ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η Τουρκία ακύρωσε την προκλητική ΝΟΤΑΜ

Η Τουρκία ακύρωσε την προκλητική ΝΟΤΑΜ Facebook Twitter
14

Μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και την άμεση ελληνική αντίδραση  με καταγγελίες στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, η  Άγκυρα ανακάλεσε την προκλητική ΝΟΤΑΜ, με την οποία επιχείρησε να δεσμεύσει τεράστια περιοχή στο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η ΝΟΤΑΜ που εξεδόθη από την Τουρκία:

Η Τουρκία ακύρωσε την προκλητική ΝΟΤΑΜ Facebook Twitter

H ελληνική κυβέρνηση απέρριψε εξαρχής το αίτημα, χαρακτηρίζοντάς το κατάφωρη παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αντέδρασε άμεσα στην τουρκική πρόκληση με διάβημα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO. 

Το πρωί της Δευτέρας η τουρκική πλευρά επιχείρησε να τροποποιήσει την ΝΟΤΑΜ και να εξαιρέσει από την περιοχή που ζητά την Λήμνο. Τελικά, έπειτα από έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις, μια ακόμη απόρριψη από την Ελλάδα και πληροφορίες που κάνουν λόγο για ακόμη εντονότερο παρασκήνιο η Άγκυρα ακύρωσε πλήρως το αίτημα της.

Το ΝΑΤΟ σημειωτέον αποδέχθηκε για πρώτη φορά πλήρως το περιεχόμενο του ελληνικού διαβήματος και σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει και η Καθημερινή ο γενικός γραμματέας κ. Στόλτενμπεργκ διαδραμάτισε θετικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης και την ομαλοποίηση της κατάστασης.

14

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST

Πολιτική / Αντιπαράθεση Νταβούτογλου-Χατζηβασιλείου για Κύπρο: «Η Τουρκία καταλαμβάνει παράνομα το ένα τρίτο»

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι «δίκαιη», με τον υφυπουργό να τον διακόπτει, καλώντας την Άγκυρα να αποδεχθεί την πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

«Τα νέα τρένα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας με σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των μετακινήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΚΟ ΦΑΡΣΕΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Πολιτική / Υπόθεση Ντόκου: «Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη» λένε οι δύο Ρώσοι φαρσέρ

«Του στείλαμε απλά ένα email και απάντησε το γραφείο του» δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους «όταν είδαμε τις εξηγήσεις του για αυτή τη συνομιλία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Από το πρωινό άρθρο της lifo πριν την απόσυρση του Τουρκικού αιτήματος:Στην Αθήνα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μια εντελώς διαφορετική διπλωματική τακτική σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ελληνική κυβέρνηση αντί να απαντήσει στην Άγκυρα και να απορρίψει το αίτημά της, κατήγγειλε ήδη την Τουρκία, με διαβήματα και επιστολές προς τον ΟΗΕ, τον ICAO και το ΝΑΤΟ. Αργά απόψε επιδόθηκε η απορριπτική απάντηση και στην Άγκυρα και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Πηγή: www.lifo.grΤελικά οι υψηλοί τόνοι χρειάζονται που και που...
Οκέι, ας ενημερώσει κάποιος τον Πάνο να επιστρέψει με το ψεκαστικό στη βάση του γιατί μαθαίνω ότι έχει κάνει τριπλή πιρρουέτα στον αέρα κι ετοιμάζεται να την πέσει σε μιά Τούρκικη ψαρότρατα εκεί παρά πέρα.
Σχολιάζοντας την ανάκληση της ΝΟΤΑΜ από την τουρκική κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο» πηγή ΚαθημερινήΜήπως έπρεπε να γινόταν το ίδιο και όσον αφορά την οικονομική διπλωματία..;
Δεν ξέρω κι εγώ πόσες παραβιάσεις και αναχαιτίσεις την μέρα,φρεγάτες να φτάνουν ως το Σούνιο,ερευνητικά να οργώνουν την ΑΟΖ και σε μία ξεκάθαρη κίνηση εντυπωσιασμού,που ίσως να ήταν και μπηχτή για να σε βάλουν δήθεν στην θέση σου για τις δηλώσεις περί εξόδου από ΝΑΤΟ και να συνεχίζεις να αγοράζεις υποβρύχια που μπατάρουν και μαχητικά χωρίς πιλοτήρια και σφαίρες:"Ευτυχώς που είμαστε στο ΝΑΤΟ".I'll pass.