Η Ιερά Σύνοδος ζητά με ανακοίνωση της να αποσυρθούν από την αγορά υποδήματα που έχουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».
Σύμφωνα με τα Νέα, στην ανακοίνωση η Ι.Σ. εκφράζει και «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος”.
Σημειώνεται ότι η Σύνοδος προχώρησε στην ανακοίνωση και τη διαμαρτυρία μετά από δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών για την κυκλοφορία των υποδημάτων.
Ελλάδα /
Η Ιερά Σύνοδος ζητά να αποσυρθούν παπούτσια με τον σταυρό στο πέλμα τους
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Σεισμός 6.1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Κατεδαφίστηκαν κτίρια
Ο Παύλος Πολάκης για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου: «Καλά κάναμε και δεν πήγαμε»
Η γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν δηλώνει πως ακόμη «δεν ξέρει ποια είναι»
Δολοφονία στην Κρήτη: «Το χωριό του τον πρόδωσε, μόνο άσχημα έχουν να πουν», λέει η σύζυγος του 52χρονου
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral
σχόλια