ΤΗΕ LIFO TALKS

Ελεύθεροι οι Ιρανοί που χόρεψαν το «Happy»

Ελεύθεροι οι Ιρανοί που χόρεψαν το «Happy» Facebook Twitter
7

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν τελικά οι έξι νεαροί Ιρανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν  επειδή ανέβασαν στο YouTube βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Αμερικανού τραγουδιστή Φάρελ Ουίλιαμς «Happy».

Την απελευθέρωση των νεαρών ανακοίνωσε η Διεθνής Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν ενώ η Ρειχανί Ταραβατί που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, ανέβασε στο instagram φωτογραφία με το μήνυμα "Γεια σας, επέστρεψα», ευχαριστώντας μάλιστα όσους ενδιαφέρθηκαν για την τύχη τους.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη, καθώς ο ισλαμικός νόμος στο Ιράν απαιτεί οι γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους ενώ απαγορεύονται η δυτική ποπ μουσική, οι άνδρες να χορεύουν μαζί με γυναίκες και η πρόσβαση στο YouTube.

Το κρατικό κανάλι του Ιράν, ανέφερε σύμφωνα με την  Independent ότι οι πρωταγωνιστές του βίντεο ομολόγησαν την πράξη τους μπροστά στο φακό, λέγοντας ότι ξεγελάστηκαν να γυρίσουν το συγκεκριμένο βίντεο.

7

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διεθνή / Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο σε 1.000 ημέρες

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γουες Στρίτινγκ προειδοποιεί ότι οι αντίπαλοι του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να είναι σε θέση να επιτεθούν στη χώρα έως το 2030
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Διακανονισμός άνω των 800 εκατ. δολαρίων από την Καθολική Αρχιεπισκοπή για σεξουαλικές κακοποιήσεις

Η Καθολική Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης γίνεται το τελευταίο καθολικό ίδρυμα που καταβάλλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Αν ηταν ντυμενοι με μαντιλες ομως και ανεβαζαν βιντεο οτι θα σκοτωσουν κοσμο για το ´´γενικο καλό´´ θα ηταν ηρωες! Απολιτιστοι κριμας για αυτους που ζουν εκει και δεν ξερουν τι σημαινει ελευθερια!!
Παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων της Ιρανικής τηλεόρασης μια σκέψη μόνο ήρθε στο νου μου. Ναι λοιπόν, είμαι ευτυχισμένος που γεννήθηκα και κατοικώ στην Ελλάδα.