Die Zeit: Ο Σόιμπλε μένει πια μόνος του

Die Zeit: Ο Σόιμπλε μένει πια μόνος του Facebook Twitter
3

Απομόνωση του Σόιμπλε μετά το «όχι» του στο ελληνικό αίτημα και αλλαγή των συμμαχιών βλέπει σε άρθρο της η γερμανική Zeit, που επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μένει πλέον μόνος του.

Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης καλωσορίστηκε ως καλό σημάδι αλλά στο σημερινό Γιούρογκρουπ αντί να δοθεί ένα τέλος στο δράμα του χρέους ελλοχεύει μια αναταραχή, σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτή τη φορά όμως, όπως επισημαίνει, «τα φύλλα μοιράζονται διαφορετικά», καθώς ο Σόιμπλε με το «όχι» του επιφύλαξε ένα χτύπημα στον Γιούνκερ και γύρισε μέρες πίσω τις Βρυξέλλες και το Eurogroup.

«O Bαρουφάκης αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του τον Γιούνκερ ενώ  και  η ΕΚΤ και το ΔΝΤ φαίνεται ότι καλοβλέπουν την ελληνική αίτηση, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες’ γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Κι εδώ βρίσκεται η ειρωνεία της Ιστορίας: Η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ -οι τρεις θεσμοί που σχηματίζουν την τρόικα- γυρίζουν την πλάτη στον γερμανό υπουργό Οικονομικών που όχι μόνο επινόησε την τρόικα, αλλά την υπερασπίστηκε κατά του βαρουφάκη. Τώρα οι θεσμοί περιμένουν μία λύση, αλλά ο Σόιμπλε πατά φρένο...».

Τα «στρατεύματα» του Σόιμπλε σε αυτή τη μάχη θα είναι, κατά την εφημερίδα, η Φινλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία. «Ωστόσο οι γραμμές που,  αρέσει να χαράσσει ο Σόιμπλε, δεν υπάρχουν πλέον», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κύκλος είναι και γυρίζει. Θα την ξαναβρεί την θέση του, αλλά στον πολιτικό στίβο τα λάθη κοστίζουν και οι αποφάσεις έχουν το τίμημά τους. Ο καθένας αντιμετωπίζει τη δική του μοναξιά εκεί πάνω..