Νέο σποτ για το χρέος ανέβασε η Βουλή

Νέο σποτ για το χρέος ανέβασε η Βουλή Facebook Twitter
25

Nέο τηλεοπτικό σποτ ανέβασε το κανάλι της Βουλής για την «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».

Στο σποτ αυτό περιλαμβάνονται αποσπάσματα από ομιλίες κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής αλλά και πλάνα από κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων στο Συνταγμα.

Το σποτ ολοκληρώνεται με το σύνθημα «Έλεγξέ το – διάγραψέ το».

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

12 σχόλια
Η κ. Πρόεδρος μίλησε επίσης για διάκριση των εξουσιών όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί αποπληρωμής στο διηνεκές. Ουσιαστικά αυτονομήθηκε. Λέει «άλλο εγώ, άλλο η κυβέρνηση». Μπορεί να μας πει σε ποιο άρθρο του Συντάγματος το Προεδρείο της Βουλής διακρίνεται ως ξεχωριστή εξουσία; Ο κ. Βαρουφάκης όμως στο παρελθόν έχει γράψει για την υπόθεση διαγραφής χρέους. Προτείνω κάποιος δημοσιογράφος να διαβάσει αποσπάσματα από το εξής κείμενο στην κ. Πρόεδρο και να της ζητήσει να το σχολιάσει:http://bit.ly/1ycCxQNΠαραθέτω αποσπάσματα: «...ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει μεταξύ δύο τινών: (Α) Να παραμείνει στο πλάι της ηγεσίας του στοχεύοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη (με τρόπο βιώσιμο και που να δίνει ανάσες στη χώρα), οπότε πρέπει να ξεχάσει την ιδέα του χαρακτηρισμού του χρέους (ή μέρους του) ως απεχθές. [...] ήρθε η ώρα να σταματήσει άμεσα η συζήτηση περί απεχθούς χρέους. [...] Η ανακήρυξη του χρέους, ή μέρους του, ως απεχθές αποτελεί δήλωση ότι δεν ενδιαφερόμαστε για διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας – το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που απαιτεί το εθνικό συμφέρον. [...] Πόσο από το χρέος μας οφείλεται σε διαφθορά, δεν νομιμοποιείται, και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απεχθές; Το ερώτημα αυτό δεν είναι απλά εκτός τόπου, χρόνου και θέματος. Επί πλέον δεν έχει απάντηση. [...] Τα ομόλογα περνάνε από χίλια δυο χέρια μετά την αρχική έκδοση τους. Αυτός στον οποίο χρωστάει το κράτος σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που δάνεισε το κράτος αρχικά. Επί πλέον, το δημόσιο χρέος δεν αποπληρώνεται ποτέ. Αντίθετα με τους ιδιώτες [...] το δημόσιο μετακυλύει το χρέος του.»
Παρακαλούνται οι σχολιάζοντες που κάνουν κήρυγμα περί του "πόσο πίσω είμαστε", να μπουν στον κόπο να χαζέψουν αγγλική, γαλλική, γερμανική, κλπ. κρατική τηλεόραση. Εκεί μια χαρά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όχι μόνο σποτάκια που λέει η κυβέρνηση "κοιτάτε πόπολα τι ψηφίσαμε σήμερις για την πάρτη σας, δεν είμαστε γαμάτοι;" αλλά μέχρι και Π/Θ να τηγανίζουν αυγά και να βράζουν φασολάκια για σαλάτα. Γενικά τα "επικοινωνιακά" με χαλάνε αλλά, δυστυχώς, έτσι κυβερνάνε όλοι σήμερα. Κάνοντας το τίποτα και πουλώντας το για χρυσάφι.
Κάποιος να υπενθυμίσει στο ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν κάνει πλέον αντιπολίτευση αλλά κυβερνά...μόνο έμενα μου φαίνεται οτι τόσο καιρό λειτουργουν σαν τη μανα που λεει στο γιο της για την πρωην του "στα λεγα εγω'';;;
Είσαι σοβαρός??? Πόσο νομίζεις ότι κοστίζει ένα μοντάζ από διάφορα βιντεάκια που μπορείς να το κάνεις και εσύ στο σπίτι σου? Μερικές φορές δεν ξέρω καν γιατί μπαίνω στο κόπο να διαβάσω τα σχόλια εδώ μέσα :)
και δεκα ευρω να στοιχιζει ειναι οι φοροι καποιου αλλα συνηθως στα κρατικα καναλια η τιμη για 'ενα μονταζ απο βιντεακια που μπορεις να κανεις σπιτι σου' ειναι πιο κοντα στα δεκα χιλιαρικα.
Κάνε πρώτα μια έρευνα για το....κόστος!! ΜΗΔΕΝ ευρώ στοίχισε και αν λέγεται αυτοπροβολή η προσπάθεια (η νόμιμη, που έχει κάθε κυρίαρχη χώρα στον πλανήτη) να ελέγξει και να διαγράψει το χρέος της αν κριθεί απεχθές τότε κάπου έχεις χάσει τη μπάλα!
Το Ιδιο το βιντεο παιρνει θεση στο ανειναι απεχθες η οχι! "Ελεγξε το-διαγραψε το"! Αν ειναι ετσι, αν το'χουν αποφασισει απο τωρα, γιατι δεν πανε να το πουν και στους δανειστες? Μονο εντος, μονο στο εσωτερικο της χωρας ξερουν να λενε τα μεγαλα λογια! Εξω πηγαινουν και κανουν τα γατακια(δες πχ τον Βαρουφακη μετα τη συναντηση με τη Λαγκαρντ), οι "Εκπροσωποι του Κυριαρχου κρατους"! Και οι ιθαγενεις τους πιστευουν!
Πρωτη φορα κομμα διαφημιζει τις ενεργειες του μεσα απο το καναλι της βουλης και πρωτη φορα προεδρος της βουλης βγαινει σε αναλογο διαφημιστικο σποτ,αυτοπροβαλλοντας τον εαυτο του και μαλιστα με το υφος της Μαριας Αντουανεττας...Τουτοι γινονται χειροτεροι απο τους πασοκους των ''χρυσων εποχων'' και δειχνουν την πραγματικη τους προθεση να αλωσουν το δημοσιο και το οικειοποιηθουν,θυμιζοντας και τις φασιστικες ιδεολογικες τους καταβολες..Πρωτη φορα αριστερα...
Καλά οι προηγούμενοι τι να διαφήμιζαν, πόσο ακόμα σκοπεύουν να κόψουν τους μισθούς ή πόσα κατακέφαλα έφαγε ο Μπένι στο Eurogroup. Και στις αναπτυγμένες χώρες που τόσο θαυμάζεις τέτοιες διαφημίσεις γίνονται συνέχεια. Εδώ πριν λίγες μέρες σε θυμάμαι σε ένα post που μιλούσες για το πόσο μπροστά είναι η Κορέα. Τραγικό :Ρ
Eνώ οι τωρινοί έχουν κάτι να διαφημίσουν? Σαν τι δηλαδή?Το χοντρο-αλαλούμ? Τούς διορισμούς τών δικών τους στο δημόσιο? Την επικοινωνιακή πολιτική πού θυμίζει Κλιντ Ιστγουντ σε σαλούν? Τίς μονιμοποιήσεις 40.000 ΔΥ και την προμηθεια 12%? Τίς παρελάσεις με τα τσάμικα?Μάς δουλεύεις?
Αυτό που που ανέβηκε έχουν να διαφημίσουν, και δεν βλέπω να λέει κάτι λάθος, καιρό τώρα θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για το χρέος :/ Και επίσης οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει βιντεακι στο YouTube και για οποιοδήποτε λόγο όπως και οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να το κρίνει. Πολύ ντόρος για το τίποτα.