Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας στην Τζαμάικα με νομοθεσία που ψηφίστηκε από τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου της χώρας. Οι τζαμαικανοί θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν μέχρι 5 φυτά σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς να κινδυνεύουν με σύλληψη. Η νομιμοποίηση "πέρασε" για θρησκευτικούς, φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το νέο νόμο η κατοχή του ναρκωτικού σε ποσότητα μέχρι δύο ουγγιές θα γίνει μικροαστικό αδίκημα και δεν θα έχει πλέον καμία επίπτωση στο ποινικό μητρώο ενώ οι οπαδοί της θρησκείας Ρασταφάρι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του ναρκωτικού ελεύθερα για μυστηριακούς σκοπούς.
Οι τουρίστες θα είναι επίσης σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άδεια που θα τους επιτρέπει να αγοράζουν μικρές ποσότητες του ναρκωτικού.
Διεθνή /
Νόμιμη η μαριχουάνα στην Τζαμάικα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που στρατολογούσε ανηλίκους μέσω Telegram για διακίνηση ναρκωτικών
Γεωργία: Πάνω από 1 εκατ. πτηνά αποφεύγουν τους κυνηγούς πάνω από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας
Η άγνωστη ιστορία του Μονέ και του αδελφού του Βαν Γκογκ: Μια έκθεση, διθυραμβικές κριτικές και μηδέν πωλήσεις
Τριπλή πληρωμή για τους συνταξιούχους: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των 400 ευρώ
Εκατομμύρια συσκευές εκτεθειμένες σε δίκτυο ισραηλινού λογισμικού κατασκοπείας - Πώς λειτουργεί η επίθεση χωρίς κλικ
σχόλια