Στην τελετή αγιασμού των υδάτων αύριο ο Τσίπρας

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων αύριο ο Τσίπρας Facebook Twitter
24

Σε μια κίνηση που παλαιότερα δεν συνήθιζε προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας που αύριο θα δώσει το παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

Μάλιστα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει και μια «δύσκολη» περιοχή αυτή του Πειραιά και του Μητροπολίτη Σεραφείμ αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρευρεθεί στις 11 το πρωί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανείων θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, την Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11 π.μ. στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Καποια σχολια ειναι,οντως,"μνημεια σοβαροτητας".Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι σχεση εχει η παρουσια ενος ατομου,και δη ενος πολιτικου αρχηγου,σε μια -οποιαδηποτε- εθιμικη θρησκευτικη εκδηλωση/ακολουθια, με τις προσωπικες του θρησκευτικες παποιθησεις ; Στην ζωη μου εχω παραστει σε θρησκευτικες τελετες πολλων θρησκειων και δογματων.Καθολικες,Προστεσταντικες,Εβραικες,Ινδουιστικες,Μουσουλμανικες,Βουδδιστικες, κ.α.Σε αλλες για να 'τιμησω'καποιο τοπικο εθιμο,σε αλλες για κοινωνικους λογους,και σε αρκετες απο απλη περιεργεια.Ουδεις απο τους παρισταμενους ετεροθρησκευομενους διενοηθη ποτε να ερμηνευσει την παρουσια μου ως αποποιηση της δικης μου θρησκειας,η ως ενδιαφερον μου να ασπασθω την δικη του.Και,πολυ περισσοτερο,ουδεις διενοηθη να ερμηνευσει την παρουσια μου ως υποκριτικη,πολιτικαντικη,αρνηση αρχων η ,απλα,ενοχλητικη για τον ιδιο.Αντιθετα ολοι αυτοι οι αλλοθρησκοι δεχονταν παντοτε με χαρα,ευγενεια,και καμμια ταση "παρερμηνειας",την παρουσια ενος η περισσοτερων ατομων αλλης θρησκευτικης πιστεως.Ειδικα ,δε ,για τους πολιτικους ειναι εντελως γελοιο ακομη και να το σχολιασει κανεις,αν σκεφθει,απλα,οτι ο πολιτικος "ηγετης"σε οποιαδηποτε πολιτισμενη χωρα ΟΦΕΙΛΕΙ να τιμα εξ ισου,και δια της παρουσιας του,ΟΛΑ τα νομιμα θρησκευτικα δογματα στην χωρα του.Ακριβως διοτι ειναι "πολιτικος"αρχηγος,δηλαδη ηγειται πολιτων εξ'ισου,ανεξαρτητως θρησκευματος ενος εκαστου.Ειλικρινα βρισκω πολλα απο τα σημερτινα σχολια απο προκλητικα εως και αηδη.Διοτι ειμαι βεβαιος οτι κανεις απο τους εν λογω σχολιαστες δεν εχει ποτε σχολιασει αρνητικα την παρουσια πολιτικων ηγετων του δικου του "χωρου",διεθνως,σε τελετες η χωρους λατρειας αλλων θρησκευτικων δογματων.Εγω τουλαχιστον δεν εχω διαβασει ποτε κατι τετοιο.Και πολυ καλα κανουν.Αλλα η "επιλεκτικη"αρνητικη κριση για τις ιδιες ακριβως ενεργειες απο διαφορετικων πεποιθησεων ατομα,ειναι τουλαχιστον απωθητικη και κατακριτεα.Για να μην πω κατι χειροτερο.
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα όσων σχολιάζουν είναι "τι δουλειά έχει ένας άθεος σε μια θρησκευτική τελετή". Εκεί μπορείς να πεις ότι, αν και ως άθεος δεν έχει πράγματι καμία δουλειά, έχει όμως ως πολιτικός αρχηγός.Το πρόβλημα όμως με τον Τσίπρα, (και με τον Θεοδωράκη σε άλλη φάση), είναι ότι έχει υποσχεθεί προεκλογικά πλήρη διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας. Επομένως, το να γλείφει σήμερα εκεί που χτες έφτυνε, είναι το λιγότερο ανακόλουθο και αντιαισθητικό. Για έναν πολιτικό δε, το να δείχνει ότι δεν ακολουθεί αυτά που έλεγε, αλλά κάνει ό,τι (νομίζει πως) θα του φέρει τις πιο πολλές ψήφους, το λες και καιροσκοπικό.
Ο ορισμος της υποκρισιας.Οταν εχεις βγει και εχεις πει προηγουμενως αυτα που εχεις πει για την εκκλησια, τοτε ειναι μονο υποκριτικη μια τετοια κινηση και δειχνει τον χαρακτηρα του ανδρος.
Δεν είμαι συριζα αλλά έλεος.Δεν πάνε στην εκκλησία κράξιμο (Δούρου).Πάνε, πάλι κράξιμο!!![Θα τον παραδεχτώ αν πάει σε συναγωγή / τζαμί σε ανάλογη περίσταση].
Φημολογείται ότι την προτελευταία Κυριακή πριν αυτή των εκλογών θα προχωρήσει και σε περιτομή...! Σ.Σ.: Μου αρέσει να συμμετέχω σε όλο αυτό το καλαμπαλίκι ως κατάσταση χαβαλέ και όχι ως κακεντρεχής. (Για να μη μπερδευόμαστε δηλαδή...).
Εγω προσωπικά κράζω και τους δύο αν δεν σε πειράζει. Τη Δούρου γιατί προσκάλεσε κόσμο και η ίδια δεν πήγε. Δηλαδή απο τη μία αναγνωριζω το εθιμο και προσκαλω (υποχρεωνω) τους αλλους να πανε αλλα απο την αλλη (εχοντας κανει το χρεος μου - προσκαλεσει κοσμο) εγω απεχω. Τον Τσιπρα γιατι όχι μόνο πηγε σε μια τελετή που σαφεστατα δεν πιστευει, αμόλησε και το περιστέρι (το Αγιο Πνευμα ως αλλος Καρατζαφέρης) και φυσικά όλα αυτά μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Άρα για εμενα και οι δυο είναι άξιοι κραξίματος. (Και έχουμε ακόμη να δούμε πολλά)
Γιατί είναι κακό να παραστεί σε μια χριστιανική θρησκευτική εκδήλωση ένας υποψήφιος πρόεδρος κόμματος κι ενδεχομένως επόμενος πρωθυπουργός όταν μιλάμε για μια χώρα που η πλειοψηφία δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος; Αν αρνούνταν να πάει ας πούμε σε μια εβραϊκή εκδήλωση ή μουσουλμανική θα μιλούσατε για ρατσισμό. Το να πάει δε σημαίνει ότι πιστεύει κιόλας. Αν δεν πιστεύω εγώ δηλαδή αλλά παντρευτεί ένας γνωστός μου θα του πω: "δεν έρχομαι στην Εκκλησία γιατί είμαι άθεος"; Η υπερβολή του Έλληνα στο μεγαλείο της αυτά τα σχόλια πια.
Το να πάει χωρίς να πιστεύει δεν είναι αντίθετο με τις αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας; Πέρα από αυτό για μένα το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι επιλέγει να πάει σε μια μητρόπολη της οποίας ο επικεφαλής τους προηγούμενους μήνες είχε δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του στη Χρυσή Αυγή (πριν τις συλλήψεις εννοείται, μετά έκανε κλασικά την πάπια...), Λεπτομέρειες θα μου πείτε, σημασία έχουν οι ψήφοι, αλλά μάλλον έτσι ο κ. Τσίπρας χάνει και δεν κερδίζει!
Προπαντώς χαστούκι στη φανατίλα που ταυτίζει συλλήβδην τους πιστούς με χριστιανοταλιμπάν κλπ.Με ποια λογική δεν πας στην εκκλησία αλλά είσαι υπέρ του τεμένους (και πολύ καλά κάνεις); Αλλά τώρα τους αμόλησαν, άντε να τους μαζέψουν.
Ο Τσίπρας σε τελετή αγιασμού υδάτων. Η προεκλογική εκστρατεία in full swing (τον εκτιμούσα παλιά που δεν έδινε σημασία σε τέτοια. Τώρα όμως ήρθε η ώρα, φαντάζομαι, να γίνει αρχηγός).