Ανδρουλάκης: Στο ίδιο πλαίσιο Ποτάμι και Χρυσή Αυγή

Ανδρουλάκης: Στο ίδιο πλαίσιο Ποτάμι και Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
15

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρομοίασε χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Χρυσή Αυγή.

Είπε συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Έθνος:  «Το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν η Χρυσή Αυγή: ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι συνθήκες που δίνουν το πλαίσιο να γεννηθούντα φαινόμενα αυτά είναι ίδιες, η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λέει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από δω και από κει».

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατι το να είσαι απηυδισμενος σε κάνει απαραίτητα και απολιτικ. Είναι σαφέστατη πολιτική θέση να αμφισβητείς την υπάρχουσα κομματική καθεστηκυια τάξη.Όσο για την ιδεολογία, μην ξεχνάμε οτι αυτή καθορίζεται απο την επιλογη του οικονομικού συστήματος. Αυτο αποτελεί τη βάση του κοινωνικού οικοδομήματος και όχι αντίστροφα. Στην τελική όμως για ποια ιδεολογία μιλάμε; Για αυτές που αναπτύχθηκαν πριν έναν αιώνα και βάλε; Μήπως πρέπει να προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά τη σύγχρονη πραγματικότητα για να μην καταλήξουμε στην παράνοια του να περιμένουμε να αλλάξει κάτι κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα;
Αν και μακρυά από λιγδιασμένες πασοκικές αναλύσεις, ο παραλληλισμός ποταμιού- χρυσής αυγής, έχει στη βάση του μια απολιτίκ προσέγγιση της πολιτικής. όσο γραφικό ήταν το κόμμα ελλήνων κυνηγών, άλλο τόσο γραφικό είναι ένα κόμμα που εμφανίζεται χωρίς καν ιδεολογική ταυτότητα και ένας από τους στόχους του είναι περισσότερα πρωινά δρομολόγια των αστικών για να πάει ο άλλος στη δουλειά. Ποιά δουλειά? Με τι μισθό? Με τι συμβάσεις? όλα αυτά είναι ''γραφικά'' για το ποτάμι και δεν μπαίνει στο κόπο να πάρει θέση. Κάτι παρεμφερές με το έξω οι ξένοι της χα, χωρίς το ρατσισμό και τη ναζιστική φυλετική αηδία αλλά θόλωμα με στόχο τις ψήφους των ''απηυδισμένων ακομμάτιστων απολιτίκ''
Δεν έχουν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ οτι ειναι απλά ενα μικρό κόμμα όπως ειναι το ΛΑΟΣ πλέον και σε 3-4 χρονια αμφιβάλλω αν θα μιλάει κανεις για αυτούς... Θα καταντήσουν γραφικοί σαν του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Προφανώς μιλάει για την δυναμική είσοδο στο εκλογικό σώμα που έχουν αυτοί οι δύο χώροι και όχι φυσικά για ιδεολογική συγγένεια. Η Χρυσή Αυγή μέχρι και πρότινος έκανε στο χώρο της Δεξιάς αυτό που κάνει τώρα το Ποτάμι στο χώρο της κεντροαριστεράς. Δηλαδή ο θυμωμένος δεξιός ψηφοφόρος που ήθελε να τιμωρήσει τη Ν.Δ. βρήκε στη Χρυσή Αυγή τη φωνή ενός αντισυστημικού κόμματος που θα μπορούσε να τον "εκφράσει". Με τον ίδιο τρόπο ο απογοητευμένος κεντροαριστερός ψηφοφόρος που δεν είχε τι να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές βρήκε στο Ποτάμι το εκλογικό του αποκούμπι. Προφανώς ο Ανδρουλάκης αυτού του είδους τη σύγκριση κάνει.
Τάδε έφη ο (παν)μέγιστος πολιτικός.Αλήθεια, η πολιτική είναι προνόμιο των πολιτικών?Οι πολιτικοί ειναι επαγγελματίες?Μόνο αυτοί ξέρουν τι είναι καλό για τον τόπο και τον έρμο τον λαό του?Άλλος εκτός απο τους πολιτικούς δεν έχει άποψη?Καληνύχτα ΠαΣοΚ.
Μεταφραση: "γεμισαμε ερασιτεχνες, τι τραβαμε κι εμεις οι επαγγελματιες..."αφου δεν τραβαει ουτε το πασοκ ουτε ο πολυαγαπημενος σου βαγγελας, αστο βρε πουλακι μου.