Η Ιερά Σύνοδος ζητά να αποσυρθούν παπούτσια με τον σταυρό στο πέλμα τους

Η Ιερά Σύνοδος ζητά να αποσυρθούν παπούτσια με τον σταυρό στο πέλμα τους Facebook Twitter
12

Η Ιερά Σύνοδος ζητά με ανακοίνωση της να αποσυρθούν από την αγορά υποδήματα που έχουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».

Σύμφωνα με τα Νέα, στην ανακοίνωση η Ι.Σ. εκφράζει και «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος”.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος προχώρησε στην ανακοίνωση και τη διαμαρτυρία μετά από δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών για την κυκλοφορία των υποδημάτων.  

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Κι εγώ ζητάω να αποσυρθεί ο χριστιανισμός από επίσημη θρησκεία, να κατασχεθεί η περιουσία της εκκλησίας, να επιστραφούν αναδρομικά όσα λεφτά έχουν πάρει ως μισθό οι «ιερείς», και ζητώ αποζημίωση γιά ηθικές βλάβες που μου προκάλεσε επί δεκαετίες.
Νομίζω ότι σε περίπτωση Δευτέρας Παρουσίας, κι ο Χριστός ο ίδιος δε θα είχε πολλή συμπάθεια σε όποιους έβλεπε να φοράνε σταυρό...Σαν να δηλώνεις οπαδός του JFK και να φοράς στο λαιμό μινιατούρα καραμπίνα. Και όποτε μιλάς για τον JFK, να μιμείσαι ότι σημαδεύεις και τραβάς τη σκανδάλη.
Το εξωφρενικό είναι οτι θεωρούν ιερό ένα σχήμα στο οποίο χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν και πέθαναν πάνω σε αυτό,άσε που θεωρώ λίγο άκυρο να εξαντλησαν όλη την τέχνη τους οι ξυλουργοί για να κρεμάσουν εγκληματίες και στασιαστές πάνω σ'αυτό.Δύο ξύλα θα ένωναν ή πάνω σε δέντρα θα τους σταύρωναν σιγά μην το περνούσαν και δυο χέρια λούστρο.
Φαντασου ναρχοταν σημερα ο jesus στον κοσμο και να τον τιμωρουσαν με θανατο σε ηλεκτρικη καρεκλα. Και να επεστρεφε μετα απο καμμια χιλιαδα χρονια και να τους εβλεπε ολους να προσκυνανε και να προσευχονται μπροστα σε ηλεκτρικες καρεκλες...
Όπως και να το δει κανείς, είναι προσβολή μίας από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου να πατάς το σύμβολό τους κάθε φορά που περπατάς.Άμα είναι μάγκες ας γράψουν το όνομα του Αλλάχ στις σόλες των παπουτσιών, για να δουν για πότε θα κλείσουν την επιχείρηση τους, και θα αλλάξουν χώρα και όνομα.
Επισης να καταργηθουν τα σταυρωτα πλακακια και οι αρμοι, οι διασταυρωσεις των δρομων και το κλεισιμο των παραθυρων με τεσσερα τζαμια. Α ναι.. και ηλιοθεραπεια με ανοιχτα χερια...