Συγκλονιστικές οι καταγγελίες των επιζώντων από το Φαρμακονήσι

Συγκλονιστικές οι καταγγελίες των επιζώντων από το Φαρμακονήσι Facebook Twitter
41

Σε σοκαριστικές καταγγελίες προχώρησαν οι διασωθέντες μετανάστες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.  

Οι μετανάστες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι οι λιμενικοί τους έβαλαν ακόμη και όπλα στο λαιμό και τους χτυπούσαν για να μην ανέβουν στο σκάφος. Καταγγέλουν επίσης ότι οι λιμενικοί τους έβαλαν να υπογράψουν έτοιμες καταθέσεις, χωρίς διερμηνέα.

Όπως τονιζουν για τις συνθήκες της τραγωδίας, το λιμενικό προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς την Τουρκία και λόγω της θαλασσοταραχής και του πανικού που επικράτησε, άρχισαν άνθρωποι να πέφτουν στη θάλασσα. Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν και άνδρες του λιμενικού πυροβόλησαν στον αέρα.

Όπως λένε, αφού τους έβγαλαν πια στη στεριά και τους πήγαν σε εστιατόριο-για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται-στη συνέχεια τους έβαλαν στο κρατητήριο και τους άφησαν με τα βρεγμένα ρούχα και χωρίς φαγητό.

Οι πρόσφυγες καλούν την πολιτεία να φέρει ειδικούς για να τους εξετάσει και διερωτώνται: «Ποιόν θα πιστέψετε, εμάς που ήμασταν εκεί ή τον υπουργό που δεν ήταν;»

41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
for ΦερελπιςΕιναι ξεκαθαρο οτι οι γνωσεις σας για τις ισλαμικες χωρες προερχονται απο ακαδημαικες μελετες και οχι απο ιδια πειρα. Κανεις δε λεει οτι οι ισλαμικες χωρες ειναι φιλελευθερες στο θεμα τις ομοφυλοφιλιας. Απο την αλλη, ειναι απιστευτο ποσο η ομοφυλοφιλια ειναι αποδεκτη απο τεραστιες ομαδες του πληθυσμου παρα την επιφανειακη αντι/gay σταση που επιβαλλει η θρησκεια(βεβεως, οταν ειναι κρυφη η οταν καποιος ειναι παθητικος). Προφανως ενας απο τους λογους ειναι η στερηση της γυναικας που στρεφει τους ανδρες σε αλλα αγορια, τα οποια ειναι πολυ πιο ευκολο να προσεγγισουν απο οτι τα κοριτσια (και μιλω για ενηλικους και οχι παιδια). Παρ-ολα αυτα, πιστεψτε με. Ειναι απειρως ευκολοτερο να βρειτε boyfriend στο Αφγανισταν η στο Πακισταν απο οτι στη σνομπαρια του Γκαζιου. Σας μιλω εκ πειρας...
Πραγματικα με αφηνει αφωνο ο εξυπνακιδισμος και ο ξερολισμος ορισμενων εκ των σχολιαστων. Ας αφησουμε τους ειδικους (της Ευρωπαικης Ενωσης συμπεριλαμβανομενης)να βγαλουν το πορισμα. Κατα τα αλλα, ας συμφωνησουμε σε καποια βασικα.Η συμπεριφορα των Ελληνικων δυναμεων ασφαλειας δεν ειναι η καλυτερη εναντι των μεταναστων και μπορει να ειναι και αλγεινη.Απο την αλλη, δεν ειναι ολοι καθαρματα και ειναι γεγονος οτι πολλοι μεταναστες εχουν σωθει απο το Λιμενικο, ας μην καταδικαζουμε ολους συλυβδην λοιπον.Οι μεταναστες πραγματι καταστρεφουν τα διαβατηρια τους και καποιες φορες οι ιδιοι (η, πιο συχνα, οι διακινητες) βυθιζουν και τα πλοιαρια για να εκβιασουν διασωση (ας θυμηθουμε τους Αφγανους μεταναστες στην Αυστραλια που πετουσαν τα μωρα τους απο τα πλοια, συμπεριφορα που σοκαρε την κοινη γνωμη της χωρας).Οι μεταναστες πραγματι ερχονται στην Ελλαδα ως χωρα transit, με απωτερο στοχο αλλες, πιο ανεπτυγμενες ευρωπαικες χωρες. Αυτο δε σημαινει επ,ουδενι οτι δε δικαιουνται ανθρωπιστικης μεταχειρισης απο μια χωρα που φιλοδοξει να λεγεται Ευρωπαικη και μαλιστα κοιτιδα του δυτικου πολιτισμου, κλπ.Καποια σχολια σχετικα με την εσωτερικη κατασταση του Αφγανισταν ειναι τουλαχιστον φαιδρα. Η κυβερνηση της χωρας δεν ελεγχει τιποτε περισσοτερο απο τα κεντρα των μεγαλων πολεων και των πρωτευουσων των επαρχιων, κι αυτων μονο κατα τη διαρκεια της ημερας. Αποδειξη η προσφατη βομβιστικη επιθεση σε γνωστο εστιατοριο της Καμπουλ, μεσα στην καρδια της διπλωματικης περιοχης (ειχα δειπνεισει συχνα εκει και ενας γνωστος μου μολις που γλιτωσε εκεινη τη νυχτα).Το θεμα της ομοφυλοφιλιας στις Ισλαμικες χωρες (και δη σε Αφγανισταν και Πακισταν) ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο οτι φανταζομαστε στη Δυση. Για οποιον ενδιαφερεται, μπορω να τον πληροφορησω για τα lady boys και τη δημοφιλια τους ακομα και σε Ταλιμπαν περιοχες (πιστεψτε με, δουλεψα 3.5 χρονια σε Αφγανισταν και Πακισταν...).Σε γενικες γραμμες, λιγο περισσοτερη προσοχη και γνωση σε οτι γραφουμε και λιγο λιγοτερη απολυτοτητα στις αποψεις δεν εβλαψε ποτε κανεναν.
Σπυρίδων ,συγγνώμη που σου έθιξα το Πακιστάν αποκαλώντας το ομοφοβικό και σκοταδιστικό...Ναι υπάρχει η θλιβερή ιστορία των αγοριών Μπάσι Μπάζι,τα οποία υπέχουν θέση γυναικών σε κοινωνίες απίστευτα ανδροκρατικές -φαλλοκρατικές {συχνά τα παιδιά αυτά τα έχουν απαγάγει και τα εμπορεύονται !}.Αυτό όμως δεν είναι ομοφυλοφιλία αλλά παιδεραστία {και δουλοκτησία },η οποία έχει μεγάλη προ'ι'στορία στο Ισλάμ ,με πρώτον διδάξαντα τον προφήτη Μωάμεθ {όρα εξάχρονη Α'ι'σά που την παντρεύτηκε 52 ετών και τη διακόρευσε στα εννέα της!}.Οι διαφυλικοί περνούν κάπως πιο ανώδυνα στην Πακιστανική κοινωνία {όπως και στην Ιρανική ,πάλι λόγω Ισλάμ}.Οι ομοφυλόφιλοι όμως καταπιέζονται φοβερά.Η ποινή που επίσημα προβλέπεται για τον έρωτα μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι ο θάνατος {αν και το Πακιστάν δεν εκτελεί πλέον τους καταδικασμένους} .Άλλες 7 χώρες επιβάλλουν τη θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους : Σαουδική Αραβία , Μαυριτανία,Αφγανιστάν,Ιράν,Σουδάν,Υεμένη.Επίσης ποινές φυλακίσεως ,που έχουν επιβληθεί σε ομοφυλόφιλους Πακιστανούς, κυμαίνονται μεταξύ 2 ετών και ...ισοβίων.Συχνά μουσουλμάνοι ιερωμένοι κηρύσσουν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να τιμωρούνται με σφάξιμο ή με λιθοβολισμό! Περιμένεις άραγε οι πιστοί να είναι ...γκέι φρέντλυ ???Η ίδια η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει δείξει τα άγρια ομοφοβικά της "ένστικτα"...Στις 25 Απριλίου 2003 το Πακιστάν μαζί με άλλες ισλαμικές χώρες στον ΟΗΕ απέτρεψαν να τεθεί σε ψηφοφορία ψήφισμα {απειλώντας με αποχώρηση!} ,που καλούσε τις χώρες μέλη του να προστατεύουν τα δικαιώματα όλων των πολιτών τους ασχέτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού .Γκέι οργανώσεις απαγορεύονται και πρόσφατα η κυβέρνηση απέκλεισε τους χρήστες του διαδικτύου από την επίσκεψη γκέι πακιστανικών σάιτ.Πριν πέντε μήνες η Πακιστανική δικαιοσύνη ,με το απύθμενο θράσος που της δίνει ο ισλαμικός φανατισμός της ,απείλησε με ισόβια κάθειρξη τους ηγέτες της {κρατηθείτε !}ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ Ομοσπονδίας των γκέι ,λεσβιακών και διαφυλικών οργανώσεων !!!! Αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον ομόφυλο πολιτικό γάμο μεταξύ ενός Σουηδού και ενός Πακιστανού!!!! {Αφορμή στάθηκε ο πολιτικός γάμος ενός Σουηδού με έναν Πακιστανό }.Μπορείτε να δείτε τη σχετική είδηση: www.thelocal.se/200130704/48878Ουφφφ...Αρκούν αυτά ή θέλεις κι άλλα ?...
μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτοί οι άνθρωποι που συναντώ κάθε μέρα (ζω σε ακριτική περιχή) και συναναστρέφομαι με τις οικογένειες τους, είναι τέτοια τέρατα που πνίγουν εσκεμμένα γυναικόπαιδα. Θα το πίστευα αν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση ενός/δυο λιμενικών. Αλλά όλοι? Από την άλλη ποιον λογο έχουν οι πρόσφυγες να λένε ψέμματα? .........Μακάρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι
"Αν μας πηγαίνανε προς το Φαρμακονήσι, γιατί τα πτώματα των νεκρών βρέθηκαν κοντά στην Τουρκία;"Και το πτώμα του άτυχου άνδρα που πνίγηκε στη Ρόδο πριν λίγο καιρό βρέθηκε στα παράλια της τουρκίας. Μήπως το λιμενικό τον σκότωσε και τον πέταξε κι αυτόν εκεί;«Ποιόν θα πιστέψετε, εμάς που ήμασταν εκεί ή τον υπουργό που δεν ήταν;»Και οι άνθρωποι του λιμενικού ήταν εκεί, γιατί να μην πιστέψουμε αυτούς;
Εσύ βούλωσέ το αν θες, που έχεις απαντήσει σε ΌΛΟΥΣ εδώ μέσα. Εγώ όσο υπάρχει δημοκρατία θα λέω ανοιχτά τη γνώμη μου. Επίσης, αν περιμένεις από τον ΟΗΕ που δεν ήταν καν εκεί να βγάλει αντικειμενικό πόρισμα γελιέσαι απλά. Σπέκουλα είναι να κατηγορείς τους Έλληνες ότι τους έπνιξαν απλά επειδή έτσι είπαν κάποιοι απεγνωσμένοι για άδεια παραμονής, δεν είναι σπέκουλα να αμφισβητώ τα πάντα ως ότου υπάρξουν αποδείξεις.
´ ο ΟΗΕ , Διεθνής Αμνηστία, το Human Rights Watch όλοι είναι ψεύτες. Μόνο μη μας προσβάλουν την ελληνικότητα, αλλά εμείς μπορούμε να προσβάλουμε, να γελοιοποιηούμε κάποιον που έχει μόλις χάσει την οικογενειά του.
Χωρίς να θέλω να απαξιώσω τις μαρτυρίες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ρατσιστικά...'Εχω ένα απλό ερώτημα : Αν οι λιμενικοί ήθελαν να τους πνίξουν ,γιατί να μην τους αφήσουν να πνιγούν όλοι στη φουρτουνιασμένη και κρύα θάλασσα μετά τη βύθιση του σκάφους τους ?Ποιός τους έβλεπε ? Η μαύρη νύχτα ? Γιατί να διασώσουν τους περισσότερους ?Για να υπάρχουν μάρτυρες κατηγορίας?
Δες την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και θα καταλάβεις. Επαναπροώθηση και νεκροί ώστε να μη έρχονται, αυτά τα λέει ο Πλεύρης, δε θέλει πολύ να γίνει το κακο.
Με 6 μποφορ θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί και στην Αίγυπτο...Με 6 μποφορ μια βάρκα με "χαλασμένη" μηχανή και ένα σωρό κόσμο πάνω που δεν ξέρει και από θάλασσα δεν θέλει και πολύ για να γυρίσει.Βασικά είναι θαύμα αν δεν γυρίσει...Υ.Γ: Δεν πιστεύω ότι οι λιμενικοί είναι οι σαδιστές μισάνθρωποι όπως με το ζόρι θέλουν μερικοί να πιστέψουμε αυτές τις μέρες.
"Αν μας πηγαίνανε προς το Φαρμακονήσι, γιατί τα πτώματα των νεκρών βρέθηκαν κοντά στην Τουρκία;" Συγνώμη, πόση πλειοδοσία ακόμα θα πρέπει να φάμε στη μάπα;α) "Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της αναζήτησης του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου από τα Τρίκαλα, ο οποίος παρασύρθηκε στις 22 Νοεμβρίου από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην Κρεμαστή της Ρόδου.Οι συγγενείς του άτυχου εκπαιδευτικού Αγγλικών αναγνώρισαν στη σορό που εντοπίστηκε πριν δύο ημέρες στα τουρκικά παράλια, τον δικό τους άνθρωπο"http://goo.gl/JQqeSmΟ εκπαιδευτικός πνίγηκε στο ποτάμι στη Ρόδο και κατέληξε στα τουρκικά παράλια, τί να υποθέσουμε δηλαδή για αυτούς που χάθηκαν στο πέλαγο, σοβαρά μιλάμε;β) αυτοί οι άνθρωποι είναι οι "Σύριοι" που μας έλεγαν μέχρι χθες οι επιστήμονες των ΜΚΟ, για τους οποίους οι διάφοροι σχολιαστές του Lifo.gr έλεγαν ότι ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο, μπήκαν στις βάρκες με κίνδυνο ζωής αφού ο κίνδυνος στην πατρίδα τους είναι ακόμα μεγαλύτερος, η Ελλάδα είναι χώρα κανιβάλων αφού εδώ μιλάμε όχι για λαθρομετανάστες, αλλά για πρόσφυγες προερχόμενους από εμπόλεμη ζώνη, κτλ;; Από την πρώτη στιγμή που είδα το clip με τους φουκαράδες ήθελα να πώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ομιλούν αραβικά (και ειδικά αυτά της Συρίας - είναι σχεδόν ίδια με τα Λιβανέζικα), αλλά δεν το έκανα γιατί κάποιοι θα με έλεγαν πάλι εξυπνάκια και ξερόλα. Στην αρχή ειπώθηκε ότι οι κακοί λιμενικοί τους πυροβολούσαν, μετά ότι πυροβολούσαν στον αέρα, το παιδάκι πνιγόταν και οι λιμενικοί όχι μόνο δεν προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά και κοπάνησαν κάποιον φουκαρά που αποπειράθηκε να το κάνει... επαναλαμβάνω, μπορεί ο χειρισμός από ΛΣ να ήταν ο καλύτερος δυνατός, μπορεί ο χειρότερος, ας ελπίσουμε ότι η έρευνα θα δείξει τί συνέβη, πάντως η ευκολία με την οποία ρίχνουν κάποιοι αδαείς το λίθο του αναθέματος είναι εξοργιστικός
Δεν ήταν μόνο από Συρια, αλλά κι από Αφγανιστάν. Μη ξεχνάς οι Συρία είχε προσφυγες απο τον πολεμο του Ιράκ κι από την Παλαιστίνη. Τον ανθρωπο απο την Ρόδο τον βρηκαν μετά απο πολλές μέρες αν δε κανω λάθος και βδομάδες στα παράλια της Τουρκία άρα ίσως πρέπει να πάρουμε υπόψην τα ρεύματα, τα μποφορ και το χρόνο που χρειάστηκε να μεταφερθεί το σώμα του.
Ο άνθρωπος πνίγηκε στο ποτάμι της Ρόδου στις 22 Νοεμβρίου και η σορός του ξεβράστηκε στα παράλια της Μικράς Ασίας στις 25 Νοεμβρίου. Δηλαδή τρεις ημέρες μετά.
Λάθος διατύπωση, καθώς πνίγεται και βυθίζεται κάποιος, αυτά που αρχικά τον παρασύρουν είναι τα ρεύματα, αν δεν είναι αρκετά ισχυρά ή/και πλέον είναι "ελαφρύς" τότε έχει να κάνει με την διεύθυνση του ανέμου. Συνοπτικά υπάρχουν διάφοροι τύποι ρευμάτων (γεωστροφικά ρεύματα, ανεμογενής ρεύματα, upwelling κτλ) όπου υπολογίζοντας ορισμένα πράγματα στην κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις την διεύθυνση τους. Δεν ξέρω τα δεδομένα στο Φαρμακονήσι, αλλά γνωρίζοντας ότι τα ρεύματα στην Ελλάδα έχουν μεγάλες ταχύτητες τότε είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου
Πχ στην Μυτιλήνη όταν πνίγονται "λαθρομετανάστες" μια ξεβράζονται στα παράλια της Μυτιλήνης μια στης Τουρκίας. Είναι και εποχιακή η κατεύθυνση των ρευμάτων.
Από απλή περιέργεια κάλεσα ένα φίλο μου, γνώστη της ναυσιπλοΐας για να τον ρωτήσω το εξής: Είναι δυνατόν με 6 μποφόρ, να πλευρίσεις ένα σκάφος έτσι ώστε να μεταφερθούν άνθρωποι από το ένα στο άλλο; Η απάντηση του ήταν ναι, αλλά με δυσκολία. Και αναρωτιέμαι. Είσαι λιμενικός, συνεπώς γνωρίζεις 5-10 πράγματα παραπάνω για τα πλοία. Βλέπεις ένα σκάφος με αυτό τον άθλιο καιρό να κουβαλάει πιθανότατα περισσότερους από όσους μπορεί να αντέξει. Γνωρίζοντας 5-10 πράγματα παραπάνω και αν σου κόβει λίγο, συνειδητοποιείς ότι οι πιθανότητες να ντελαπάρει είναι μεγάλες. Είτε λόγω του καιρού, είτε λόγω του ανθρώπινου παράγοντα. Τι κάνεις; Ή μάλλον τι κάνεις εφόσον σε ενδιαφέρει να σώσεις τις ανθρώπινες ψυχές που υπάρχουν εκεί πάνω; Η απάντηση είναι ρυμουλκείς; Δουλευόμαστε; Έχετε ιδέα για πότε ντελαπάρει ένα σκάφος σε 6 μποφόρ αν βγει λίγο από την πορεία του ανέμου που θα πρέπει να ακολουθήσει;Δεν είμαι υπέρ του να κρίνω χωρίς να γνωρίζω όλες τις πτυχές, αλλά δυστυχώς ανακαλώντας στην μνήμη μου τους λιμενικούς που γνωρίζω προσωπικά και μια φράση που είχα ακούσει από έναν άγνωστο λιμενικό στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί η ιστορία των προσφύγων ή λαθρομεταναστών ή whatever, ο καθένας όπως προτιμάει, είναι αληθινή. Όσο να ναι το "καλύτερα να είχαν πνιγεί" δεν σε βοηθάει να σχηματίσεις και πολύ καλή άποψη για τους λιμενικούς όταν βλέπεις παιδιά, γυναίκες, άνδρες βρεγμένους και τρομαγμένους που μόλις είχαν περισυλλεχθεί.
Από απλή περιέργεια ρώτησε τον γνώστη της ναυσιπλοΐας φίλο σου ποιά είναι η πιθανότητα σκάφος ρουμουλκούμενο (φαντάζομαι με κάβο δεμένο από την πλώρη του, όχι από την κουπαστή!!) να συγκρουστεί με το ρυμουλκό του, και μάλιστα κατά τρόπο που να προκαλέσει μπατάρισμά του. Υπόψιν ότι τα σκάφη του λιμενικού δεν έχουν εκτόπισμα πάνω από 30-50 τόνους (μην φανταστείς καμιά φρεγάτα), ενώ το δουλεμπορικό ήταν παλιό αλιευτικό (πάντως όχι φουσκωτό ή βάρκα). Αφού ο φίλος σου αναγνωρίζει ότι το πλεύρισμα σκάφους με αυτές τις συνθήκες θαλάσσης, ώστε να μεταφερθούν άνθρωποι από το ένα στο άλλο, είναι δυνατό αλλά με δυσκολία, και με δεδομένη την ύπαρξη μικρών παιδιών, γυναικών, κτλ, γιατί θεωρείς ατυχή την επιλογή της ρυμούλκησης;;; Ξέρεις τί νομίζω;; Ότι άν το επιχειρούσαν και πνίγονταν έτσι κάποιοι μέσα στη φουρτούνα, πάλι θα έβγαινες να κατηγορήσεις τους λιμενικούς που δεν ρυμούλκησαν το καϊκι. Το το ανέκδοτο με το λύκο και το λαγό το ξέρεις; ("γιατί φοράς/δεν φοράς το κράνος σου")Πριν καν εξακριβωθούν κάποια πράγματα, έχουν βγεί όλοι οι ειδήμονες να βγάλουν πόρισμα. Μόνο που (για άλλη μια φορά), δεν μιλά η λογική ή η γνώση, αλλά η ιδεοληψία.
Έχεις δίκιο. Στην προκειμένη περίπτωση και μετά από μια συζήτηση που είχα ξανά και από κοντά και εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσως η ρυμούλκηση να ήταν η καλύτερη δυνατή λύση στην προκειμένη περίπτωση. Παρόλα αυτά, εφόσον παίρνεις αυτή την απόφαση, γνωρίζοντας τα πλην και τα συν γιατί δεν είσαι προετοιμασμένος να διασώσεις ανθρώπους; Ήταν μια πολύ άσχημα οργανωμένη προσπάθεια διάσωσης, αν μπορείς να την αποκαλέσεις έτσι. Και δεν χρειάζεται να είσαι εμπειρογνώμονας για να το καταλάβεις. Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές δεν μπορείς να θεωρείς ψιλά γράμματα την όλη διαδικασία.
@Dracum3l 26.1.2014 | 12:42 Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά το κρίσιμο ερώτημα για την αξιοπιστία των καταγγελιών είναι το έτερο ερώτημα (που απέφυγες να απαντήσεις): Πώς είναι δυνατόν να μπατάρει το ρυμουκλούμενο αλιευτικό από πρόσκρουση με το ρυμουλκό σκάφος. (Όχι άν μπάταρε λόγω θαλασσοταραχής - φυσικά και μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο). Προσωπικά, το θεωρώ αδύνατον. Εντάξει στη θάλασσα όλα μπορούν να συμβούν , αλλά αυτό το σενάριο δεν παίζει. Εάν όμως ήταν (όπως λες) ορθή η επιλογή της ρυμούλησης και για το ναυάγιο ευθύνονται οι συνθήκες θαλάσσης, τότε:α) πάνε περίπατα οι καταγγελίες για λανθασμένο χειρισμό από πλευράς λιμενικώνβ) πάει περίπατο η αξιοπιστία των καταγγελιών (στην αρχή μάλιστα δεν γινόταν καν λόγος για βύθιση λόγω ατυχήματος, αλλά από εκούσιο εμβολισμό του δουλεμπορικού από το περιπολικό) Αυτό που εικάζω (δεν ήμασταν παρόντες, θεωρίες διατυπώνουμε) ήταν ότι συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα (στη θάλασσα συμβαίνουν συχνά, ειδικά όταν ταξιδεύεις υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα μέσα) και χρησιμοποιείται ως αφορμή για να τύχουν οι επιζώντες ευνοϊκής μεταχείρισης (φανταστείτε να απελαθούν οι χαροκαμένοι, τί ξεσηκωμός θα ξεσπάσει από τους "προοδευτικούς"). ΟΚ όλα αυτά (τόσοι και τόσοι έχουν έλθει στην Ελλάδα, ας τους πάρουμε κι' αυτούς), αλλά δεν μπορούν να γίνονται δια του διασυρμού της Ελλάδας και των ανθρώπων που τρώνε τη θάλασσα με το κουτάλι για να κάνουν το καθήκον τους.
Δρακουμέλ , μια ερώτηση ...έχεις μπει σε πλοιάριο με εξι μποφόρ στο πέλαγος ????Αποκλείεται... Εγώ έχω μπει σε μεγάλο χάισπήντ και ξεψύχησα.Η ρυμούλκηση ήταν η μόνη λύση .Να επιβιβαστούν τα γυναικόπαιδα από το πλοιάριο στο λιμενικό με τέτοια φουρτούνα ήταν φύσει αδύνατον .Μόνο κασκαντέρ θα το έκαναν αυτό...
Θα επαναλάβω την εικασία μου για το τι συνέβη – όχι για το πως έπρεπε να γίνει – αποστασιοποιημένα.Δεν τους φέρθηκαν με το σεις και με το σας όπως λέει ο Βερβιτσιώτης. Καμία σχέση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν τα βγάζουν από το κεφάλι τους ότι τους έβριζαν και τους κλοτσούσαν. Τα βίωσαν στ' αλήθεια. Τα "κομάντο" του λιμενικού φουρτουνιασμένα από την επανάληψη του παιχνιδιού, χάλασε η βάρκα μας, καλούμε sos (για να τύχουμε καλύτερης αντιμετώπισης}, πήγαν εκεί και άρχισαν χοντρά καψώνια. Βρισίδια, κλοτσιές κ.λπ.Ωστόσο δεν είχαν σκοπό να τους πνίξουν. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι σώθηκαν όλοι οι άντρες και πνίγηκαν γυναίκες και παιδιά. Αν ήθελαν τα "κομάντο" να τους πνίξουν το αποτέλεσμα θα ήταν ή ολοκληρωτικό ή το αντίστροφο. Μέσα στα χοντρά καψώνια πνίγηκαν οι πιο αδύναμοι.
Οι μετανάστες θα τραβήξουν στα άκρα το θέμα ,διότι αυτό υπαγορεύει το συμφέρον τους. Προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής στην ΕΕ .Είναι η ευκαιρία της ζωής τους.Όσο για τη διάσωση : στο ίδιο έργο θεατές !Οι Τούρκοι δουλέμποροι καλούν την ελληνική ακτοφυλακή {μιλάμε για θράσος !!!} να σώσει ναυαγούς μετανάστες στο τάδε σημείου του Αιγαίου ... :"Τρεχάτε γκιαούρηδες να σώσετε αυτούς που σας στείλαμε πεσκέσι εμείς οι έξυπνοι Τούρκοι και μάλιστα κάντε γρήγορα γιατί οι μουσουλμάνοι ναυαγοί είναι χωρίς σωσίβια !!! {κοστίζουν τα σωσίβια γι'αυτό οι σαπιόβαρκες των Τούρκων δεν έχουν σωσίβια ...}.Σ'αυτό το θέατρο του παραλόγου υπάρχουν θεατές ! Είναι οι υποκριτές ψευτοανθρωπιστές των Βρυξελλών.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ως τι ζητάν πολιτικό άσυλο? Ως ταλιμπάν? Γιατί στο Αφγανιστάν έχουν Δημοκρατία και μάλιστα την άνοιξη ξαναέχουν εκλογές. Η δε κατάσταση έχει ηρεμήσει και η χώρα κάνει βήματα προς τα μπρος κάθε μέρα.
Ποιόν έλεγχο έχουν βρε αδερφέ? Θύλακες ταλιμπάν υπάρχουν, 20-20 τους σκοτώνει κάθε μέρα ο Αφγανικός στρατός (έχει αναλάβει αυτός τις επιχειρήσεις, 350 χιλιάδες καλά εκπαιδευμένοι είναι. Μόνο επιχειρήσεις αυτοκτονίας κάνουν πια.
Φυσικά και οι περισσότεροι μετανάστες από το Πακιστάν ,Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν δεν διώκονται από τα κράτη τους .Όμως τους διώχνει η απίστευτη φτώχεια και η μεσαιωνική ισλαμική κοινωνία τους ...Βέβαια ειδικά το "φτωχό" Πακιστάν είναι μια ισλαμιστική σκοταδιστική {και ανθελληνική...} χώρα που δαπανά ΕΤΗΣΙΩΣ περί τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια {ναι καλά διαβάσατε εννέα !} για την κατασκευή πυρηνικών όπλων ! Τόσο καλά!Αυτή τη στιγμή η άθλια και καθυστερημένη αυτή χώρα είναι ο μεγαλύτερος "εξαγωγέας" μεταναστών προς την ΕΕ ...Αυτό μας κοστίζει αλλά τουλάχιστον θα μας μπολιάσουν με τον ωραίο τους φωτεινό πολιτισμό...μη τα θέλουμε όλα δικά μας !
Εχω μια δικαιολογημένη αδυναμία στο σκοταδιστικό Πακιστάν ως γκέι ...Εκεί η ομοφυλοφιλία είναι φοβερό έγκλημα και οι ομοφυλόφιλοι λιντσάρονται ,μαχαιρώνονται, φυλακίζονται {για να δολοφονηθούν όταν αποφυλακιστούν...} . Να πω και ευχαριστώ ??? Γκέι είμαι ,βλάκας όχι.