Σουλτς: Να γίνουμε όλοι Ολλανδοί!

Σουλτς: Να γίνουμε όλοι Ολλανδοί! Facebook Twitter
7

Τα αποτελέσματα των έξιτ πολ που δείχνουν μια σαφή πτώση του ακροδεξιού κόμματος του Χέερτ Βίλντερς στις Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, χαιρέτισε χθες ο γερμανός υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Βιλερμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

«Ας κινητοποιηθούμε όλοι την Κυριακή και ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ολλανδία με αυτόν τον κύριο Βίλντερς, ο οποίος ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με 21% και κατέληξε σε 12% (...) Αν κινητοποιηθούμε, θα πολεμήσουμε την Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία», είπε ο Σουλτς στην τελευταία συγκέντρωση των σοσιαλιστών για τις Ευρωεκλογές στα προάστια της Λιόν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) που πραγματοποίησε το Ipsos και τα αποτελέσματά της μεταδόθηκαν από το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το κόμμα του Βίλντερς λαμβάνει μόνον 12,2% των ψήφων, έναντι 17% που είχε λάβει πριν από πέντε χρόνια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Oι ιδιαιτερότητες των λαών είναι ανεκτές μέχρι ενός σημείου. Και το Αφγανιστάν έχει ιδιαιτερότητες, αλλά δε διεκδικεί να μπει στην ΕΕ. Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε ένα μίνιμουμ θεσμών κράτους-μέλους της ΕΕ, αλλιώς να έχει την τιμιότητα να αποχωρήσει. Μέχρι τώρα, πολλά κακώς κείμενα της Ελλάδας έχουν γίνει ανεκτά και αυτό μας έχει βλάψει. Καμιά εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να τίθεται πάνω από τα ναθρώπινα δικαιώματα.
Δεν λεω, καλο ειναι να χαιρομαστε οταν πεφτουν τα ποσοστα των ναζι αλλα ακομα καλλιτερο να μην ανεβαινουν ποτε. Αν φτασουμε να πανηγυριζουμε γιατι απο το 20% επεσαν στο 10% ζητω που καηκαμε.
Μακάρι κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα να πέρναμε σαν παράδειγμα την Ολλανδία, την Δανία, την Σουηδία κλπ και όχι την Ρωσία, την Τουρκία κλπ. Μόνο κερδισμένοι θα μπορούσαμε να βγούμε.
Κάθε λαός έχει τις ιδιαιτερότητές του ... τα καλά του και τα κακά του ... Το ίδιο και εμείς... Ας ξεκινήσουμε με το να γίνουμε καλύτεροι Έλληνες και μετά εάν και εφ' όσον χρειάζεται ας πάρουμε τα καλά στοιχεία των Ολλανδών, των Δανών, των Σουηδών αλλά και των Ρώσων και των Τούρκων.Διότι μέχρι τώρα η επιλογή χαρκτηριστικών γίνεται μόνο εκεί που "βολεύει" δηλαδή μόνο στα χαρακτηριστικά που "βοηθούν" στην εμπέδωση "περίεργων αντιλήψεων" και επιβολή "περίεργων νόμων".
Καλύτεροι έλληνες θα γίνουμε όταν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε σαν κοινωνία και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε παραδείγματα λάων που παρότι και αυτοί πριν χρόνια αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα σήμερα ευημερούν. Τι έκαναν οι Δανοί και σήμερα φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις σε σχεδόν όλες τι λίστες καινοτομίας, ευτυχίας και ποιότητας ζώης; Τι κάνανε οι Ολλάνδοι και σήμερα έχουν μία απο τις πιο εξωστρεφής χώρες του κόσμου; Πίστεψε με τίποτα που δεν μπορούμε και εμείς να κάνουμε, απλά εμείς δεν θέλουμε.
Ένα ακόμα θέμα προστίθεται στην συλλογή του προοδευτικού προσώπου της Ολλανδίας μετά την στάση της προς τους ομοφυλόφιλους και τα ναρκωτικά. Μπράβο τους.