Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία

Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter
12

Ένα παράξενο ψάρι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να είναι ένα από τα τέρατα-θρύλους των θαλασσών ξεβράστηκε σε παραλία στη Νέα Ζηλανδία.

Το άνω των 3 μέτρων ψάρι με τα στίγματα και τα σχέδια στο φολιδωτό σώμα του προκάλεσε το ενδιαφέρον οργάνωσης Περιβάλλοντος στην περιοχή με τους επιστήμονες να λένε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ένα τέτοιο πλάσμα εδώ και 20 χρόνια που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ένα «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Έμα Μπερνς, ερευνήτρια της οργάνωσης, δεν μπόρεσαν να καθορίσουν το φύλο και την ηλικία των ψαριών, το σίγουρο πάντως είναι ότι πριν χάσει τη ζωή του το πλάσμα αυτό είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα «κριλ».

Πάντως το «τέρας» εξαφανίστηκε από την παραλία πριν προλάβουν να το πάρουν οι επιστήμονες οι οποίοι καλούν αυτόν που το πήρε να μην το φάει αφού δεν γνωρίζει κανείς την αιτία θανάτου και το κρέας του είναι «ζελατινώδες».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν είναι τρόσο σπάνιο. Υπάρχει και στις ελληνικές θάλασσες. Πριν χρόνια είχα στείλει μια φωτογραφία από ένα τέτοιο που ξεβράστηκε στην Ελλάδα στο ΕΛΚΕΘΕ και πήρα αυτή τνη απάντηση:Το ψάρι ανήκει στην οικογένεια των Τραχυπτεριδών και πιθανότατα (αν το είχαμε εδώ θα σας έλεγα με μεγαλύτερη σιγουριά) είναι το είδος Τrachypterus trachypterus. Τα ψάρια αυτής της οικογένειας ζουν συνήθως στα μεσόνερα (δηλ. μεταξύ επιφάνειας και βυθού), σε βαθειά νερά και ενώ δεν είναι τόσο σπάνια, σπάνια πιάνονται σε αλιευτικά εργαλεία και ετσι δεν τα ξέρει ο κόσμος. Μερικές φορές πιάνονται σε αφροπαράγαδα για μεγάλα πελαγικά είδη (ξιφίες και τόννους) αλλά και εκεί πολύ σπάνια.Στη διάθεσή σας γιά περαιτέρω πληροφορίες. Παρακαλούμε, αν βρείτε κάποιοάλλο σπάνιο είδος και μπορείτε να το φωτογραφήσετε ή να το κρατήσετε σεκατάψυξη, ενημερώστε μας στο τηλ. 2810 337830, ή 2810 337801.