ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία

Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter
12

Ένα παράξενο ψάρι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να είναι ένα από τα τέρατα-θρύλους των θαλασσών ξεβράστηκε σε παραλία στη Νέα Ζηλανδία.

Το άνω των 3 μέτρων ψάρι με τα στίγματα και τα σχέδια στο φολιδωτό σώμα του προκάλεσε το ενδιαφέρον οργάνωσης Περιβάλλοντος στην περιοχή με τους επιστήμονες να λένε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ένα τέτοιο πλάσμα εδώ και 20 χρόνια που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Έμα Μπερνς, ερευνήτρια της οργάνωσης, δεν μπόρεσαν να καθορίσουν το φύλο και την ηλικία των ψαριών, το σίγουρο πάντως είναι ότι πριν χάσει τη ζωή του το πλάσμα αυτό είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα «κριλ».

Πάντως το «τέρας» εξαφανίστηκε από την παραλία πριν προλάβουν να το πάρουν οι επιστήμονες οι οποίοι καλούν αυτόν που το πήρε να μην το φάει αφού δεν γνωρίζει κανείς την αιτία θανάτου και το κρέας του είναι «ζελατινώδες».

12

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Καύσωνας στη Γαλλία: Επιπλέον 2.025 θάνατοι καταγράφηκαν τον Ιούνιο

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι μεταξύ αυτών των 2.025 θανάτων, (...) υπάρχει αύξηση 91% στους θανάτους στο σπίτι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα» είπε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / «Η ντροπή είναι δική μας»: Δημόσια συγγνώμη Στάρμερ για τις αναγκαστικές υιοθεσίες στη Βρετανία

Τι συνέβη με τις αναγκαστικές υιοθεσίες στη Βρετανία - «Το κράτος δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τις μητέρες, τα παιδιά και τις οικογένειες », τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Κίνα: Οι αρχές αποκάλυψαν ποιος ήταν ο πιλότος που έπεσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

Η ανακοίνωση, που αποτελεί την πιο αναλυτική επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής για το περιστατικό, ακολούθησε ημέρες έντονης φημολογίας γύρω από την ταυτότητα του πιλότου
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΘΙΒΕΤ

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την έδρα του ΟΗΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος από το Θιβέτ είχε δημοσιεύσει βίντεο καλώντας τους συμπατριώτες του να συνεργαστούν για «την ανεξαρτησία του Θιβέτ» και να «μην ξεχάσουν ποτέ» την κληρονομιά και την ταυτότητά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν είναι τρόσο σπάνιο. Υπάρχει και στις ελληνικές θάλασσες. Πριν χρόνια είχα στείλει μια φωτογραφία από ένα τέτοιο που ξεβράστηκε στην Ελλάδα στο ΕΛΚΕΘΕ και πήρα αυτή τνη απάντηση:Το ψάρι ανήκει στην οικογένεια των Τραχυπτεριδών και πιθανότατα (αν το είχαμε εδώ θα σας έλεγα με μεγαλύτερη σιγουριά) είναι το είδος Τrachypterus trachypterus. Τα ψάρια αυτής της οικογένειας ζουν συνήθως στα μεσόνερα (δηλ. μεταξύ επιφάνειας και βυθού), σε βαθειά νερά και ενώ δεν είναι τόσο σπάνια, σπάνια πιάνονται σε αλιευτικά εργαλεία και ετσι δεν τα ξέρει ο κόσμος. Μερικές φορές πιάνονται σε αφροπαράγαδα για μεγάλα πελαγικά είδη (ξιφίες και τόννους) αλλά και εκεί πολύ σπάνια.Στη διάθεσή σας γιά περαιτέρω πληροφορίες. Παρακαλούμε, αν βρείτε κάποιοάλλο σπάνιο είδος και μπορείτε να το φωτογραφήσετε ή να το κρατήσετε σεκατάψυξη, ενημερώστε μας στο τηλ. 2810 337830, ή 2810 337801.