«Συγχωρώ τον Πιστόριους»

«Συγχωρώ τον Πιστόριους» Facebook Twitter
11

«Τον συγχωρώ», δηλώνει για τον Όσκαρ Πιστόριους η μητέρα της 30χρονης Ρίβα Στέενκαμπ που ο 28χρονος παραολυμπιονίκης σκότωσε, περνώντας την για κάποιον κλέφτη σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Τζουν Στέενκαμπ, που όπως είπε, βρέθηκε τις δύο πρώτες ημέρες της δίκης στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί ήθελε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πιστόριους, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Today».

«Είναι σημαντικό να τον συγχωρήσω για μένα, δεν θέλω να ζω με την πίκρα αυτή» είπε, προσθέτοντας ότι «έκανε ένα λάθος, ένα τεράστιο λάθος και έχασα το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Αλλά μπορώ ακόμα να συγχωρήσω».

Τόνισε επίσης ότι στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη ο 28χρονος Πιστόριους δεν μπόρεσε να την κοιτάξει στα μάτια.

Ο πατέρας της 30χρονης δεν εμφανίστηκε στη δίκη, αφού μετά το θάνατο της κόρης του υπέστη εγκεφαλικό και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και αγωγή.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν μας είπε,τον συγχωρεί και για τον άντρα της που υπέστη εγκεφαλικό μετά από αυτό ή τον συγχωρεί μέχρι την επομενη κοπέλα που θα καθαρίσει;Αυτός ο Χριστιανισμός έχει φέρει μεγάλο κακό σε πολλούς εγκεφάλους.Αν η συγχώρεση σε τέτοιου είδους εγκλήματα είναι λυτρωτική ,να μου λείπει.
Η συγχώρεση ωφελεί αυτόν που συγχωρεί, όχι αυτόν που συγχωρείται.Δεν ξέρω αν έχεις βιώσει στη ζωή σου ακραία συναισθήματα, σε διαβεβαιώ όμως πως ο θυμός και το μίσος είναι βασανιστικά και διαβρωτικά για εκείνον που τα νιώθει, ενώ γι αυτόν για τον οποίο προορίζονται συνήθως αδιάφορα.Τέλος, έχε υπ'όψιν σου πως αυτή η γυναίκα έχει χάσει σχεδόν τα πάντα.Τι είναι προτιμότερο, να προσπαθήσει να ξεχάσει και να πάει παρακάτω ( όσο αυτό είναι εφικτό) με ότι της έχει απομείνει, ή να αναμασά κάθε μέρα το μίσος και την πίκρα της?
Συμφωνώ μαζί σου,αν η συγχώρεση είναι λυτρωτική για την ίδια,πολυ καλά πράττει.Αν τελικά αντέχει την κατεστραμένη της ζωή, το παιδί της νεκρό και τον υπαίτιο να παίρνει μετάλλια και να ερωτοτροπεί για το υπόλοιπο της ζωής του(καλά κάνει και αυτός φυσικά) καλώς τον συγχωρεί.Ορισμένοι ανθρώποι δεν ξεκουράζονται ούτε λυτρώνονται κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Η ζωή μας αποδεικνύει καθημερινά ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αντέξει πολλά δεινά, όταν έρθει η κακιά στιγμή,εκπλήσσοντας και τον ίδιο του τον εαυτό ακόμη .Συνεπώς, κάπως έτσι θα αντέξει κι εκείνη.Όσον αφορά τη μετέπειτα ζωή του δολοφόνου, δεν εξαρτάται καθόλου από το αν θα τον συγχωρέσει ή όχι.Συμφωνώ μαζί σου, ότι κάποιοι άνθρωποι δε λυτρώνονται μέσω της συγχώρεσης, δεν είναι λόγος όμως αυτός για να λοιδορούμε κάποιον που δεν ακολουθεί την πεπατημένη.Προσωπικά, τη θαυμάζω γιατί αν όντως τον συγχώρεσε, έχει κάνει μια τεράστια προσωπική υπέρβαση.
Στο επιτρέπω :),άλλος το βλέπει ως υπέρβαση και άλλος ως αδυναμία ή γουατέβερ.Να διασαφηνίσω πάντως ότι το θέμα το βλέπω από ψυχολογική-ανθρωπιστική σκοπιά,καμία σχέση με θρησκευτικές πεποιθήσεις περί συγχώρεσης κτλ.
Θέλοντας και μη μέσα από θρησκευτικό πρίσμα το βλέπεις.Τόσα χρόνια γαλούχησης κυκλοφορούν στο αίμα μας,δύσκολα το αποτινάζεις.Ανθρώπινα συμπεριφέρεσαι σε αυτόν που σε αντιμετωπίζει με ίσους όρους (ανθρώπινα δλδ)και όχι σε αυτόν που σε σκοτώνει ή σε δέρνει για ψύλου πήδημα.Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα όλα από κάπου ξεκινάνε,ούτε άλλο μάγουλο γυρνάς λοιπόν αλλά ούτε σκύβεις το κεφάλι,γιατί το μόνο που θα εισπράξεις είναι σφαλιάρα για να πας πιο κάτω ώστε να περιμένεις την επόμενη που θα σε πάει ακόμα βαθύτερα.Λυπάμαι άλλα συμπεριφορές τύπου πρόβειο,στα πρόβατα.
Θέλοντας και μη μέσα από θρησκευτικό πρίσμα το βλέπεις.Τόσα χρόνια γαλούχησης κυκλοφορούν στο αίμα μας,δύσκολα το αποτινάζεις.Ανθρώπινα συμπεριφέρεσαι σε αυτόν που σε αντιμετωπίζει με ίσους όρους (ανθρώπινα δλδ)και όχι σε αυτόν που σε σκοτώνει ή σε δέρνει για ψύλου πήδημα.Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα όλα από κάπου ξεκινάνε,ούτε άλλο μάγουλο γυρνάς λοιπόν αλλά ούτε σκύβεις το κεφάλι,γιατί το μόνο που θα εισπράξεις είναι σφαλιάρα για να πας πιο κάτω ώστε να περιμένεις την επόμενη που θα σε πάει ακόμα βαθύτερα.Λυπάμαι άλλα συμπεριφορές τύπου πρόβειο,στα πρόβατα.