«Συγχωρώ τον Πιστόριους»

«Συγχωρώ τον Πιστόριους» Facebook Twitter
11

«Τον συγχωρώ», δηλώνει για τον Όσκαρ Πιστόριους η μητέρα της 30χρονης Ρίβα Στέενκαμπ που ο 28χρονος παραολυμπιονίκης σκότωσε, περνώντας την για κάποιον κλέφτη σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Τζουν Στέενκαμπ, που όπως είπε, βρέθηκε τις δύο πρώτες ημέρες της δίκης στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί ήθελε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πιστόριους, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Today».

«Είναι σημαντικό να τον συγχωρήσω για μένα, δεν θέλω να ζω με την πίκρα αυτή» είπε, προσθέτοντας ότι «έκανε ένα λάθος, ένα τεράστιο λάθος και έχασα το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Αλλά μπορώ ακόμα να συγχωρήσω».

Τόνισε επίσης ότι στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη ο 28χρονος Πιστόριους δεν μπόρεσε να την κοιτάξει στα μάτια.

Ο πατέρας της 30χρονης δεν εμφανίστηκε στη δίκη, αφού μετά το θάνατο της κόρης του υπέστη εγκεφαλικό και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και αγωγή.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν μας είπε,τον συγχωρεί και για τον άντρα της που υπέστη εγκεφαλικό μετά από αυτό ή τον συγχωρεί μέχρι την επομενη κοπέλα που θα καθαρίσει;Αυτός ο Χριστιανισμός έχει φέρει μεγάλο κακό σε πολλούς εγκεφάλους.Αν η συγχώρεση σε τέτοιου είδους εγκλήματα είναι λυτρωτική ,να μου λείπει.
Η συγχώρεση ωφελεί αυτόν που συγχωρεί, όχι αυτόν που συγχωρείται.Δεν ξέρω αν έχεις βιώσει στη ζωή σου ακραία συναισθήματα, σε διαβεβαιώ όμως πως ο θυμός και το μίσος είναι βασανιστικά και διαβρωτικά για εκείνον που τα νιώθει, ενώ γι αυτόν για τον οποίο προορίζονται συνήθως αδιάφορα.Τέλος, έχε υπ'όψιν σου πως αυτή η γυναίκα έχει χάσει σχεδόν τα πάντα.Τι είναι προτιμότερο, να προσπαθήσει να ξεχάσει και να πάει παρακάτω ( όσο αυτό είναι εφικτό) με ότι της έχει απομείνει, ή να αναμασά κάθε μέρα το μίσος και την πίκρα της?
Συμφωνώ μαζί σου,αν η συγχώρεση είναι λυτρωτική για την ίδια,πολυ καλά πράττει.Αν τελικά αντέχει την κατεστραμένη της ζωή, το παιδί της νεκρό και τον υπαίτιο να παίρνει μετάλλια και να ερωτοτροπεί για το υπόλοιπο της ζωής του(καλά κάνει και αυτός φυσικά) καλώς τον συγχωρεί.Ορισμένοι ανθρώποι δεν ξεκουράζονται ούτε λυτρώνονται κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Η ζωή μας αποδεικνύει καθημερινά ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αντέξει πολλά δεινά, όταν έρθει η κακιά στιγμή,εκπλήσσοντας και τον ίδιο του τον εαυτό ακόμη .Συνεπώς, κάπως έτσι θα αντέξει κι εκείνη.Όσον αφορά τη μετέπειτα ζωή του δολοφόνου, δεν εξαρτάται καθόλου από το αν θα τον συγχωρέσει ή όχι.Συμφωνώ μαζί σου, ότι κάποιοι άνθρωποι δε λυτρώνονται μέσω της συγχώρεσης, δεν είναι λόγος όμως αυτός για να λοιδορούμε κάποιον που δεν ακολουθεί την πεπατημένη.Προσωπικά, τη θαυμάζω γιατί αν όντως τον συγχώρεσε, έχει κάνει μια τεράστια προσωπική υπέρβαση.
Στο επιτρέπω :),άλλος το βλέπει ως υπέρβαση και άλλος ως αδυναμία ή γουατέβερ.Να διασαφηνίσω πάντως ότι το θέμα το βλέπω από ψυχολογική-ανθρωπιστική σκοπιά,καμία σχέση με θρησκευτικές πεποιθήσεις περί συγχώρεσης κτλ.
Θέλοντας και μη μέσα από θρησκευτικό πρίσμα το βλέπεις.Τόσα χρόνια γαλούχησης κυκλοφορούν στο αίμα μας,δύσκολα το αποτινάζεις.Ανθρώπινα συμπεριφέρεσαι σε αυτόν που σε αντιμετωπίζει με ίσους όρους (ανθρώπινα δλδ)και όχι σε αυτόν που σε σκοτώνει ή σε δέρνει για ψύλου πήδημα.Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα όλα από κάπου ξεκινάνε,ούτε άλλο μάγουλο γυρνάς λοιπόν αλλά ούτε σκύβεις το κεφάλι,γιατί το μόνο που θα εισπράξεις είναι σφαλιάρα για να πας πιο κάτω ώστε να περιμένεις την επόμενη που θα σε πάει ακόμα βαθύτερα.Λυπάμαι άλλα συμπεριφορές τύπου πρόβειο,στα πρόβατα.
Θέλοντας και μη μέσα από θρησκευτικό πρίσμα το βλέπεις.Τόσα χρόνια γαλούχησης κυκλοφορούν στο αίμα μας,δύσκολα το αποτινάζεις.Ανθρώπινα συμπεριφέρεσαι σε αυτόν που σε αντιμετωπίζει με ίσους όρους (ανθρώπινα δλδ)και όχι σε αυτόν που σε σκοτώνει ή σε δέρνει για ψύλου πήδημα.Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα όλα από κάπου ξεκινάνε,ούτε άλλο μάγουλο γυρνάς λοιπόν αλλά ούτε σκύβεις το κεφάλι,γιατί το μόνο που θα εισπράξεις είναι σφαλιάρα για να πας πιο κάτω ώστε να περιμένεις την επόμενη που θα σε πάει ακόμα βαθύτερα.Λυπάμαι άλλα συμπεριφορές τύπου πρόβειο,στα πρόβατα.