Σεραφείμ για αθεΐα Τσίπρα: Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται

Σεραφείμ για αθεΐα Τσίπρα: Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται Facebook Twitter
24

Όπως πολλοί ανέμεναν, αρκετοί από τους ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας πήραν πρόθυμα τη σκυτάλη στην κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος ή όχι.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, αναφορικά με τη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος στον ΣΚΑΪ, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος. «Ο ίδιος πρέπει να απαντήσει. Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο κ.Σεραφείμ. «Κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της». Ο ιεράρχης μάλιστα επικαλέσθηκε το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται».

Αρνητικό ήταν και το σχόλιο του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, . «Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Άνθιμος και συμπλήρωσε: «Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, σημείωσε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των αθέων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

Φωνή λογικής ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές. «Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος και συμπλήρωσε: «Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός».

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
αυτος δεν ειναι ο τυπος που τσαντιστηκε για το μποζονιο Χιγκς? που εχει εκδωσει βιβλιο για το πώς εξελιχθηκαμε απο τον αδαμ και την ευα σωνει και ντε? καλε ναι...η ιδια μουρλοκακομοιρα ειναι...ενα προζακ στην κυρια απο μενα παρακαλω!
πόσο θέλω να τους ξυρίσω, να τους κουρέψω και να τους ξεγυμνώσω όλους αυτόυς! πότε θα την ψωνίσω τελείως και θα αρχίσω να κατεδαφίζω ναούς και να τους λεηλατώ;; πότε θα ξυπνήσει επιτέλους ο λύκος μέσα μου;;
Μου θυμίζει απίστευτα τον Σάρουμαν από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Μόνο το μαλλί να το άσπριζε και να το ίσιωνε και μετά να έριχνε το ράσο στη χλωρίνη και θα ήταν φτυστός. Ουρούκ-χάι έχει τους χρυσαυγίτες.
παθαίνω, πλέον, αποστροφή σαν αντικρίζω αυτή τη φωτό με τα τραγίσια μούτρα του και κυρίως σαν αντικρίζουν τα μάτια μου αυτά που λέει(και για τη ΝΔ επίσης ουδέν σχόλιον, όχι ότι περιμένω, εν γένει, τίποτε της προκοπής από δαύτους)
Σεραφείμ μην το πηγαίνεις προς λογοτεχνία, δε σε συμφέρει. Εγώ προσθέτω όπως είπε ο Νίτσε, "Ο Θεός πέθανε: αλλά κατά το ανθρώπινο είδος, θα υπάρξουν ακόμη χιλιετηρίδες πολλές, όπου σε υπόγειες στοές θα δείχνουμε τη σκιά του. Κι εμείς -εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τη σκιά τους".
Προς Σεραφείμ: Στο τίποτα αποδίδουν τη δημιουργία τα πιο λαμπρά μυαλά της επιστήμης, ένας εκ των οποίων ο Stephen Hawking. Όσον αφορά στο Ντοστογιέφσκι, καλό θα ήταν ο πάτερ να (ξανα)διαβάσει το "Έγκλημα και τιμωρία". Μήπως τελικά η "ιδιαίτερη" σχέση με το θεό που έχουν οι επίσκοποι, παπάδες, θρησκόληπτοι κτλ. ευνοεί περισσότερο τη μεγαλομανία τους και λειτουργεί ως δικαιολογία για τα δικά τους σφάλματα για να μην πω εγκλήματα; Ευχαριστούμε κ. Σεραφείμ για την κατήχηση και τις λογοτεχνικές αναφορές, αλλά θα με συγκινούσατε πιο πολύ αν σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της χώρας συμφωνούσατε πως οι φορολογούμενοι δεν θα έπρεπε να επιβαρύνονται με τα έξοδα της εκκλησίας, η οποία είναι γνωστό πως δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Και μη μου πείτε ότι οργανώνετε κοινωνικά παντοπωλεία και δίνετε τρόφιμα στους φτωχούς. 1ον σε κανέναν δεν αρέσει η ελεημοσύνη. 2ον τα τρόφιμα αυτά έχουν αγοραστεί με χρήματα δικά μας κάθε φορά που ρίχνουμε κάτι στο κιβώτιο φιλανθρωπίας των σουπερμάρκετ. Αντίθετα, γνωρίζω πολλούς "άπιστους" που και οικονομική ενίσχυση δίνουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά πολύ περισσότερο ενδιαφέρονται να βοηθήσουν αυτές τι ομάδες να μην είναι ευπαθείς, αλλά ανεξάρτητες και δημιουργικές. Κι επειδή μπορεί να κατηγορηθώ ως υποστηρίκτρια του Τσίπρα, όχι δεν τον υποστηρίζω, αλλά πολύ περισσότερο δεν δέχομαι τα στρεβλά επιχειρήματα και τη χαζομάρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός κ. Σεραφειμ πάντως αν υπάρχει οι άθεοι φίλοι μου βρίσκονται πολύ πιο κοντά του απ' ότι εσείς.
Τον καλούν να ξεκαθαρίσει αν είναι άθεος λες και του ζητάνε να ξεκαθαρίσει αν είναι παιδεραστής ή βαρώνος ναρκωτικών. Λαϊκισμός στο μη περαιτέρω και ψηφοθηρία. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τη ΝΔ.
Οπότε να υποθέσουμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Σεραφείμ είναι "καλός άνθρωπος" είναι επειδή θεωρεί ότι υπάρχει θεός και ότι πιστεύει πως θα λάβει κάποιου είδους ανταμοιβή για την "καλοσύνη" του;
Ακριβώς! είναι ανατριχιαστικό το οτι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σεραφείμ που πιστεύουν οτι χωρίς τις δέκα εντολές ο κόσμος θα ήταν ένα τεράστιο όργιο με φόνους, κλοπές και ανθρωποθυσίες.Αλλά πέρα από αυτό, η βιβλική ηθική είναι κάπως περίεργη. Εκείνο το επεισόδιο πχ που ο Λωτ προσφέρει στο πλήθος τις παρθένες κόρες του (για να μην πειράξουν τους ξένους) ή όταν ζευγαρώνει με τις κόρες του (όταν η γυναίκα του ήταν πλέον στήλη άλατος), ενώ από τα αγαπημένα μου είναι το κομμάτι που ο καλός χριστούλης καταριέται ένα δέντρο επειδή δεν καρποφορεί το χειμώνα!
Ουσιαστικά οι Δέκα Εντολές είναι μια περίληψη της μεσοποτάμιας δικαιοσύνης της γ'-β'χιλιετίας π.Χ. Η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα μωσα'ι'κό εβρα'ι'κής ιστορίας ,εθνικισμού,μυθολογίας,νομοθεσίας και βεβαίως θεολογίας.Συχνά είναι ιδιαίτερα σκληρή και πρωτόγονη π.χ. στο Λευιτικό ορίζεται ως ποινή για τους ομοφυλόφιλους ο θάνατος και για τις μοιχαλίδες ο λιθοβολισμός.Στο Δευτερονόμιο {22:28-29}ορίζεται ότι αν κάποιος βιάσει μια παρθένο πρέπει να αγοράσει από τον πατέρα της τη βιασθείσα και να την παντρευτεί!Στην ισλαμική Σαρία {που ορισμένοι μετανάστες ισλαμιστές θέλουν να επιβάλουν στη Δυτική Ευρώπη...}υπάρχουν οι ίδιες ακριβώς ποινές για τις τρεις αυτές περιπτώσεις .Όχι όμως στον Χριστιανισμό.
Αχ, είναι ανατριχιαστικό παπα-Σεραφείμ μου. Το ξέρατε ότι μετά τις θλιβερές αυτές αποκαλύψεις βρέθηκαν μερικοί επιστήμονες που είναι πλέον σκεπτικοί στο ότι ο Θεός δεν δημιούργησε τον κόσμο σε 7 μέρες 6000 χρόνια πριν;Που θα καταλήξει αυτό; Τι φωτιά μας άναψε πάλι ο άθεος Τσίπρας; Μία Χρυσή Αβγή μας σώζει δέσποτα αλλά τους έφαγε το κατεστημένο και μείναμε με τους γιαλαντζί πατριώτες του Σαμαρά.