Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας στην Τζαμάικα με νομοθεσία που ψηφίστηκε από τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου της χώρας. Οι τζαμαικανοί θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν μέχρι 5 φυτά σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς να κινδυνεύουν με σύλληψη. Η νομιμοποίηση "πέρασε" για θρησκευτικούς, φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το νέο νόμο η κατοχή του ναρκωτικού σε ποσότητα μέχρι δύο ουγγιές θα γίνει μικροαστικό αδίκημα και δεν θα έχει πλέον καμία επίπτωση στο ποινικό μητρώο ενώ οι οπαδοί της θρησκείας Ρασταφάρι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του ναρκωτικού ελεύθερα για μυστηριακούς σκοπούς.
Οι τουρίστες θα είναι επίσης σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άδεια που θα τους επιτρέπει να αγοράζουν μικρές ποσότητες του ναρκωτικού.
Διεθνή /
Νόμιμη η μαριχουάνα στην Τζαμάικα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ο Ηρακλής Πουαρό επιστρέφει με νέα τηλεοπτική σειρά από το BBC
Άννα Καφέτση: Τη Δευτέρα στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία της
Καλλιάνος: Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος
Eurovision 2026: Η Dara ζητά την επιστροφή της Τουρκίας στον διαγωνισμό
Στολίσκος για τη Γάζα: Στην Αθήνα οι Έλληνες του Global Sumud Flotilla - «Ήταν η πιο βάρβαρη εμπειρία που έχω ζήσει»
σχόλια