε να υπάρχουν άλλα ονόματα που σήμερα έχουν καταφέρει να έχουν μέχρι και δικά τους κόμματα και έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την χώρα.Υ.Γ. Την πρώτη φορά που έπεσε το περιοδικό στα χέρια μου και είδα αυτήν την λίστα In-Out αποφάσισα να μην το αγοράσω ποτέ, δυστυχώς ήμουν στην μικρή μειοψηφία οι περισσότεροι όχι μόνο το αγόραζαν αλλά υιοθετούσαν και τις μοδάτες προτάσεις του.
Πρόβαταααααα! Φταίει ο Κωστόπουλος Ε? Μόνος του τα αγόραζε τα περιοδικά? Δλδ αν σας έλεγε να πάτε να πνιγείτε θα πηγαίνατε?Σας έκανε μάγια και σαν τα πρόβατα κάνατε αύτα που έλεγαν τα περιοδικά? Υποκριτές.
Ε, πες τα ρε συ! Τρέχανε σαν καλά πρόβατα κι αγοράζανε περιοδικά (τα πιο πεταμένα λεφτά έβερ) και μετά βελάζανε στο ρυθμό του Κλικ και του Νιτρο και τρέχανε να πάρουν δάνεια ν'αγοράσουνε πούρα και λουμπουτέν. Και φταίει ο Κωστόπουλος γι'αυτό! Που πας χρυσή μου ξεβράκωτη στ'αγγούρια; Αμ οι άλλοι που πουλάγανε περιουσίες για να τις παίξουνε στο χρηματιστήριο; ι αυτούς τους παρέσυρε ο κακός ο λύκος, ε;
δεν εχω αγορασει ουτε ενα, αλλα αυτη η λογικη δεν στεκει. Ξερεις η αισθητικη (ιδιως η κακη) ειναι χειροτερο απο το να βαζεις δωρεαν τσιγαρα μεσα σε σχολειο. (για σενα βεβαια αυτο ειναι ΟΚ, ας μην τα ζητήσετε) Στο κατω κατω ο ιδιος ατομικα αντιπροσωπευει μια κορυφαιαι μιξη αμορφωσιας και θρασσους, αρκει να τον ακους πως μιλαει
Ο Κωστόπουλος έξέδωσε την Ελλάδα το Κλικ την δεκαετία του ΄80, που ήταν αντιγραφή του Actuele που εκδιδόταν στη Γαλλία (πολλές εικόνες - μικρό κείμενο) και κατέλαβε το κενό που υπήρχε στην αγορά τότε.
Πω έχει καταντήσει κουραστικό να βαράνε έναν άνθρωπο που εν τέλει έδωσε δουλειά σε 400 και πλέον άτομα για πάνω από 15 χρόνια. Αυτός καλά έκανε και πουλούσε...Κλασσικός Ελληναράς, έχει η κρίση η χώρα, δεν φταίει αυτός που δανειζόταν από τις τράπεζες σαν να μην υπάρχει αύριο, δεν φταίει αυτός που έβγαζε 40 χιλιάδες τον χρόνο και τα έδινε όλα για να πάρει μερσέντες, δεν φταίει αυτός που δεν παράγει τίποτα και προσπαθεί να βολευτεί στο δημόσιο... φταίει ο Κωστόπουλος με τα περιοδικά του.Ρίχνουμε ευθύνες γιατί έχουμε μάθει σαν λαός πως για όλα φταίνε οι άλλοι...
οι άλλοι φταίνε μόνο για τον Κωστόπουλο (ο ίδιος καμμία ευθύνη). Έδωσε δουλειά, απλώς σε μερικούς δεν έδινε και λεφτά. Όσο για τον κλασσικό Ελληναρά (κυνηγώ φράγκα, πουλάω μούρη, αμπελοφιλοσοφώ, καιροσκοπώ και τακιμιάζω με την εξουσία), αναρωτιέμαι πόσα από αυτά εκπληρώνει ο κύριος αυτός από μόνος του...
καλα εσυ δεν επιασες οτι ο πετραν προωθησε οσο μπορουσε το λαιφσταιλ της καταναλωσης (ποιος χεστηκε για την παραγωγη , το θεμα εινια να γινοσουν ο Ακαλυπτος).Και οτι αυτα ακριβως που αναφερεις ειχαν σαν εφαλτηριο τα περιοδικα που εδιναν δουλεια σε 400 ατομα και λεφτα στο εξης ενα;Πλερωνε τωρα αυξημενους φορους για να μην καταλαβαινεις...
Θυμάμαι τον Κωστόπουλο από τα πρώτα-πρώτα τεύχη του πολύ πετυχημένου ΚΛΙΚ. Τότε είχε φέρει επανάσταση στα μέσα επειδή λάνσαρε ένα νέο ύφος περιοδικού με γλώσσα νεανική, με διεθνή καλλιτεχνική θεματολογία που ξέφευγε απο τα σοβαρά ήθη της εποχής επιπέδου Ταχυδρόμου και απο τα λαικότερα καλλιτεχνικά Φαντάζιο ή τα μουσικά Πόπ&Ροκ κλπ. Όντως ήταν ο προφέσσορας του lifestyle και επειδή εκείνη την εποχή απευθυνόταν σε μιά κοινωνία λιγότερο καταναλωτική αλλά και με ελάχιστη αγοραστική δύναμη το να γράφει reviews, άρθρα και να κάνει συνεχής αναφορές σε μαγαζιά της νύχτας που ούτε απ έξω δεν μπορούσαμε να περάσουμε, ρούχα και μηχανές που δεν μπορούσαμε να έχουμε, πόλεις που δεν μπορούσαμε να επισκεφτούμε και εκείνος μιλούσε λες και ήταν η γειτονιά του, φάνταζε σε εμάς εμάς θεικό. Αν δεν σε είχε ο Κωστόπουλος στις σελίδες του, δεν υπήρχες - δεν συνέβη γεγονός. Όλα τα μαγαζιά και όλοι οι καλλιτέχνες εκκολαπτόμενοι και μη, έδιναν τα πάντα για μιά αναφορά του. Αν δεν σύχναζες στο τάδε μαγαζί της παραλιακής ή δεν είχες δοκιμάσει το τάδε ποτό ή δεν σύχναζες στην Ψαρρού ή δεν είχες κάποια μηχανή επιπέδου harley, ήσουν out ! Καθοδηγούσε -άθελά του ίσως- μιά ολόκληρη γενιά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχε αντιγράψει ετικέτες από ακριβές μάρκες πούρων, παπουτσιών και κάποιων άλλων που δεν θυμάμαι, τις είχε φωτογραφήσει και συμβούλευε οτι άν θέλεις να είσαι κάποιος και in , κόψε προσεκτικά απο τη σελίδα του περιοδικού την ακριβή ετικέτα του πούρου και κόλλησέ τη γύρω από το φτηνό πούρο που θα πάρεις απο το περίπτερο για να λες όταν θα το ανάψεις ότι είναι πούρο Montecristo Αβάνας! Κορυφαίος! Το ίδιο τέχνασμα πρότεινε και για παπούτσια Cole Haan νομίζω, που έδινε φώτο απο τους πάτους του παπουτσιού και έλεγε κόφτους γύρω-γύρω και βάλε τους μέσα στα φτηνά παπούτσια σου για να μην μειονεκτείς!! Πάντως, τώρα πλέον έχοντας καταλάβει τον οικονομικό αντίκτυπο που είχε στις μάζες η θεματολογία του άνετα πήγαινα μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου ! lol
Η αλήθεια είναι οτι σε αδικεί η παράγραφος που αναφέρεται στο όνομα σου... Περίμενα να διαβάσω οτι ο Κωστόπουλος αντιπροσωπεύει τον " κακό" έλληνα ο οποίος κυρησει πτωχεύσει(για ευνόητους λόγους), αφήνει απλήρωτο το προσωπικό του και κλαιγεται δεξια και αριστερά λέγοντας οτι η οικονομική του κατάσταση είναι χαλιά σε σημείο που αναγκάστηκε να χασει το σπίτι του στη Μύκονο... Και την ωρα που χτυπιοταντον βλέπαμε στα περιοδικά , με το πούρο στο χερι βεβαίως βεβαίως, ύφος δέκα καρδιναλίων να απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο... Θα συμφώνησε μαζί σου Πέτρο... Το άρθρο σε αδικεί!!!
Κάτι άλλο που προκύπτει μετά από ενδελεχή ανάγνωση της επιστολής Πετράν, είναι πως δεν έχει δει (ή παριστάνει πως δεν έχει δει) την πολεμική ταινία The Dirty Dozen. Με τους Λη Μάρβιν, Τσαρλς Μπρόνσον, Έρνεστ Μπόργκναϊν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τέλη Σαβάλα, Τζων Κασσαβέτη.
...και πολύ καλά έκανε ο Κωστόπουλος και έβγαζε το ψωμί του από τα περιοδικά του.Πάντως είναι μια ωραία ευκαιρία να κερδίσει δικαστικώς μια σοβαρή αποζημίωση από τον κύριο Springer που φαίνεται να έχει αρκετά...
μμμμ...μην ειμαστε τοσο αυστηροι οτι κατεστρεψε στην ελλαδα......απλως εβγαλε πολλα λεφτα με το να αποχαυνωνει πιο πολυ το μυαλο του ελληνα...
Ακριβώς! Και αυτό ακριβώς είπε και ο δημοσιογράφος. Κάτι τέτοιοι άνθρωποι μπορούν και κάνουν διακοπές σε υπερπολυτελή θέρετρα έχοντας απλήρωτους πρώην εργαζομενους τους δηλώνοντας αδυναμία. Ε δεν τους λες και θύματα.