Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!)

Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!) Facebook Twitter
35
Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!) Facebook Twitter

Του Γιάννη Σαββόπουλου από το apropos

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τον κύριο Θ. Μαυρίδη την κυρία Α. Σιδηροκαστρίτου με τις ευλογίες του κυρίου Νίκου Ευαγγελάτου να επιτίθενται στον δυο φορές βραβευμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το έργο του, ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

Ο ευρωβουλευτής στην παρέμβαση του υποστηρίζει ότι πρέπει να τοποθετηθούν βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας 5 παρατηρητές κητωδών στο πλοίο που εκτελεί σεισμική έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου σε Αιγαίο και Ιόνιο και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αυτό να το απαιτήσει από την εταιρία που έχει αναλάβει τις εργασίες. Υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες έρευνες θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στους πληθυσμούς των κητωδών.

Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας θεώρησαν σωστό επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις του κ. Αρσένη να επιτεθούν με προσωπικές αιχμές και κατά- ριπάς με γελοία υπονοούμενα για την επαγγελματική του εμπειρία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε σχετικά με το θέμα:

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών»

Ας ασχοληθεί ο κύριος Μανιάτης με το μαγαζάκι του που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο.

Ας αφήσει τις παρεμβάσεις επίπεδου Σεφερλή και ας προσευχηθεί να δείξουν έλεος τα κήτη της ΠΑΣΟΚαρίας που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τον ίδιο και αυτόν που τον διόρισε.

ΣτΣ: Για τους «καλοπροαίρετους» δεν γνωρίζω τον Κρίτωνα Αρσένη. Παρακολουθώ το έργο του κατά καιρούς από δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο άνθρωπος δεχόταν τις χυδαίες επιθέσεις και χαμογελούσε. Μόνο αυτό έχω να πω.

 

 

 

Αρχείο
35

σχόλια

12 σχόλια
καθαρή εκδήλωση κομπλεξισμού! δεν υπάρχει τιποτα πιο επώδυνο γιαυτούς τους κυρίους κ κυρίες να βλέπουν νέους ανθρώπους με οράματα κ με διεθνή αποδοχή ενώ οι ίδιοι είναι πιο άχρηστοι κ από το σεμεδάκι στην πλάσμα τηλεόραση της γιαγιας μου! η συμπεριφορά τους αποδεικνύει πόσο τους πονάει να υπάρχουν ακόμη οραματιστές κ ιδεολόγοι!
Ειρωνευονται απο την αρχη της συζητησης τα γελοια ανθρωπακια εναν ευρωβουλευτη επειδη τυγχανει να ειναι νεος και επιτυχημενος και ζηταει τα αυτονοητα. Αναγουλα και σιχαμαρα μου προκαλουν.
Δυστυχώς η χυδαιότητα και η γυφτιά πολλών δημοσιογράφων, δεν απειλείται από καμία οικολογική καταστροφή η κάποια μορφή δικαιοσύνης είτε θεϊκή είτε επίγεια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολίτικοι μας ρεμουλιάζουν με την ανοχή τους στη καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρώνε ως συνεργοί στην χειρότερη. Δεν δέχονται κριτική από κανέναν, δεν τους ελέγχει κανείς. Αυτά τα ίδια άτομα που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον τόπο άλλα είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το περιβάλλον τον παιδιών μας για να πάρουν το πετρέλαιο ένα μήνα πριν. Βλέπω αυτή την στιγμή την εν λόγο εκπομπή και ακούω τις κραυγές τους για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν μας δίνουν λεφτά και μου έρχεται ένα ερώτημα στο νου: εάν δεν ήμασταν στα οικονομικά χάλια που είμαστε πως θα αντιδρούσαμε εάν καλούμασταν εμείς να δανείσουμε λεφτά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς, π.χ στην Πολωνία η την Πορτογαλία; Τι φθηνές εκρήξεις θα ακούγαμε; Δεν θέλω καν να το φανταστώ.
Ο ανθρωπος μιλησε απλα για νομιμοτητα! Δεν μπορω να καταλαβω, ειναι τοσο δυσκολο σ'αυτο το κρατος να γινουν ερευνες και ενεδυσεις τηρωντας και την νομιμοτητα? Τι παραλογο εχει μια τετοια προταση? (Για τον Μαυριδη ειδικα δεν εχω λογια-με αποστομωσε το υφος-τελειως ελληνικο- και η ανοησια του...)
Αν κατάλαβα καλά, εγώ ο άσχετος με το θέμα, ο Κρίτων Αρσλενης, χωρίς να ρωτήσει το κόμμα του και ενεργώντας ως επιστήμων ικανός να κρίνει, είπε: 'Ρε παιδιά, κάνετε σεισμικές έρευνες σε μία περιοχή γεμάτη φάλαινες και δελφίνια, τα οποία κινδυνεύουν. Υπάρχει όμως ένας νόμος που λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν πέντε παρατηρητές με αυτόν και αυτόν τον ρόλο. Διορίστε τους!' Τα ξημερώματα άκουσα στο ράδιο (ας μην αναφέρω τον σταθμό) ότι 'ένας κοτσιδάκιας, που τον επέλεξε ο ΓΑΠ για ευρωβουλευτή μπλοκάρει τις έρευνες για να μην ψόφήσουν οι φάλαινες'. Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του Μανιάτη, στο ίδιο πνεύμα και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ρωτούσαν σαν χωροφύλακες 'πού έχετε δουλέψει' και 'ο ψυχικός κόσμος της φάλαινας' και κάποιος πέταξε κάτι για ΓΑΠ και του κώλου τα εννιάμερα...Θαύμασα την ψυχραιμία του Άρσένη απέναντι σε δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι εντελώς άσχετοι με το θέμα κι όμως το υφάκι, υφάκι. Τους ενόχλησε που ενήργησε χωρίς να ρωτήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μας έχουν κάνει το κεφάλι καζάνι με τους 'βουλευτές-πρόβατα που ψηφίζουν ο,τι λέει το κόμμα'. Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή. Συμπέρασμα: Έτσι όπως γίναμε στην Ελλάδα τώρα, καλύτερα να μην λέει κανείς τίποτα. Ο θάνατος της λογικής δεν αποκλείει να σε 'κρεμάσουν για μία λέξη' όπως είχε πει με άλλη αφορμή ο Καρδινάλιος Ρισελιέ...
Guys, κλείστε τα κουτιά κι αυτόματα τα [...]σαν τον Ευαγγελάτο, την Καλογεροπούλου, το Μαυρίδη και τη Σιδηροκαστρίτου θα πάψουν να υφίστανται.Όσο τους βλέπουμε είμαστε συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτή την κατάντια.
Πολύ απλά στην χώρα αυτή το μόνο που μας απασχολεί είναι το πώς θα δανειστούμε κι άλλα λεφτά από τους ξένους ή το πώς θα βγάλουμε δικά μας (πάλι ξεχρεώνοντες τους ξένους) καταστρέφοντες ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει : την ελληνική φύση.Οι έννοιες π.χ προστασία φυσικού και ζωικού πλούτου, σεβασμός, ησυχία, καλαισθησία, μελετημένη δουλειά, ασφάλεια, καθαριότητα, υποδομές ανθρώπινες, άφθονο πράσινο κλπ έχουν έρθει όχι σε δεύτερη μοίρα....απλά σε τελευταία...δυστυχώς.Είναι όμως γεγονός ότι η ποιότητα ζωής και η καλή εικόνα μιας χώρας στους πολίτες της ξεκινά από αυτά τα βασικά.Όποιος δε ασχολείται με αυτά καταλήγει να χαρακτηρίζεται γραφικός, παράξενος, γκρινιάρης ή να παίρνει την απάντηση :"Έλα ρε τι λες; Εδώ χρωστάμε τόσα λεφτά και συ μας λες για πράγματα ανούσια;;;;;;".Είναι το επίπεδο των πολιτών αυτής της χώρας και δη των δημοσιογράφων που ενδόμυχα τον ειρωνεύονται με το ίδιο αυτό παραπάνω σκεπτικό.Κρίμα!Εγώ είμαι με τον Κρίτωνα στο θέμα αυτό και μπράβο του :)
Δεν παρακολουθώ τι-βι και κατα τύχη έπεσα στο τελείωμα.Οι ερωτήσεις των επικριτών του (με την ανοχή του συντονιστή) με υπονοούμενα του στυλ "μήπως εργαστήκατε στη Βουλγαρία;" και "κάνατε ένα μήνα πρακτική στην Τουρκία;" με άφησαν κάγκελο. Αν είναι δυνατόν να είναι αυτό το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου. Έχει χαθεί το μέτρο.Χαίρομαι που το πρόσεξε και κάποιος άλλος... (και χαίρομαι διπλά που η τι-βι μου ανοίγει πλέον μόνο για xbox και ταινίες)