ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Ονειρεύομαι πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν»

«Ονειρεύομαι πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν» Facebook Twitter
19

Στο Δαφνί νοσηλεύεται η 22χρονη που την Πέμπτη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στη Σχολή Νοσηλευτών του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, όπως σύμφωνα με το enikos.gr ενώ η δικηγόρος της δήλωσε πως η κοπέλα ήταν θύμα bullying και επηρεάστηκε από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο ημερολόγιο με όλα όσα τις συνέβαιναν και όσα ένιωθε, που κρατούσε η 22χρονη φοιτήτρια αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες από την ψυχική της κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της στον Εισαγγελέα είχε πει «Ήθελα να τις τραυματίσω και όχι να τις σκοτώσω, να βάλω φρένο ήταν ο μόνος τρόπος σε όλα αυτά που περνούσα μαρτυρικά και υπομονετικά κάθε μέρα στη Σχολή».

Σε άλλα σημεία του ημερολογίου της που δημοσιεύει το protothema.gr, το κορίτσι συγκλονίζει με τον τρόπο που αποτυπώνει συναισθήματα, σκέψεις και προετοιμάζει την αντεπίθεσή της.

«Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω. Μία ημέρα Θεέ μου δε θα αντέξω άλλο... Ήδη δεν αντέχω άλλο. Σήμερα πάλι αυτές με κάνανε ρεζίλι... Γιατί;... Με φωνάζουν καλόγρια και με κοροϊδεύουν για τα φουντωτά μαλλιά μου. Με σπρώχνουν συνέχεια για να βλέπουν στον πίνακα. Καταλαβαίνω ότι το κάνουν γιατί θέλουν να με πειράζουν συνέχεια αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, αφού δεν τις έχω πειράξει, γιατί μου το κάνουν αυτό... Ονειρεύομαι ώρες ώρες πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν και βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους. Εγώ θα βρω δύναμη και από αδύναμος άνθρωπος θα σταθώ στα πόδια μου και θα της αντιμετωπίσω», γράφει η 22χρονη. 

Σε άλλο σημείο «προειδοποιεί» πως η κατάσταση έτσι όπως διαμορφωθεί εις βάρος της την έχει φέρει σε οριακά σημεία, είναι μία ημέρα ακόμη μαρτυρίου και εκείνη γράφει στο ημερολόγιό της: «Σήμερα τα παιδιά μου έσπασαν τα γυαλιά. Πήραμε βαθμούς είμαι καλή, το ξέρω ότι είμαι καλή γιατί έχω έρθει στη Σχολή για να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω περήφανους τους γονείς μου. Φυσικά αυτές και πάλι με βρίζουνε, λένε πως δεν αξίζω τίποτα. Δεν θέλω να τις σκοτώσω, θέλω απλά να τις τραυματίσω. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική δολοφόνος αλλά εσείς είστε νοητικά καθυστερημένοι που βρίζετε αδύναμους ανθρώπους».

Ελλάδα
19

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Διαβάζω τα σχόλια και απορώ πραγματικά. Το πρόβλημα δεν ήταν το bulling αλλά το ότι δεν ήταν καλά. Σαφέστατα και δεν είναι σωστό να φαντάζεσαι ότι σκοτώνεις ανθρώπους αλλά και οι άλλοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να σου κάνουν κακό. Τώρα αν κανείς δεν σου κάνει κακό αλλά εσύ θες να τους σκοτώσεις τότε ναι είσαι τρελός.
Το βλέπω στο fb και το βλέπω κι εδώ και είναι τρομακτικό. Σταματήστε να επιβραβεύετε τέτοιες συμπεριφορές. Το κορίτσι ήταν διαταραγμένο και ασφαλώς το bullying επιδείνωνε την κατάσταση της καθημερινά, αλλά όχι ότι ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που αγανάκτησε. Έχει τεράστια διαφορά το φαντάζεσαι ότι πεθαίνουν αυτοί που σε ταλαιπωρούν από το να φαντασιώνεσαι ότι τους σκοτώνεις.Η επιβράβευση αυτής της πράξης είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθεί από ευαίσθητα παιδιά που θα πάρουν θάρρος από τα "μπράβο" και θα αρχίσουν να επιτίθενται και μπορεί να φτάσουν και μέχρι το φόνο.Όλα τα παιδιά που έχουν εκτελέσει μαζικά συμμαθητές και καθηγητές τους, μια τέτοια ιστορία έχουν από πίσω τους. Είμαστε σοβαροί που επιβραβεύουμε αυτό το πράγμα? Πιστεύετε δηλαδή ότι αυτή η κοπέλα κατάφερε κάτι καλό για τη ζωή της? Υπερασπίστηκε τίποτα που επιτέθηκε με μαχαίρι ή στιγματίστηκε για πάντα ως τρελή? Η ευθύνη είναι πάνω από όλα στους γονείς της. Εκείνοι πρώτοι ήξεραν τι περνάει και δεν φρόντισαν να τη βοηθήσουν με έναν ψυχολόγο πρωτίστως. Δεν μπορεί να βλέπεις το παιδί σου να τρελαίνεται επειδή το λένε Πόντια ή καλόγρια ή επειδή το κοροϊδεύουν για τα φουντωτά μαλλιά του και ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο ημερολόγιο λέει και ξαναλέει "είμαι ένας αδύναμος άνθρωπος". Γιατί είναι αδύναμη? 22 χρονών ενήλικος άνθρωπος δεν μπορεί να επιλέξει τη ζωή του? Δεν μπορεί να αλλάξει σχολή? Δεν μπορεί να κάνει μήνυση? Προφανώς και κάτι δεν πήγαινε καλά. Που στα κομμάτια είναι οι γονείς σε όλο αυτό?Συνέλθετε και σταματήστε τα "μπράβο" και τη μαζική υστερία που σας έχει πιάσει μετά το περιστατικό του Γιακουμάκη, γιατί θα γίνουμε Αμερική, θα θρηνήσουμε αθώα παιδιά και μετά θα αναρωτιέστε γιατί.
Οι γονείς της είναι μετανάστες ανειδίκευτοι εργάτες, μετά βίας μιλούν ελληνικά για μια στοιχειώδη συνεννόηση, λογικά του χαμηλότερου μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, που (φαντάζομαι) κύριο μέλημά τους είναι να βγάλουν αρκετά στο μεροκάματο για να ταϊσουν κάθε μέρα την οικογένειά τους. Υποθέτω, πάντα, σε τέτοια κατάσταση φτώχειας και επισφάλειας, του να μην ξέρεις δηλαδή αν θα έχεις 5 ευρώ στην τσέπη την επαύριο να πάρεις ένα ψωμί και ένα γάλα, όλα μα όλα τα υπόλοιπα επιλέγεις (συνειδητά ή υποσυνείδητα λίγη σημασία έχει) να τα παραβλέψεις και να τα αγνοήσεις. Αυτό που θα 'πρεπε να σε απασχολεί, είναι πώς γίνεται σε μια λαϊκή περιοχή, νεαρά παιδιά που φοιτούν σε τεχνική σχολή (δεν σπουδάζουν δηλαδή με την έννοια της ακαδημαϊκής επιμόρφωσης και καλλιέργειας, παρά προετοιμάζονται για το μεροκάματο), παιδιά εργατών, χαμηλόμισθων και ανέργων, λαϊκών καταβολών τέλος πάντων, να τραμπουκίζουν μια συνομήλικη κοπέλα επειδή δεν είναι "μοντέρνα", "είναι ντυμένη σαν γύφτισσα", "δεν είναι βαμμένη και χτενισμένη" κλπ. κλπ.Δεν λέω ότι δεν έχουν ευθύνες οι δικοί της, ή ακόμα περισσότερες οι διδάσκοντες και οι διοικούντες της σχολής της, αλλά καλό είναι να ξεκολλάμε που και που από τον μικρόκοσμό μας, και να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε πράγματα και καταστάσεις που ενώ τα βλέπουμε μόνο στις ταινίες, συμπολίτες μας τα βιώνουν καθημερινά. Α, και φυσικά να σκεφτούμε κάπου-κάπου πόσο πολύ έχουν αλλοτροιωθεί οι μεταξύ μας σχέσεις, πόσο ψηλά έχουμε ιεραρχήσει τα ρούχα μας και τα γκάτζετ μας και δεν ξέρω 'γω τι και να κοιταχτούμε και στον καθρέφτη.
Silly συμφωνώ εν μέρει σε αυτό που λες. Δεν χρειάζεται όμως ειδικό δίπλωμα, ούτε μόρφωση, ούτε βιωτικό επίπεδο για να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σου. Υπάρχουν πίστεψε με πολλές μετανάστριες, χωρίς ίχνος μόρφωσης και χωρίς καμία οικονομική δυνατότητα, που ζητούν ψυχολογική στήριξη για τα παιδιά τους από δημόσιους οργανισμούς και εθελοντικές πρωτοβουλίες. Επίσης 22 τουλάχιστον χρόνια στην Ελλάδα (αν έχω καταλάβει καλά) και δεν μιλούν ελληνικά? Δεν θα επεκταθώ παραπάνω αλλά αν ισχύει αυτό εμένα μου λέει πολλά.
Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι καταπίνετε αμάσητο ότι σας σερβίρουν τα ΜΜΕ τα οποία διψούν για αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα μάθετε και κάτι για το bullying:Τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού είναι συνήθως μοναχικά άτομα που δεν έχουν φίλους. Οι νταήδες ενός σχολείου ή μιας ομάδας κατά 99% επιτίθενται σε άτομα που δεν έχουν κοινωνικό κύκλο να τα υπερασπιστεί.Είναι όπως ο θηρευτής στη φύση θα επιτεθεί στο πιο αδύναμο μέλος μιας αγέλης. Αυτό που έχει αποκοπεί από το κοπάδι. Δεν βλέπω όμως να αναρωτιέται κανείς γιατί φτάνει ένα παιδί να είναι ολομόναχο μέσα σε ένα σχολείο ή σε μια ομάδα. Δεν βλέπω να καταλαβαίνει κανείς το έγκλημα που ξεκινάει από τους γονείς. Όταν το παιδί σου έχει φτάσει 10, 15, 20 χρονών και δεν έχει φίλους υπάρχει πρόβλημα. Και συνήθως το πρόβλημα δεν είναι επειδή είναι "τόσο υπέροχο που οι άλλοι το ζηλεύουν" όπως έχω ακούσει γονείς να λένε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Στην άγρια φύση το αδύναμο μέλος της αγέλης εγκαταλείπεται στη μοίρα του γιατί είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο. Στην ανθρώπινη φύση γιατί εγκαταλείπεται ένα παιδί στη μοίρα του; Πως φτάνει ένας άνθρωπος 22 χρονών να είναι τόσο αδύναμος και φοβισμένος όσο ένα 5χρονο? Όλοι βιάζεστε να ρίξετε την ευθύνη στους καθηγητές, στα ανώμαλα τέρατα που είναι οι νταήδες. Μάθετε λοιπόν κι αυτό: Το 90% των παιδιών που είναι θύτες σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι κι αυτά αφημένα στη μοίρα τους παιδιά. Είναι κι αυτά παιδιά που μεγάλωσαν με αδιαφορία και πολλές (πάρα πολλές) φορές έχουν υπάρξει τα ίδια θύματα βίας σε μικρή ηλικία. Και το θύμα και ο θύτης στο bullying είναι θύματα μιας γενικότερης έλλειψης ουσιαστικής παιδείας, που ξεκινάει από τους γονείς και μετά απλώνεται στην υπόλοιπη κοινωνία. Είναι θύματα όλων όσων βιάζονται να κρίνουν χωρίς να σκέφτονται. Όπως ακριβώς κάνουμε όλοι εμείς ελλείψει παιδείας και πληροφόρησης.
Aloutero, λέτε '' Γιατί είναι αδύναμη? 22 χρονών ενήλικος άνθρωπος δεν μπορεί να επιλέξει τη ζωή του? Δεν μπορεί να αλλάξει σχολή? Δεν μπορεί να κάνει μήνυση?''Και ο Γιακουμάκης τόσο περίπου ήταν, θα λέγατε το ίδιο κι εκεί? Ή το γεγονός ότι το παιδί ξέσπασε στον εαυτό του αλλάζει κάπως τα πράγματα?Επίσης, βιάζεστε πολύ να εξομοιώσετε τους θύτες και τα θύματα και, εκτός από ένα ελατήριο political correctness, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί. Δε θα τους λυπηθώ τους θύτες ως ''αφημένα στη μοίρα τους παιδιά''. 'Εχουν κι αυτά τεράστια προσωπική ευθύνη. Δε ζούμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα ερεθίσματα και ο καταιγισμός πληροφόρησης δεν επιτρέπουν να δικαιολογείται η αναισθησία και η επιθετικότητα κάποιων. Οι γονείς και οι παππούδες μας που μεγάλωσαν παρατημένοι από τους δικούς τους γονείς σε χωράφια και εργοστάσια, γιατί δεν έγιναν bullies/εγκληματίες/ κακοποιά στοιχεία?Κατά τα λοιπά, πολλή αλαζονία διαφαίνεται στο σχόλιό σας: ''καταπίνετε αμάσητο....μάθετε και κάτι ...μάθετε λοιπόν κι αυτό''...
Κατα τα λεγομενα σου οι ανθρωποι ζουνε σε αγελες και απομονωνουν τους πιο αδυναμους.Κι γι' αυτο ευθυνονται οι γονεις. Μερικοι ανθρωποι που χωρανε σε αυτο το προφιλ του αδυναμου που δινεις:1. Αλεξαντερ Γκραχαμ Μπελ2. Γιοχαν Σεμπαστιαν Μπαχ3. Μπετοβεν4. Λεοναρτο Ντα Βιντσι5. Τομας Εντισον6. Αλμπερτ Αινσταιν7. Εμιλι Ντικινσον8. Ισαακ Νευτων9. Γκεοργκ Φρηντριχ Χαιντελ10. Tζειν Οστιν11. Μικελαντζελο12. Αμαντεους Μοτσαρτ13. Μαρκ Τουειν14. Βαν ΓκογκΘυμησου οτι ζεις σε ενα πολιτισμο με νομους και κυρωσεις για οσους διαλεγουν την μεθοδο του ισχυρου. Οταν η "αγελη" που μαλλον συμμορια επρεπε να την ονομαζεις επιβαλλεται σε καποιον "αδυναμο" ή διαφορετικο, υπαρχουν και επακολουθα. Πολυ σωστα η κοινωνια αντιδρα σε αυτα τα φαινομενα και πολυ υγιες αντανακλαστικα διαθετει. Εσυ ομως φαινεται να υπερασπιζεσαι το bullying με αυτα που λες. Μηπως υπηρξες εσυ ή τα παιδια σου θυτης;
Ένα μόνο έχω να απαντήσω και στους δυο σας. Ρωτήστε κανέναν ψυχίατρο αν έχω δίκιο ή όχι. Άλλα είπα και άλλα καταλάβατε. Δεν υπερασπίζομαι κανένα bullying αγαπητέ Tam Z που νομίζεις ότι με ξεμπρόστιασες με το φτωχό σου μυαλό. Αυτό που λέω είναι ότι το bullying έχει πολλές όψεις που δεν τις σκέφτεστε και είτε σου αρέσει, είτε όχι έτσι είναι. Αλλά αν οι Έλληνες είχαμε έστω και τη στοιχειώδη παιδεία δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε. Και παιδεία δεν είναι να μου αραδιάσεις 10 ονόματα γνωστών μοναχικών. Αντανακλαστικά δεν είναι το να βγαίνει και να καταδικάζει ο κάθε άσχετος χωρίς γνώσεις ψυχολογίας και όποιον πάρει ο χάρος. Αντανακλαστικά είναι το να κοιτάς όλες τις πλευρές και να ψάχνεις την αιτία. Μόνο έτσι μπορείς να φτιάξεις τα πράγματα. Όχι με το να σηκώνεις το δάχτυλο και να κρίνεις.
ثانوس Αν ο Γιακουμάκης είχε από τους γονείς του στήριξη και είχε αποδεχθεί τον εαυτό του για αυτό που είναι, τότε θα στρεφόταν σε αυτούς για βοήθεια και δεν θα ήταν τόσο ανυπεράσπιστος στις επιθέσεις του κάθε θηρευτή. Αν όντως αυτοκτόνησε, το έκανε γιατί πίστευε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Ποιος φταίει αν το παιδί σου πιστέψει ότι δεν υπάρχει ελπίδα να σωθεί? Εγώ? η π@υτάνα η κοινωνία? Οι νταήδες? Οι καθηγητές? Όλοι φαντάζομαι εκτός από εσένα ε?
Το σκέφτηκα πολύ για να το γράψω αυτό αλλά Tam Z για να καταλάβεις πόσο ανόητος είναι ο συλλογισμός σου και πόσο ζημιά μπορούν να κάνουν τα βιαστικά συμπεράσματα σου, μάθε ότι όχι απλώς δεν ήμουν bully αλλά έχω υπάρξει και θύμα επίθεσης πολύ χειρότερης από το bullying. Για αυτό έγινα αυτό που έγινα. Για να μπορώ να βοηθήσω κι άλλο κόσμο που έχει δεχθεί επιθέσεις. Για αυτό και ξέρω αυτά που εσύ ο αδαής όχι μόνο δεν μπορείς να σκεφτείς, όχι μόνο αρνείσαι να τα δεις όταν σου τα δείχνουν, αλλά βγάζεις και λανθασμένα συμπεράσματα. Κατάλαβες τι εννοώ τώρα?
"Aδαης, φτωχο μυαλο, ασχετος, ανοητος"... εχω αδικο που περνανε διαφορα απο το μυαλο μου; Ειδος bullying ειναι κι αυτο.Δεν σε ξεμπροστιασε κανενας,κουβεντα κανουμε. Ακατανοητα ειναι για μενα αυτα που γραφεις. Απο την στιγμη που δεν υπερασπιζεσαι το θυμα και δικαιολογεις τον νομο της ζουγκλας ετσι ευκολα,τι θες να σκεφτω; Γιατι κρινεις ασχημα ενα ατομο μοναχικο που κοιταει την δουλεια του; Δεν ξερω τι θες να πεις,ετσι οπως τα γραφεις βγαινουν αλλα συμπερασματα. Λυπαμαι αν σου συναιβει κατι αλλα ο τροπος που τα λες, δεν βοηθαει. Οι αδυναμοι ανθρωποι δεν γινονται πιο δυνατοι μεσα απο μια τετοια συζητηση. Μπορει να με λες αγαπητη.
Είδες τι κάνουν οι πολλές ειδήσεις? Δεν σου κάνω bullying (το ακούσαμε κι αυτό).Αγαπητή λοιπόν, δεν δικαιολογώ τίποτα αλλά δεν μπορώ να σου κάνω εγχείρηση για να στο βάλω στο κεφάλι αυτό που λέω. Και μην το πάρεις στραβά και αυτό. Αυτό που λέω είναι σαφέστατο. Λέω λοιπόν ότι οι περισσότεροι δεν σκέφτεστε τις πραγματικές παραμέτρους του bullying και βιαζεστε να γίνετε κριτές. Δεν είστε υποχρεωμένοι να τις ξέρετε τις παραμέτρους αλλά αυτό που είστε (είμαστε) υποχρεωμένοι να κάνετε, είναι να σκέφτεστε πριν μιλήσετε για κάτι τόσο σοβαρό. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που οδηγούν στο bullying και δυστυχώς αφορούν και τις δυο πλευρές. Και του θύτη και του θύματος. Το bullying είναι η συνάντηση δύο πλευρών μεγαλωμένων με ελλειπή ενημέρωση, παιδεία, αγάπη, προσοχή. Ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσουμε υγιέστερα παιδιά είναι η σωστή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Όχι η καταδίκη όλων όσων μας τρομάζουν.
Ποιες ειδησεις; Στην ιδια κοινωνια ζουμε ολοι. Ο καθενας εχει τα βιωματα του και μιλαει πρωτιστως μεσα απο αυτα. Οι ασχημοι χαρακτηρισμοι ειναι ενα ειδος επιθεσης. Δεν καταλαβαινω ποιος παραγοντας οδηγει ενα ησυχο παιδι στο να δεχθει bullying. Ξερεις δεν ειναι ολοι διαφορετικοι απο ελειψη προσοχης και αγαπης. Υπαρχουν ατομα με χαμηλο δεικτη νοημοσυνης, δειλα και κουτα απο την φυση τους. Αλλα ειναι υπερπροστατευμενα. Αντιστοιχα καποια μιμουνται συμπεριφορες,παρακινουνται και καλυπτονται απο τους γονεις.H περιθωριοποιηση και η αποστροφη στο διαφορετικο γινεται απο τον παιδικο σταθμο ακομα. Και απο τους ιδιους τους εκπαιδευτες πολλες φορες. Εχει συμβει και συμβαινει.Μου ειναι αδυνατο να βαλω θυμα και θυτη στην ιδια κατηγορια ομως υμφωνω πως η σωστη ενημερωση,η παιδεια,η αγαπη,η προσοχη ειναι βασεις για υγιεις ανθρωπους και κοινωνια. Στο κατω κατω, μπορει να ακουστει υπερβολικο, αλλα θα μπορουσε η αγαπη γινει μαθημα και να διδασκεται στο σχολειο ! Εννοειται οι πρωτοι διδασκοντες θα πρεπει να ειναι οι γονεις.Και τελειωνω πως η καταδικη ασχημων πραξεων στην ηλικια των 20 και πανω,επιβαλλεται. Δεν υπαρχει αλλο περιθωριο.
Tam Z βλέπετε πουθενά να δικαιολογώ το νόμο της ζούγκλας και να κρίνω ένα μοναχικό άτομο? Μάλλον τα μαθήματα Τουρκικών που είχα κάνει απέδωσαν. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Λαθος ατομο εχουν στο Δαφνι. Το κριμα ειναι πως με αυτη την απεγνωσμενη κινηση που εκανε, κατεστρεψε την δικια της ζωη. Το μελλον της ειναι αβεβαιο. Πως θα συνεχισει τωρα σαν νοσηλευτρια. Επρεπε να μην επιτρεψει σε κανεναν να την αγγιξει. Να υπερασπισει τον εαυτο της. Καποιος που απλωνει πανω σου ή στην ιδιοκτησια σου δεν εχει ορια. Οσο κι αν φοβασαι και δεν μπορεις να ελεγξεις το φοβο σου, η νομικη οδος ειναι η λυση. Ειναι ενηλικες. Αυτο θα 'πρεπε να συμβουλευουν και οι καθηγητες που εχουν κι αυτοι ευθυνη.
Τα ιδια και χειρότερα σκέφτονται και σε μερικές περιπτώσεις γίνονται πράξη. Όπως έχει δείξει η ιστορία όλοι οι άνθρωποι που καταπιέζονται κάποια στιγμή ξεσπούν ακραία, στους άλλους ή στον εαυτό τους.
Ειχε αναφερθει στους καθηγητες και αυτοι αντι να επιληφθουν της καταστασης εκαναν οτι ξερουν να κανουν καλυτερα τιποτα δηλαδη. Μην κρινουμε σας παρακαλω χωρις να ξερουμε. Πηρε την κατασταση στα χερια της και καλα εκανε αντι να ξεσπασει στον εαυτο της!