22 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ

22 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ Facebook Twitter
17

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας SEXPERT, υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε για το σεξ. Από τα πιο τρελά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας, μέχρι τα εντελώς περίεργα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πράξης. Το womenhealthmag έκανε λίστα.

1. Το σεξ μειώνει το στρες. Έρευνα έδειξε ότι το σεξ χαλαρώνει τους μύες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν σεξουαλική επαφή πριν από μια δημόσια ομιλία ήταν πιο χαλαροί.

2. Μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα όταν είστε άρρωστοι. Μελέτες δείχνουν ότι η διέγερση και ο οργασμός ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μην αμελήσετε όμως μια ζεστή κοτόσουπα και έναν καλό ύπνο, στηριζόμενοι μόνο στη σεξουαλική θεραπεία.

3. Το λιπαντικό κάνει ευκολότερο τον οργασμό. Αν έχετε πρόβλημα οργασμού, ίσως θα μπορούσε να λυθεί με μια απλή προσθήκη στην κρεβατοκάμαρα: το λιπαντικό. Σχεδόν το 50% των ανδρών και των γυναικών που χρησιμοποιούν λιπαντικό, δήλωσαν ότι ήταν ευκολότερο να φτάσουν σε οργασμό, σύμφωνα με μελέτη από το  Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα για τη Σεξουαλική  Υγεία.

4. Για λιπαντικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας. Αν φροντίζετε την υγεία σας, μάλλον θα γνωρίζετε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για τα πάντα. Είναι απολύτως φυσικό, μακράς διαρκείας και αντι-μυκητιακό.

5. Οι λεσβίες έχουν περισσότερους οργασμούς. Όταν πρόκειται για "τερματισμό", οι λεσβίες έρχονται πρώτες. Μια μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ του γενετήσιου προσανατολισμού και του οργασμού, διαπίστωσε ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες ολοκληρώνουν κατά 61,6% το χρόνο, ενώ οι ομοφυλόφιλες γυναίκες κατά 74,7%.

6. Άλλες τυχαίες περιπτώσεις με μεγάλα ποσοστά οργασμών. Οι κοκκινομάλλες, οι χρήστες Android και οι ηλικιωμένες γυναίκες.

7. Το σπέρμα έχει λίγες θερμίδες. 36 θερμίδες σε ένα κουταλάκι του γλυκού, για να είμαστε ακριβείς. Για την περίπτωση που ανησυχούσατε.

8. Μετά τη γυμναστική είναι μια καλή στιγμή να κάνετε σεξ. Η ροή του αίματος προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων σας είναι υψηλότερη μετά από μια προπόνηση, σύμφωνα με μελέτη. Για να μην αναφέρουμε, τα επίπεδα τεστοστερόνης που ανεβαίνουν στα ύψη.

9. Ορισμένοι άνθρωποι φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια γυμναστικής. Κάποιοι (τυχεροί) άνθρωποι ανέφεραν ότι έφτασαν σε οργασμό κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Πιθανότατα μετά από τριβή που δημιουργούν κάποιες ασκήσεις στα γεννητικά όργανα.

10. Σχεδόν το 31% των ανδρών έχουν προσποιηθεί οργασμό. Μετά από έρευνα του Time Out New York διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες γνωρίζουν πολύ καλά τη μέθοδο της προσποίησης και ενίοτε την χρησιμοποιούν.

11. Όταν υπάρχει ερωτας, γίνεται καλύτερο σεξ. Από πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, διαπιστώνεται ότι οι ερωτευμένοι κάνουν τις περισσότερες φορές εκρηκτικό σεξ.

12. Τα προφυλακτικά δεν επηρεάζουν την ευχαρίστηση. Σε μελέτη που έγινε για την ευχαρίστηση με ή χωρίς προφυλακτικό, τα αποτελέσματα θα σας ξαφνιάσουν. Άνδρες και γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ με προφυλακτικό, ή χωρίς, ακριβώς το ίδιο. Στην πραγματικότητα, τα προφυλακτικά μπορούν να κάνουν το σεξ ακόμη καλύτερο, χάρη στις καινοτομίες τους.

13. Στα ταξίδια γίνονται τα περισσότερα one night stands. To HostelBookers.com ρώτησε πάνω από 11.000 χρήστες σχετικά με τα "μυστικά του σεξ στα ταξίδια" και διαπίστωσε ότι το 52% των ανδρών και το 41% των γυναικών έκαναν one-night stands, ενώ ταξίδευαν.

14. H σχέση της μιας βραδιάς μπορεί να οδηγήσει σε γάμο. Σχεδόν το ένα τρίτο των παντρεμένων ζευγαριών είχαν βρεθεί αρχικά μόνο για σεξ, σύμφωνα με μια έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Γάμου.

15. Η διέγερση του γυναικείου στήθους, μπορεί να προκαλέσει οργασμό. Προσθέστε τον στη λίστα με τους τρελούς οργασμούς που οι περισσότερες μόνο να ονειρεύονται μπορούν. Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί: Η διέγερση των θηλών απελευθερώνει οξυτοκίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει κολπικές συστολές που συνδέονται με τον οργασμό. Αυτό κατεβάζει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και για μερικές τυχερές γυναίκες, αυτό μπορεί να σημαίνει οργασμό.

16. Το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε πιο τακτικούς κύκλους περιόδου για τις γυναίκες. Αν έχετε πρόβλημα με την περίοδο, το σεξ έχει τον τρόπο του. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν πιο τακτικούς κύκλους.

17. Ένας στους 5 ανθρώπους χρησιμοποιεί το smart phone του κατά τη διάρκεια του σεξ. Κυρίως οι ενήλικες μεταξύ 18 και 34 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Harris Interactive. Και πιθανότατα όχι για να γράψουν tweet.

18. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πάνε για καφέ παρά να κάνουν σεξ. Έρευνα που έγινε σε πάνω από 7.000 άτομα, διαπίστωσε ότι το 51% αντέχει περισσότερο χωρίς σεξ από ό, τι χωρίς καφέ.

19. Μπορείτε να προκαλέσετε ονείρωξη ανάλογα με τη στάση του ύπνου σας. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Dreaming διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνταν μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι, έχουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα.

20. Μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλό. Πριν φτάσετε στο παυσίπονο, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια πιο φυσική προσέγγιση. Σε μελέτη, το 60%των πασχόντων από ημικρανία, ανέφερε ότι το σεξ βοήθησε να μειωθεί ο πόνος.

21. Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο. Σύμφωνα με μελέτη, οι γυναίκες που έτρωγαν φρούτα μία φορά την ημέρα ήταν πιο ενεργές σεξουαλικά.

22. Φτάνοντας και οι δύο σε οργασμό επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία. Έρευνα διαπίστωσε ακόμη, ότι η επικοινωνία μετά το σεξ είναι πιο οικεία και ανοιχτή, αν φτάσουν και οι δύο σύντροφοι σε οργασμό.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
18.άλλο το ότι κάποιος αντέχει περισσότερο χωρίς σεξ παρά χωρίς καφέ (που ας πούμε ότι ισχύει )και άλλο αν τον ρωτούσαν τι από τα δύο θα ήθελε να κάνει τώρα και να προτιμούσε να πάει για καφέ(δεν νομίζω). :)
Το ξέρω.Μωρή είναι το θηλυκό του επιθέτου μωρός,το οποίο σημαίνει ανόητος(εξ ου και το "μωρό",διότι θεωρούμε εμείς οι μεγάλοι πως ένας άνθρωπος μικρός σε ηλικία δεν έχει μυαλό).Θεωρώ πως η "δικαιολογία του πονοκέφαλου' είναι ανόητη,εάν έλεγε "πονάει το στομάχι μου",αυτή θα ήταν έξυπνη(και πειστική) δικαιολογία.Πράγματι είναι κακία:μία φορά μου το είπε μία τύπισσα κατόπιν αίτησης για ραντεβού(κι όχι για σεξ) και το πίστεψα,ο μωρός!!Όταν το καλοσκέφτηκα μετά από χρόνια,θύμωσα για την αφέλειά μου,η οποία με έκανε τότε να συνεχίζω να "κυνηγάω" τη λεγάμενη,σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο.Αυτή η συνειδητοποίηση με εξόργισε και με κάκιωσε.Έκτοτε,κάθε φορά που ακούω αυτήν την φράση,διαολίζομαι!!
Ι-boson,μην μυγιάζεσαι!Υπάρχουν πολλοί προβακάτορες σχολιαστές,οι οποίοι θέλουν να ωθήσουν κάτι "γατάτια"(μεταγλωτισμενα ή με υποτίτλους) να χορεύουν στο ρυθμό τους!Θέλεις να αρχίσω κι εγώ τις υποθέσεις;Θέλεις να σκεφτώ όπως εσύ;Υποθέτω/σκέπτομαι πως για να "τσιμπάς" αμέσως,μάλλον έχεις μια διακαή επιθυμία να αποστομώσεις(αντιπαρατεθείς με) έναν άνδρα.Για να θέλεις να αποστομώσεις έναν άνδρα,μάλλον πρέπει να εισαι θυμωμένη μ' αυτούς.Εάν είσαι θυμωμένη μ' αυτούς,μάλλουν δεν άκουγες και πολλά "ναι" απ' αυτούς ή τ' άκουγες και μετά σε παρατούσαν,επειδή δεν έβρισκαν σε σένα,αυτό που θεωρείς πως δεν έβρισκαν οι γυναίκες σε μένα(και το οποίο μόνο εσύ γνωρίζεις,γίνε πιο συγκεκριμένη,σε παρακαλώ!).Είναι αυτή ακριβώς η απόρριψη από τους άνδρες,η οποία σε ώθησε να είσαι εκδικητική μ' αυτούς με δειλό τρόπο(ανώνυμα,μέσω διαδικτύου),σε μία προσπάθειά σου να μιλήσεις σ' έναν άνδρα,όπως σου μιλούσαν κι αυτοί κάποτε(ευγενικά κι όχι προσβλητικά) και σε πλήγωσαν.I-boson,μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! Η ζωή δεν είναι μόνο ταινίες,η "δικαιολογιά του πονοκέφαλου" είναι κοινός τόπος σε πολλές συζητήσεις για τις σχέσεις,είτε στις παρέες,είτε στις τηλεοπτικές εκπομπές κτλ,κτλ.
Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το λιπαντικό χωρίς προφυλακτικό, ούτε που σας περνάει από το μυαλό, ε; Γιαυτό επισημαινεται το "μακράς διαρκείας"... Δεν μπορεί, σκέφτεται ο συντάκτης, μετά από 36278181637282 σπασμένες καπότες θα τους περάσει από το μυαλό... (από Android)
Σ'το χουν πει πολλές; Αν ναι, μάλλον ήταν απλά ευγενικές για να μην σου πουν τίποτα άλλο, πιο προσβλητικό. Προσωπικά το έχω ακούσει μόνο στις ταινίες, τύπου American Pie.
Eυχαριστα τ αποτελεσματα των ερευνων για τις γυναικες :"H σχέση της μιας βραδιάς μπορεί να οδηγήσει σε γάμο. Σχεδόν το ένα τρίτο των παντρεμένων ζευγαριών είχαν βρεθεί αρχικά μόνο για σεξ, σύμφωνα με μια έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Γάμου. Πηγή: www.lifo.gr"..αλλα μην το δενετε κιολας..Μου θυμισε το ανεκδοτο που ειχα δει σε μια γερμανικη ταινια : " Γιατι οι γυναικες βλεπουν τις τσοντες ως το τελος?.....Γιατι νομιζουν οτι στο τελος παντρευονται " :-)
αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτιδηποτε με βαση τα ελαια πχ λαδι καρυδας μπορει να σπασει το προφυλακτικο…. για λιπαντικα χρησιμοποιουμε ΜΟΝΟ αυτα που εχουν βαση το νερο
7.Το σπέρμα έχει λίγες θερμίδες και δε παχαίνει.Οχι όμως αν το συνδυάσετε με άσπρο ψωμί.14.Η σχέση της μιας βραδιάς μπορεί να οδηγήσει σε γάμο.Ποντάρετε όμως τα λεφτά σας στο αντίστροφο.17.Ενας στους 5 χρησιμοποιεί το smartphone κατά τη διάρκεια του σεξ.Η δικη μου γενια,στο doggie style ανοίγει τη τηλεόραση
αυτο για τον οργασμο απο το στηθος μου φαινεται λιγο περιεργο,καθως οκ ναι ερεθιζεσαι αλλα το στηθος δεν ειναι γεννητικο οργανο για να σε κανει να τελειωσεις,επισης μην χρησιμοποιειτε λαδι καρυδας (κανενα λαδι βασικα) με προφυλακτικο γτ θα διαλυθει καπως...
βασικη αναγνωση ξερουμε?ειπα οτι ναι ερεθιζεσαι απο το στηθος αλλα πιστευω οτι ειναι απιθανο να προκληθει οργασμος αποκλειστικα απο αυτο,δεν αυνανιζεται καμια τριβοντας αποκλειστικα και μονο τις ρωγες της,αλλα παραλληλα με κατι αλλο ;)
Υποθέτω ότι οι γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό από την θηλή είναι υπερευαίσθητες και ισχύει σχεδόν για όλο τους το σώμα. Όσο για το λάδι καρύδας σε καμία περίπτωση δεν σπάει το προφυλακτικό από αυτό. Και είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό σε μολύνσεις και προστασία από αυτές. Το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει από βαζελίνη και ό,τι παράγεται από παράγωγα πετρελαίου. Η καλύτερη λιπαντική αλοιφή του εμπορίου - με ή χωρίς προφυλακτικό - είναι εκείνη που χρησιμοποιούν οι γυναικολόγοι για κολπικές εξετάσεις και την βρίσκεις στα φαρμακεία. Τέλος, όταν υπάρχει έρωτας, έντονος πόθος, πάθος τότε κανένα λιπαντικό δεν χρειάζεται· μας φροντίζει ο σοφός μας οργανισμός με φυσικές διαδικασίες.