Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας στην Τζαμάικα με νομοθεσία που ψηφίστηκε από τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου της χώρας. Οι τζαμαικανοί θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν μέχρι 5 φυτά σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς να κινδυνεύουν με σύλληψη. Η νομιμοποίηση "πέρασε" για θρησκευτικούς, φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το νέο νόμο η κατοχή του ναρκωτικού σε ποσότητα μέχρι δύο ουγγιές θα γίνει μικροαστικό αδίκημα και δεν θα έχει πλέον καμία επίπτωση στο ποινικό μητρώο ενώ οι οπαδοί της θρησκείας Ρασταφάρι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του ναρκωτικού ελεύθερα για μυστηριακούς σκοπούς.
Οι τουρίστες θα είναι επίσης σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άδεια που θα τους επιτρέπει να αγοράζουν μικρές ποσότητες του ναρκωτικού.
Διεθνή /
Νόμιμη η μαριχουάνα στην Τζαμάικα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ο αργυροπελεκάνος της λίμνης Κερκίνης που ξεχώρισε το National Geographic
Καιρός: Προειδοποίηση για βιαστικό και δυνητικά επικίνδυνο ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει και την Αττική
Τι θα συμβεί αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν το Ιράν; Τα επτά πιθανά σενάρια σύμφωνα με το BBC
Παρνασσός: Αγνοούνται δύο ορειβάτες - Σε εξέλιξη η επιχείρηση του εντοπισμού τους
Ελεύθερος ο Άντριου μετά την ανάκριση: Η πρώτη φωτογραφία μετά τη σύλληψή του
σχόλια