Πούτιν προς Δύση: «Στην Κριμαία έκανα ό,τι κάνατε στο Κόσσοβο»

Πούτιν προς Δύση: «Στην Κριμαία έκανα ό,τι κάνατε στο Κόσσοβο» Facebook Twitter
14

Η απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία ήταν ακριβώς η ίδια περίπτωση με την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνοντας μήνυμα στη Δύση που χαρακτηρίζει παράνομο το δημοψήφισμα και την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αμφισβήτησε τις αιτιάσεις των δυτικών ότι το Κοσυφοπέδιο ήταν μια μοναδική περίπτωση στην ιστορία και πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί άλλη κίνηση για ανεξαρτησία παγκοσμίως.

«Οι Δυτικοί εταίροι μας δημιούργησαν το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου με τα χέρια τους. Σε μια κατάσταση απολύτως η ίδια με εκείνη στην Κριμαία αναγνώρισαν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία ως νόμιμη, χωρίς καμία άδεια από την κεντρική αρχή της χώρας (σ.σ. Σερβία), ενώ τώρα λένε ότι η έγκριση από την κυβέρνηση είναι απαραίτητη για την περίπτωση της Κριμαίας», είπε ο Πούτιν. Υπενθύμισε δε, ότι το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών είχε συμφωνήσει με τα επιχειρήματα αυτά.

"Τότε το διαλαλούσαν σε όλο τον κόσμο και τώρα που εξαναγκάστηκαν σε αυτό διαμαρτύρονται. Γιατί;», διερωτήθηκε ο Πούτιν.  

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνή / Τουρκία: Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στο ποδόσφαιρο - Πώς ξετυλίχθηκε η υπόθεση

Το σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη πίστευαν αρκετοί φίλαθλοι, ότι διαιωνίζεται ένα σύστημα νεποτισμού και διαφθοράς στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αν θυμάμαι καλά η Σερβία άρχισε τότε τον πόλεμο και το Κοσσυφοπέδιο ανεξαρτητοποίηθηκε βάσει του ότι οι Αλβανοί εκεί ξαφνικά κινδύνευαν. Επίσης είναι ακόμα ανεξάρτητο. Οι Ουκρανοί δεν άρχισαν κάποιο πόλεμο και η Κριμαία δεν θέλει να είναι ανεξάρτητη αλλά μέρος τηνς Ρωσίας.Το μόνο κοινό μεταξύ Κριμάιας και Κοσόβου είναι οτι και οι 2 περιοχές κάποτε αποτελούσαν μέρος ενός μεγαλύτερου κουμουνιστικού οράματος του Τίτο και του Στάλιν που εδραιώθηκε με πολέμους και διχόνοιες και έπεσε με τα ίδια.
Μιλάς σε έναν λαό που όταν η Σερβία προχωρούσε στη μεταπολεμική γενοκτονία στην Ευρώπη, ο Θοδωράκης έκανε της έκανε συναυλίες συμπαράστασης.
Η Κριμαία την εποχή του Στάλιν και γενικά πρίν απο το 55 που ο Ουκρανός Χρουστσόφ την έκανε δώρο στην Ουκρανία,(ποιός φανταζόταν τότε οτι η ιδεατή ΕΣΣΔ θα κατέρρε σαν χάρτινος πύργος μετα απο 35 χρόνια) ανήκε στην Ρωσία. Αν η Αλβανία είχε την ισχύ της Ρωσίας, το Κόσοβο θα ήταν αλβανικό, απλό είναι. Και φυσικά, οι Αλβανοί του Κοσόβου, δεν κινδύνεψαν ξαφνικά, στημένο ήταν απο τους δυτικούς. Τον UCK που έσφαζε Σέρβους για προβοκάτσια, ποιοί τον χρηματοδότησαν οι αλβανοί που δεν είχαν να φάνε τότε; Όχι οτι ο Μιλόσεβιτς ήταν άγιος, καθήκι του κερατά ήταν, αλλα πλέον γνωρίζουμε ποιοί το έστησαν το πανηγύρι, και το κυριώτερο, σε αυτούς που είχαν στηριχτεί τότε (νεοναζί) στους ίδιους στηρίχτηκαν και τώρα. Κατα τ΄άλλα, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη, αναγνωρίζοντας μία φασιστική δικτατορική κυβέρνηση, που πήρε την εξουσία απο μία νόμιμη εκλεγμένη.
Στον Πούτιν πουτινιές, που έλεγε και ο μεγάλος "φυσικός" τηλεβιβλιοπώλης.Πέρα απο την πλάκα, οι Ουκρανοί έκατσαν σε δυτικό παλούκι, η FED τους πήρε τον χρυσό, για να τους δώσουν ενα δις βοήθεια, επιπλέον θα μπεί και το ΔΝΤ, που ξέρουμε πόσο φιλανθρωπικό είναι. Τα χρεοκοπημένα δυτικά λαμόγια, έριξαν άδεια για να πιάσουν γεμάτα απο τα ανατολικά λαμόγια, αλλα δεν τους βγήκε. Όμως η παγκόσμια οικονομική κρίση (δηλαδη η χρεοκοπία των δυτικών χωρών) χωρίς παγκόσμιο πόλεμο, δεν πρόκειται να περάσει, αλλα τα υποψήφια θύματα για τον ρόλλο του κακού, Κίνα και Ρωσία, αποδεικνύονται (μέχρι τώρα) αρκετά έξυπνα για να πιαστούν κορόϊδα. Σε ποιόν θα κάτσει ο μουντζούρης, για να αρχίσει το μακελειό;
Πουλάει μούσια κ τα τρώνε όσοι πεινουν για καθε τι αντι-'δυτικο'. Φυσικά και κάθε αποσχιστικη κίνηση είναι μοναδική. Εκτός κ αν θέλετε αύριο η Τουρκια να πει: στην Κύπρο κανω οτι έκανε κι ο Πουτιν στην Κριμαια που εκανε οτι εκανε η 'Δυση' στο Κοσοβο.
Δεν νομίζω να είναι η ιδια περιπτωση με το Κοσσοβο, Θα ηταν το ιδιο αν το Κοσσοβο είχε αποφασισει με την βοηθεια των ευρωπαιων οπώς λέει και "Μεγας Πουτην" να είχε ενωθει με την αλβανία ενω για τα πρακτικά το κοσσοβο ειναι η μαλλον επιχιρει να γινει ανεξαρτητο κρατος.
Πολλά λάικ για το σχόλιο, η Ουκρανία ήταν πάντα το ιερό δισκοπότηρο για τη σχολή αυτή.Βέβαια ο Πούτιν αδειάζει εντελώς τη Σερβία με αυτό που κάνει, πώς πια μπορεί να αντιδρά στην ανεξαρτησία του Κοσόβου;
Κι όμως δεν έχει. Δεν υπήρξε καμία ένοπλη σύρραξη στην Κριμαία. Ούτε UCK Κριμαίας ούτε εκκαθαρίσεις από την Ουκρανία. Παρόμοια θα ήταν η κατάσταση αν η Αλβανία είχε προληπτικά εισβάλει στη Γιουγκοσλαβία το 1988.Καλό είναι να διατηρούμε την ανάμνηση της αντίδρασης στην επέμβαση του ΝΑΤΟ, καλό είναι να μην τρώμε την προπαγάνδα της Δύσης, αλλά μη καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας πουλάει κι ο Βλαδίμηρος.