ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μπουτάρης: «Στη Θεσσαλονίκη είμαστε χωριάτες!»

Μπουτάρης: «Στη Θεσσαλονίκη είμαστε χωριάτες!» Facebook Twitter
37

Επιμένει στον χαρακτηρισμό «χωριάτες» τον οποίο είχε απευθύνει στο παρελθόν στους Θεσσαλονικείς ο Γιάννης Μπουτάρης.

Τον επανέλαβε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όταν ο ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης, τον επέκρινε ότι κατηγορεί την πόλη την οποία διοικεί.

Στην κριτική, ο κ. Μπουτάρης απάντησε ως εξής: «Επιμένω να λέω ότι είμαστε χωριάτες. Δεν λέω είστε, είμαστε λέω. Δεν έχουμε αστική νοοτροπία κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια, τα τραπεζοκαθίσματα, από τον τρόπο με τον οποίο παρκάρουμε. Η κοινωνική συνείδηση λείπει παντελώς. Λες και η πόλη είναι το χωράφι του παππού μας. Χωράφια υπάρχουν μόνο στα χωριά, δεν υπάρχουν στις πόλεις. Ναι, είμαστε χωριάτες και το μόνο που μας λείπει είναι τα αρνιά στα μπαλκόνια».

37

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
κυρ-Γιάννη, δουλειά σου και δουλειά του κράτους είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα και το παράνομο πάρκινγκ. Άσε τους λαϊκισμούς και κάνε κάτι.Υ.Γ. Ούτε σε χωριό δεν βγαίνουν τα σκουπιδιάρικα να μαζεύουν σκουπίδια σε μονόδρομους στις 12 το μεσημέρι, ακούς κυρ-Γιάννη?
Για να λειτουργήσει κάτι, απαιτείται συλλογική δουλειά και προσπάθεια από κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά, και αυτό, στην προκειμένη είναι που καταδεικνύει ο κ. Μπουτάρης, επιζητούμε μια ανθρώπινη πόλη σαν να είναι το μάννα εξ ουρανού, ε, δεν πάει έτσι.Υ.γ. Επειδή αναφέρθηκε και πιο πάνω, στο θέμα τσιγάρο δεν μπορώ να πω πως με καλύπτει η με βρίσκει σύμφωνη η θέση του κ. Μπουτάρη.
Να μας πει όμως και πως προσπάθησε να διαμορφώσει αυτή την αστική νοοτροπία ο Δήμαρχος. Προγραμματισμός στη διαχείριση των απορριμμάτων μηδέν.Έλεγχος στα διπλοτριπλοπαρκαρισμένα μηδέν.Τα τραπεζοκαθίσματα είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου να τα ορίσει. Μηδέν κι εκεί.
Προγραμματισμός στη διαχείριση των απορριμμάτων μηδέν. Aπάντηση: Σαμποτάζ και συνεχή εμπόδια από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που αντιδρούν με τις απολύσεις.Έλεγχος στα διπλοτριπλοπαρκαρισμένα μηδέν. Απάντηση: Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Ατυνομίας, αρμόδιος δεν είναι ο δήμος, αλλά η τροχαία.Τα τραπεζοκαθίσματα είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου να τα ορίσει. Μηδέν κι εκεί.Απάντηση: Τα έχει ορίσει προ πολλού. Αλλά πλέον δεν υπάρχει Δημ. Αστυνομία.Με όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνεις ότι οι χωριάταροι είναι αποκλειστικά οι ίδιοι οι πολίτες. Όσο υπήρχε η Δημ. Αστυνομία - με τα υπέρ και τα κατά της - όλοι διαμαρτύρονταν, τώρα πάλι όλοι διαμαρτύρονται.Ο δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μηνύσεις.
Ωραία λοιπόν, ας τα ρίξουμε όλα στην Δημοτική Αστυνομία και να ησυχάσουμε. Το τηλέφωνο της τροχαίας το έχει ο Δήμος. Το τηλέφωνο των ΤΑΧΙ (που κάνουν πιάτσα όπου τους αρέσει) το έχει επίσης.
ε, λυπάμαι που στο λέω, αλλά αυτά δε γίνονται σε μια νύχτα και δια μαγείας. αν δεις ένα πρόβλημα να λύνεται έτσι, να ξέρεις πως, είτε έχει κρυφτεί κάτω από κάποιο έπιπλο, χαλί, και δε συμμαζεύεται, είτε θα 'σου 'ρθει ο ο λογαριασμός κάνα χρόνο αργότερα, και θα σου πει ο ιθύνων δήμαρχος 'εσύ το ψήφισες, τώρα πλήρωνε, κορόιδο'. Αυτό ακριβώς είναι που λέει ο Μπουτάρης, απουσία αστικής νοοτροπίας.
Ακριβώς όπως λες ότι τα προβλήματα δεν λύνονται σε μια νύχτα, ούτε η νοοτροπία δεν διαμορφώνεται σε μια νύχτα. Αν δεν βάλεις κανόνες (που ήδη υπάρχουν) και δεν κυνηγήσεις την εφαρμογή τους δεν μπορείς να περιμένεις από τον κόσμο να συμμορφωθεί - έτσι ως δια μαγείας.
Είμαστε καλοί άνθρωποι οι χωριάτες...:) Πέρα από την πλάκα μακάρι να είχαμε στην πόλη μου ένα δήμαρχο έστω να πλησιάζει στον κ. Μπουτάρη. Αν τον ξαναβγάλει η Θεσσαλονίκη τότε θα αρχίσω να έχω μια ελπίδα για την Ελλάδα.
Πρεπει να παραδεχθουμε κατι,ειτε μας αρεσει ειτε οχι ο Μπουταρης.Ο ανθρωπος ειναι περιπτωση ! Ποτε αλλοτε δεν ειχαμε δημαρχο μεγαλης πολης ο οποιος να λειτουργει ,εστω και κατα προσεγγιση,οπως ο Μπαρμπα-Γιαννης.Ειτε σε φραστικο ειτε σε λειτουργικο-διοικητικο επιπεδο.Ειναι και 'απροβλεπτος' και καθολου "καθωσπρεπει"(νεολληνιστι not politically correct).Αν μη τι αλλο,αυτο ειναι κατι καινοφανες για την Ελλαδα.Το αν ειναι καλος δημαρχος η οχι εγω,ως Αθηναιος,δεν μπορω να το κρινω.Θα το κρινουν οι Θεσσαλονικεις.(Αν και εκλεγοντας τρεις-τεσσερις φορες τον Παπαγεωργοπουλο ειναι φυσικο να εχουν οι ιδιοι θεσει "εν αμφιβολω" την κριτικη τους δεινοτητα !!)
το "χωριάτες" παίζει να είναι και ευγενικός όρος για μας. Υπονόει ότι δεν ξέρουμε το σωστό και κάνουμε το λάθος. Εγώ πιστεύω ότι γνωρίζουμε (σε κάποιες περιπτώσεις, πχ σε αυτά που αναφέρεται ο Μπουτάρης) τι θα έπρεπε να κάνουμε αλλά επιλέγουμε τον έυκολο- τεμπέλικο και φυσικά λάθος δρόμο."Κακομαθημένα τσογλάνια" νομίζω είναι ο δόκιμος όρος.
Συμφωνώ απόλυτα. Και δεν είναι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Είναι η γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί σ'αυτή τη χώρα. Δε σεβόμαστε το δημόσιο χώρο και τη δημόσια περιουσία. Λείπει η κοινωνική συνείδηση και απαξιώνουμε (αλλά παράλληλα θεωρούμε και δικό μας) οτιδήποτε δημοτικό, κρατικό κλπ. Και σου λέει, ότι και να κάνει και ο δήμος, η ποιότητα ζωής σε ένα τόπο βασίζεται και στους ίδιους τους κατοίκους. Δε μπορεί να είσαι χύμα και να περιμένεις από την αυτοδιοίκηση να σου μαζέψει το μπάχαλο που εσύ δημιουργείς.
Αν εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν ήμασταν χωριάτες δεν θα μας ενδιέφερε τόσο πολύ αν οι Αθηναίοι βρίσκουν την πόλη μας αρκετά ερωτική, ζωντανή, μαγευτική κλπ.
ο Μπουτάρης δε μπήκε στην πολιτική για να βγάλει λεφτά. Όπως όλοι οι προκάτοχοί του,που είναι κλέφτες με αποδείξεις πλέον.Παρέλαβε υπερχρεωμένο δήμο και μπουρδέλο γενικώς.Είναι ακραίος ώρες ώρες,αλλά είναι αληθινός τουλάχιστον
Ο "τυφλός" δεξιούλης δεν αλλαζει με τιποτα...δε χρειαζεται επιχειρηματα...υποστηριζει αυτο που του ειπαν ακομα κια αποβεί εναντιον του...τι ψαχνεις τωρα...
Τι σκάνδαλα έχει κάνει ο Μπουτάρης? Για πες μας να μάθουμε και εμείς?Μάλλον το ότι έκοψε την μάσα στα τρωκτικά του δήμου σας χαλάει.Τα διορισμένα από τον Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη και Κοσμόπουλο τρωκτικά τα οποία τα κορτάρετε τώρα εσείς της αριστεράς και της "προόδου" μπας και πάρετε διψήφιο ποσοστό στο δήμο.Και τους τάζεται με ένα νόμο, με ένα μόνο άρθρο χρήμα με ουρά και επιδόματα να φαν και οι κότες...
Και είμαστε Μπουταρόφιλοι.- Το μπουταροφιλόφιλοι μαλλον το έγραψες κατά το ομοφΥλόφΙλοι, όπου όμως το φύλο και το φίλος που συνθέτουν τη λεξη έχουν εννοιολογικές διαφορές.
Ούτε εμένα μου αρέσει καθόλου η στάση του για το κάπνισμα, με χάλασε πολύ όταν είδα τα σχετικά άρθρα.Παρόλα αυτά, συμφωνώ με τις απόψεις του σε σχεδόν όλα τα άλλα, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι παρασάγγες μπροστά από τον ανταγωνισμό του. Ας ελπίσουμε ότι θα λογικευτεί και στο θέμα του τσιγάρου σύντομα.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα λογικευτεί ο Μπουτάρης ή οι υπόλοιποι. Προσέξτε, δεν μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί, μίλησε για τον νόμο που ισχύει όπως και νομίζω πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Ότι ο νόμος πρακτικά δεν ισχύει δεν είναι άλλοθι ούτε δικαιολογία. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε να κάνουμε με το θέμα και ας το εφαρμόσουμε όλοι. Νομίζω ότι ο Μπουτάρης τη γνώμη του για το νόμο είπε και προσωπικά συμφωνώ μαζί του...
Μπράβο στον Μπουτάρη που το παραδέχτηκε.Το θέμα είναι να το παραδεχτούν και οι άλλοι δήμαρχοι της χώρας, γιατί όλοι οι έλληνες είμαστε όχι χωριάτες, αλλά χωριάταροι.