Ελεύθεροι οι Ιρανοί που χόρεψαν το «Happy»

Ελεύθεροι οι Ιρανοί που χόρεψαν το «Happy» Facebook Twitter
7

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν τελικά οι έξι νεαροί Ιρανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν  επειδή ανέβασαν στο YouTube βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Αμερικανού τραγουδιστή Φάρελ Ουίλιαμς «Happy».

Την απελευθέρωση των νεαρών ανακοίνωσε η Διεθνής Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν ενώ η Ρειχανί Ταραβατί που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, ανέβασε στο instagram φωτογραφία με το μήνυμα "Γεια σας, επέστρεψα», ευχαριστώντας μάλιστα όσους ενδιαφέρθηκαν για την τύχη τους.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη, καθώς ο ισλαμικός νόμος στο Ιράν απαιτεί οι γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους ενώ απαγορεύονται η δυτική ποπ μουσική, οι άνδρες να χορεύουν μαζί με γυναίκες και η πρόσβαση στο YouTube.

Το κρατικό κανάλι του Ιράν, ανέφερε σύμφωνα με την  Independent ότι οι πρωταγωνιστές του βίντεο ομολόγησαν την πράξη τους μπροστά στο φακό, λέγοντας ότι ξεγελάστηκαν να γυρίσουν το συγκεκριμένο βίντεο.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Αν ηταν ντυμενοι με μαντιλες ομως και ανεβαζαν βιντεο οτι θα σκοτωσουν κοσμο για το ´´γενικο καλό´´ θα ηταν ηρωες! Απολιτιστοι κριμας για αυτους που ζουν εκει και δεν ξερουν τι σημαινει ελευθερια!!
Παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων της Ιρανικής τηλεόρασης μια σκέψη μόνο ήρθε στο νου μου. Ναι λοιπόν, είμαι ευτυχισμένος που γεννήθηκα και κατοικώ στην Ελλάδα.