Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας στην Τζαμάικα με νομοθεσία που ψηφίστηκε από τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου της χώρας. Οι τζαμαικανοί θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν μέχρι 5 φυτά σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς να κινδυνεύουν με σύλληψη. Η νομιμοποίηση "πέρασε" για θρησκευτικούς, φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το νέο νόμο η κατοχή του ναρκωτικού σε ποσότητα μέχρι δύο ουγγιές θα γίνει μικροαστικό αδίκημα και δεν θα έχει πλέον καμία επίπτωση στο ποινικό μητρώο ενώ οι οπαδοί της θρησκείας Ρασταφάρι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του ναρκωτικού ελεύθερα για μυστηριακούς σκοπούς.
Οι τουρίστες θα είναι επίσης σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άδεια που θα τους επιτρέπει να αγοράζουν μικρές ποσότητες του ναρκωτικού.
Διεθνή /
Νόμιμη η μαριχουάνα στην Τζαμάικα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αντιδράσεις προκαλεί το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τη 17 Νοέμβρη που μιλάει ο Κουφοντίνας
Ποιο ελληνικό νησί εξυμνούν τα διεθνή ΜΜΕ ως το «λαμπρό παράδειγμα αλλαγής»
Κυψέλη: Η εκδοχή της 16χρονης που επιτέθηκε με μαχαίρι στη 14χρονη
Στα πωλητήρια των μουσείων βρίσκουμε τα ωραιότερα δώρα
Η τολμηρή διαφήμιση τζιν της δεκαετίας του '80 που προκάλεσε αντιδράσεις
σχόλια