Απεργία της ΓΣΕΕ

Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα

Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
66
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter

Aπό τις 14 Ιανουαρίου και μετά, όταν και ανέβηκε στο instagram η παραπάνω φωτογραφία εκατοντάδες γνώμες και χιλιάδες σχόλια ξεχύθηκαν στα socia media, σε site και blog. Αν εξαιρέσεις εκείνα της gay κοινότητας, τα περισσότερα ήταν από αμήχανα έως και ρατσιστικά. Η φωτογραφία αλλά και τα δημόσια προφίλ σε Facebook και instagram των δύο μπαμπάδων ήταν ιδανική για όποιον πολύ απλά ήταν ρατσιστής. Gay, μαύροι, όμορφοι μπαμπάδες που ετοιμάζουν τις κόρες τους για το σχολείο και τραβάνε selfie. Aπό όλα όσα γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν το μόνο αξιόλογο να αναφερθεί είναι η απάντησή τους και όσα οι ίδιοι λένε.

Όλα τα άλλα για το που ζουν, πότε γνωρίστηκαν και πως περνάνε, βερεσέ...

Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter

Ο Κordale και ο Kaleb στο Gay Voices της Huffington Post

 

"Όσον αφορά τη θετική πλευρά των σχολίων;  Ναι είμαστε δύο ομοφυλόφιλοι άντρες με τρία παιδιά που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα ετοιμάζουν για το σχολείο τους κάθε πρωί και να κάνουν τα πάντα που απαιτούνται για να ξεκινήσουν για τα μαθήματά τους. Τα παιδιά μας είναι ευλογημένα να έχουν τρεις γονείς (τον Kordale, τον Kaleb και τη μητέρα τους) που τα αγαπούν, τα φροντίζουν και θα τα υποστηρίζουν σε κάθε απόφαση που θα παίρνουν καθώς μεγαλώνουν. Είμαστε ευλογημένοι να έχουμε τη δυνατότητα να τους παρέχουμε τον τρόπο και όλα τα απαραίτητα εφόδια, κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν για την οικογένειά τους ενώ με ευτυχία ανακαλύπτουμε πως τελικά λίγα πράγματα χρειάζονται. Ο κύριος στόχος μας ως γονείς είναι να παρέχουμε την αγάπη, την εκπαίδευση, την υποστήριξη, την ενθάρρυνση και ξανά πάλι λίγη περισσότερη αγάπη. 


Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια, οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κανονικοί άνθρωποι με τα παιδιά μας που μας αγαπούν. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι είμαστε θύματα διακρίσεων λόγω της σεξουαλικότητάς μας ή του τι κάνουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού μας, κάτι που δεν αφορά κανέναν. Η εικόνα προφανώς και δημοσιεύτηκε στα social media όπου θα την έβλεπαν άνθρωποι και θα σχημάτιζαν γνώμες οπότε δεν θυμώνουμε που κάνανε ακριβώς αυτό. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι δεν μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους χωρίς να επηρεάσουν την ετεροφυλοφιλία τους. Αντιθέτως μας υποτιμούν και μας σπιλώνουν κατηγορώντας μας πως προκαλούμε σύγχυση στα παιδιά μας και πως δεν μπορούμε να τα αναθρέψουμε σωστά ή σύμφωνα με αυτό που η κοινωνία θεωρεί πρέπον. Όλο αυτό τελικά είναι αστείο γιατί η κοινωνία μοιάζει να αγνοεί πως πολλοί gay είναι παιδιά ετεροφυλόφιλων γονιών.

 

Αυτό είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία το 2014 με τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων να συνεχίζονται. Το να είσαι gay είναι για πολλούς πια φυσικό και το μόνο που χρειάζεται είναι δίκαιη αντιμετώπιση και όχι κριτική. Μπορεί να είμαστε gay αλλά είμαστε εξίσου ικανοί για όσα και οι ετεροφυλόφιλοι είναι. Είμαστε το ίδιο καλλιεργημένοι και με πάθος καταπιανόμαστε σε ότι και αν κάνουμε."

Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
Δύο υπέροχοι gay μπαμπάδες και τα αυτονόητα Facebook Twitter
66

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Oμορφη οικογένεια.Δεν νομίζω οτι η Ελληνική κοινωνία είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί κάτι τέτοιο, μιας και η ομοφυλοφυλία δεν έχει ενταχθεί στις ''νόρμες'' τις κοινωνίας μας. Εννοώ οτι ένα παιδάκι, πράγματι θα αντιμετωπίσει το ''bullying''. Κολλητή μου φιλενάδα αντιμετώπισε επιθέσεις γιατί δεν την αναγνώρισε ο πατέρας της παρα μόνο με DNA και τις φωνάζανε οτι ''εσένα δεν σ'αγαπάει ο μπαμπάς σου'', φανταστείτε τι έχει να γίνει σε παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Σαφώς και πρέπει να γίνει ΚΑΙ αυτό στην Ελλάδα, απλώς θα πρέπει να γίνουν πρώτα άλλα βήματα, πιο σημαντικά ώστε να υπάρχει πιο ομαλή μετάβαση.Ακόμα και στις υπόλοιπες χώρες, δεν πέρασαν απο την μία μέρα στην άλλη.Στα άλλα θέματα τώρα που συζητήθηκαν, δεν θεωρώ οτι ένας γκέι ή ένας στρέιτ θα αγαπήσει το παιδί περισσότερο, η αγάπη δεν καθορίζεται απο την σεξουαλική σου ταυτότητα αλλα απο την προσωπικότητα σου.Τέλος, το παιδί αναπτύσει την δική τους σεξ.ταυτότητα, είτε οι γονείς είναι στρέιτ, είτε όχι, είτε μεγάλωσε σε αυστηρές ή λιγότερο αυστηρές κοινωνίες. Αυτό που διαφέρει είναι η άνεση του να το εκφράσει.
Συγγνωμη που θα χαλασω το ροζ συννεφακι σας, αλλα εχω καποιες ενστασεις.Καταρχας ειναι υβρης απεναντι στη φυση αυτο που βλεπουμε, γιατι απλα η φυση δεν το προβλεπει. Τι να κανουμε που δεν μπορουν 2 αντρες η 2 γυναικες να τεκνοποιησουν μεταξυ τους; Ειναι αφυσικο. Απλα.Επισης, ο καθενας ειναι απολυτα ελευθερος να κανει ο,τι θελει με τον εαυτο του και καποιον ενηλικα που θελει επισης. Κανενα θεμα. ΑΛΛΑ, δεν εχει κανεις το δικαιωμα επειδη εγωιστικα θελει να ικανοποιησει μια αναγκη του να επιβαλλει αυτην του την επιλογη σε ενα παιδι το οποιο δεν ρωτηθηκε αν θελει. Με ποιο δικαιωμα του φορτωνεις του παιδιου την επιλογη σου; Το ρωτησες αν θελει να μεγαλωσει ετσι με ο,τι συνεπαγεται αυτο; Εγωισμος και μονο εγωισμος.Το επιχειρημα οτι σε καποιες ετεροφυλες οικογενειες υπαρχουν παθογενειες το αφηνω ασχολιαστο, γιατι απλα ειναι μια λανθασμενη γενικευση. Ουτε ειναι ολα τα ετεροφυλα ζευγαρια ετσι και αν ξερετε μονο τετοιους, λυπαμαι τις παρεες σας.Επισης, οι πρωτες ερευνες για τις αρνητικες επιπτωσεις των παιδιων υιοθετημενων απο ομοφυλοφιλους τωρα βγαινουν, οποτε το αυτονοητο του τιτλου δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει αν οχι απο μια κακως εννοουμε προοδευτικοτητα που σπευδουμε να επιβραβευσουμε το διαφορετικο, ο,τι και αν ειναι..
Άρα με βάση αυτά που λες, δεν έχεις πρόβλημα να υιοθετήσουν ένα-δύο-τρία παιδάκια αν τα ρωτήσουν πρώτα, σωστά;Και κάτι άλλο, κι εγώ με τη γυναίκα μου κάναμε παιδί, αλλά δεν το ρωτήσαμε αν θέλει να μεγαλώσει έτσι (μέσα σε ετεροφυλόφιλο ζευγάρι), είμαστε εγωιστές;
Κι εγώ όπως είδες αφήνω ασχολίαστο ότι τις παθογένειες των ετερόφυλων ζευγαριών τις χαρακτηρίζεις "λανθασμένη γενίκευση", ενώ εσύ γενικεύεις ότι όλα τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών έχουν πρόβλημα...
VardarisΕιναι αφυσικο λες επειδη πχ δυο ομοφυλοι δε μπορουν να τεκνοποιησουν. Αν ενας στρειτ τεκνοποιησει και μεγαλωσει το παιδι του με ετεροφυλο συντροφο που δεν εχει σχεση με το παιδι , θα το ελεγες αφυσικο; Ποσοι ετεροφυλοι γονεις μεγαλωνουν ξενα παιδια; Αυτοι δεν ειναι γονεις;Δε στεκει το επιχειρημα σου. Η ομοφυλοφιλια ειναι αυτη που σε ενοχλει. Τη θεωρεις αναγκαιο κακο που πρεπει να περιοριστει οσο το δυνατον. Αυτο με τις ερευνες που λες για επιπτωσεις για πες μας που το ειδες και ποιες ειναι. Λογια του αερα. Ισα ισα οι ερευνες λενε τα αντιθετα. Το μονο πιθανο προβλημα ειναι η σταση της ετεροφυλοφιλης κοινωνιας προς τα παιδια ομο-οικογενειων, και αυτο αλλαζει σιγα σιγα με ενημερωση. Ειναι χαζα ολα τα κρατη που εχουν θεσμοθετησει υπερ των οικογενειων αυτων και ολη η εξυπναδα εχει πεσει στην Ελλαδα.... μαλιστα....
«Είμαστε ευλογημένοι να έχουμε τη δυνατότητα να τους παρέχουμε τον τρόπο και όλα τα απαραίτητα εφόδια, κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν για την οικογένειά τους ενώ με ευτυχία ανακαλύπτουμε πως τελικά λίγα πράγματα χρειάζονται. Ο κύριος στόχος μας ως γονείς είναι να παρέχουμε την αγάπη, την εκπαίδευση, την υποστήριξη, την ενθάρρυνση και ξανά πάλι λίγη περισσότερη αγάπη».Μπράβο τους! Οι φωτογραφίες ξεχειλίζουν από αγάπη, τρυφερότητα και θαλπωρή. Και πόσο όμορφοι είναι όλοι τους! Τα κορίτσια είναι πολύ τυχερά, τα οποία όταν θα μεγαλώσουν εκτός από ισορροπημένα και υγιή άτομα θα γίνουν και κουκλάρες!
Έλα,πείτε την αλήθεια τώρα. Όλοι οι άντρες που έκαναν αρνητικά και ρατσιστικά σχόλια,τα έκαναν γιατι ζήλεψαν την ομορφιά αυτών των δύο υπέροχων σοκολατένιων ανδρών,που είναι πολύ πιο άντρες από τον μέσο Ελληνάρα ο οποίος ώς πατέρας αρκείται στο να "παίξει καμιά μπάλα με τον γιό του,το καμάρι του,τον μάγκα",μια φορά το μήνα και αν είναι καλός ο καιρός,και αν δεν είναι κουρασμένος από τη δουλειά,και αν δεν τον πονάει και η μέση του... Καλά,αν έχει κόρη/ες;..."Δε ξέρω,ρώτα τη μάνα σου" Από την άλλη,βλέπουμε 2 ανθρώπους-πάνω απ'όλα-που πρωτίστωε αγαπιούνται μεταξύ τους,και εν συνεχεία τα τεράστια αποθέματα αγάπης τους επέλεξαν( το τονίζω ΕΠΕΛΕΞΑΝ) να τα διοχετεύσουν σε αυτές τις 3 πριγκίπισσες.Επέλεξαν.Δεν έγινε "κατά λάθος" όπως έχει συμβεί σε πολλά ετερόφυλα ζευγάρια,και που πολλές φορές αυτές οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ήταν και η αιτία του γάμου τους.Οι άνδρες αυτοί όχι απλά επέλεξαν,αλλα κόπιασαν κιόλας για να το καταφέρουν αυτό.Γραφειοκρατικά,κοινωνικά,οικονομικά. Όπως υπάρχουν παθογένειες σε ετερόφυλα ζευγάρια,έτσι υπάρχουν και σε ομόφυλα,γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και τα προβλήματα δεν κοιτάζουν σεξουαλικότητες,όμως όταν βλέπουμε τέτοιες όμορφες εικόνες και τέτοια παραδείγματα,που πραγματικά μπορούν να "δουλέψουν" και οικογένειες που είναι σε θέση να "βγαλουν" -αν μη τι άλλο υγιή μυαλά,ανοιχτά και ψυχές χορτασμένες από αγάπη -στην κοινωνία "αύριο-μεθαύριο",ε δε γίνεται να στεκόμαστε σε ηλίθια στερεότυπα και να αναπαράγουμε αναχρονιστικά ρατσιστικά κλισέ. Μακάρι όλες οι "φυσιολογικες'' (για να μιλήσω και στη γλώσσα κάποιων) οικογένειες,να ήταν έτσι. Όπως αυτή,αλλά και πολλές άλλες εκεί εξω,που δεν έτυχε να γίνουν θέμα σε κάποια εφημερίδα. Και κλείνονταε,επανέρχομαι στο αρχικό μου σχόλιο. Ελάτε τώρα...τα πόδια σας φάγατε απο τη ζήλεια σας...Είναι κούκλοι,περιποιημένοι,γυμνασμένοι,σεξυ και χαμογελαστοί. ;)
Κρίμα... Βλέπεις μια χαρούμενη και αγαπημένη οικογένεια και το μόνο που έχεις να πεις είναι αυτό??? Αν αυτό σκέφτεσαι με κάθε οικογένεια που βλέπεις πρέπει να το ψάξεις γιατί έχεις πρόβλημα...
@akakios ανωμαλια ειναι ενας πατερας να βιαζει την κορη του, ανωμαλια ειναι μια μανα να σκοτωνει το παιδι της, ανωμαλια ειναι ενα χωρισμενο ζευγαρι να χρησιμοποιει τα παιδια του για να εκδικηθει και να πληγωσει ο ενας τον αλλον. Ανωμαλια ΔΕΝ ειναι δυο ανθρωποι ανεξαρτητως φυλου να προσφερουν αγαπη και φροντιδα σε παιδια
Το «σιχαμένος» και «ομοφοβικός» δεν διαχωρίζονται. Νομίζω πως το «ομοφοβικός» περιέχει όλα τα αρνητικά όπως και τη μισανθρωπία. Εν πάσει περιπτώσει, συμφωνώ με το σχόλιο σου και επαυξάνω.
Ενας φιλος γκει μου ειχε πει οτι λατρευει τα παιδια, οτι θα ηθελε να μπορει να εχει δικα του με το συντροφο του αλλα ακομα κι αν του εδιναν την ευκαιρια δε θα το εκανε γιατι ζει σε μια χωρα που μερος του πληθυσμου εξισωνει την ομοφυλοφιλια με την παιδοφιλια και δε ηθελε να τον βλεπουν με το παιδι του και να σκεφτονται κατι τετοιο. Κι αυτο ειναι πολυ λυπηρο. Ειναι πολυ ασχημο να υπαρχουν ανθρωποι που θελουν και μπορουν να δωσουν αγαπη σε παιδια και να τους το στερουμε απλα επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι. Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο οταν διπλα μας ετεροφυλοφιλοι γονεις κακοποιουν τα παιδια τους με τον εναν ή τον αλλον τροπο να λεμε οτι καποιος δε μπορει να εχει παιδια απλα επειδη ειναι ομοφυλοφιλος. Το τι γονιος θα εισαι δεν εχει καμια σχεση με τον σεξουαλικο σου προσανατολισμο αλλα με το τι ανθρωπος εισαι. Και το επιχειρημα οτι θα δωσουν λαθος προτυπο στα παιδια κι αυτα θα καταληξουν ομοφυλοφιλοι αντρες και γυναικες ειναι οντως ο, τι πιο γελοιο, αν ηταν ετσι δε θα υπηρχαν καν ομοφυλοφιλοι, ολα τα παιδια θα υιοθετουσαν το ετεροφυλοφιλικο προτυπο και θα το εφαρμοζαν στις μετεπειτα σχεσεις τους κι ολα καλα ολα ανθηρα. Δεν ειναι ομως ετσι. Ας καταλαβουν μερικοι οτι τουλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις, η ομοφυλοφιλια δεν ειναι επιλογη. Κανεις δεν επιλεγει να ζει στο περιθωριο, να μην εχει δικαιωμα στην οικογενεια, στα παιδια, στο γαμο, να τον χλευαζει η κοινωνια, να τον αποκληρωνουν οι γονεις του, να χανει τους φιλους του επειδη ετσι του καρφωσε. Ο ομοφυλοφιλος γεννιεται ομοφυλοφιλος και ο ετεροφυλοφιλος γεννιεται ετεροφυλοφιλος. Κανεις δε γινεται στην πορεια κατι που δεν ηταν απλα επειδη το ειδε στην τηλεοραση ή στο δρομο. Ας ειμαστε σοβαροι.
Και να προσθεσω: λογικο τα παιδια των γκει να βγουν κατα πλειοψηφια στρέιτ. Αν βγουν και καποια γκέι τι πειραζει;Ανησυχουμε κατα καποιον τροπο μη δημιουργηθουν περισσοτεροι γκέι ανθρωποι;
Όμορφη οικογένεια και τα μωρά τους πραγματικά υπέροχα.Το τελευταίο διάστημα με έχει βάλει σε πολύ μεγάλη σκέψη όλο αυτό το θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου ο καθένας πίσω από την ανωνυμία του προσβάλει καταστάσεις,ανθρώπους,υπολήψεις,επειδή πολύ απλά δεν έχει ζωή ο ίδιος.Απλά πλέον το βρίσκω εξοργιστικό ο κάθε περίεργος να βγάζει τα σύνδρομα κατωτερότητας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει.
Εγώ στέκομαι σε μία φράση τους: ''Όλο αυτό τελικά είναι αστείο γιατί η κοινωνία μοιάζει να αγνοεί πως πολλοί gay είναι παιδιά ετεροφυλόφιλων γονιών.'' Πόσο αλήθεια και πόσα στόματα βουλώνει?
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ...Και κάτι άλλο: πόσα και πόσα παιδάκια έχουν μεγαλώσει χωρίς μπαμπά ή μαμά λόγω θανάτου, που είναι κάτι αμετάκλητο (σε σχέση ας πούμε με ένα διαζύγιο, που μπορεί να ξαναδεί τον άλλο γονιό), και βρήκαν το δρόμο τους στη ζωή...Το ιδανικό σίγουρα είναι ένα παιδί να έχει για γονείς έναν άντρα και μια γυναίκα για μια ολοκληρωμένη αίσθηση της οικογένειας, αλλά πάνω απ'όλα είναι το να παίρνει αγάπη και αποδοχή από τους γονείς του ακόμα κι αν είναι του ίδιου φύλου.
Χωρίς να ειμαι απόλυτος και καθαρά από άποψη κοινωνίας ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα παιδάκια θεωρώ ότι είναι σωστότερο να υιοθετούνται κοριτσάκια απο gay ζευγάρια και αγοράκια απο τις λεσβίες. Τουλάχιστον σε πρωτη φάση.. Οχι;
Αν αφηνατε τις ειρωνιες και το υφακι θα εμπαινα στη διαδικασια να εξηγησω γιατι το πιστευω ,καθως προφανως παρεξηγηθηκε, αλλά με "ξερόλες" δεν ασχολούμαι. Σας ευχομαι μετά το μαστερ να επιτυχετε και στο ph.d στην Κοινωνιολογία.
Κάποιος είναι ομοφυλόφιλος. Έχει γεννηθεί έτσι. Γι' αυτό το λόγο έχει περάσει από bullying, κρίση ταυτότητας, οικογενειακά προβλήματα και έχει αντιμετωπίσει άλλα τόσα εμπόδια προκαλούμενα από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όπως είναι σήμερα δομημένη. Κάθε κοινωνική αλλαγή περνά ορισμένα στάδια. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε ζητήματα προφανούς καταπάτησης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε κάθε τομέα. Έλλειψη παιδείας, θεοκρατία, πολιτικό σύστημα και άλλα πολλά φταίνε. Θεωρώ ότι συγκεκριμένα στον τομέα των lgbt δικαιωμάτων γίνονται ορισμένα βήματα και την τελευταία δεκαετία έχει προχωρήσει κάπως η διέλευση απο από αυτά τα στάδια και η προώθηση ορισμένων διεκδικήσεων είναι περισσότερο ορατή και σοβαρή, κυριως λόγω ΕΕ. ΌΜΩΣ, παίρνοντας παράδειγμα από την τηλεόραση εώς και την τυπική συζήτηση με φίλους, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η κοινωνία δεν είναι μόνο όσοι θα πάμε στο pride ή όσοι θα συμμετάσχουν στην color youth. Είναι το σχολείο, το πανεπιστήμιο, ο χώρος εργασίας, τα παιδικά πάρτυ, το ωδέιο, το φροντιστήριο αγγλικών. Εκέι θα πηγαίνεις το παιδί σου. Κι εκεί για εμένα αρχίζει το πρόβλημα. ΓΙΑΤΙ θεωρώ ότι ένα αγοράκι σε σύγκριση με ένα κοριτσάκι λαμβάνει διαφορετική αντιμετώπιση και αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα στην πορεία πρός την κοινωνικοποίηση του. Τα αγοράκια μεταξύ τους από πολύ μικρή ηλικία φέρονται σκληρά το ένα στο άλλο και συναγωνίζονται έντονα στην προσπάθεια απόκτησης του κοινωνικού τους φύλου. Τα κοριτσάκια μεταξύ τους έχουν μια πιο τρυφερή σχέση, κι αυτή ανταγωνιστική, αλλά δεν πιέζονται να επιταχύνουν την εκδήλωση της θυληκότητα τους. Ένα ζευγάρι γυναικών, παρατηρώ ότι είναι πιό αποδεκτό κοινωνικά να μεγαλώνει ένα παιδί. Πιστεύω λόγω του ρόλου της μητέρας στην ελληνική οικογένεια. Έτσι το αγοράκι που θα μεγαλώσει, δε θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα απόδειξης του "ανδρισμού" του στα κοινωνικά περιβάλλοντα που κινείται. Καλό είναι, επειδή ζούμε ανάμεσα σε ένα οργανωμένο σύνολο να σκεφτόμαστε λίγο ευρύτερα. Και εγώ λατρέυω τα παιδιά και θέλω οπωσδήποτε να υιοθετήσω, αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλω το παιδί μου να γυρνάει με δάκρυα στα μάτια από το σχολείο και να φτάσει να με μισήσει επειδή οι φίλοι του τον λένε "γιό του π**στη". Και θεώρησα ότι οποιοσδήποτε δε ζεί στη φούσκα του θα αντιλαμβανόταν το σχόλειο μου. Ακόμα και η διατύπωση του σχολίου μου έδειξε διάθεση για συζήτηση και ενδιαφέρον για να ακόυσω κάποια αντίθετη γνώμη. Αλλά το μόνο που έιδα ήταν κάτι για ποπ κορν και κάτι ανορθόγραφα σχόλια. Η έλλειψη παιδείας που προανέφερα.
Όταν μιλάμε για τέτοια θέματα καλό θα είναι να αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Η άποψη σου σεβαστή αλλά μην προσπαθείς να μας πεις για έλλειψη παιδείας διότι θα μπορούσα να πω το ίδιο για τα σχόλιο σου. Η εξήγηση σου στηρίζεται στα δικά σου βιώματα και φοβίες τα οποία προβάλλεις στην ελληνική κοινωνία. Επίσης και τώρα αναφέρομαι συνολικά, στην Ελλάδα φτάσαμε να μιλάμε για υιοθεσίες από gay ζευγάρια και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης ή ο γάμος. Δεν υπάρχει καμια ενημέρωση του κοινού για το πως είναι μια πολύχρωμη οικογένεια παρα μονο η προπαγάνδα της εκκλησίας και συντηρητικών παρατάξεων.
@Gepe η παρατήρηση της κοινωνίας δε χρειάζεται παράθεση βιβλιογραφίας. Δε διαφωνησες με κατι συγκεκριμένο απο τις "παρατηρήσεις" μου, οποτε αυτο μου αρκεί. Δεν ειμαι σε κάποια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, απλα την άποψη μου είπα. Εσυ και ο καθένας μπορείτε να συμφωνείτε με τα υπόλοιπα σχόλια που ειναι πλήρη επιστημονικής τεκμηρίωσης. Εγω πάντως κοριτσάκια θα υιοθετησω.
@ Findmy δεν συνηθίζω να θίγω θέματα ορθογραφίας και εμένα μού ξεφεύγουν, άλλωστε, όμως αφού σου τη "δίνουν" τα ανορθόγραφα σχόλια (και ουχί σχόλεια, που έσπευσες να διορθώσεις), να προσέξεις και την "θυληκότητα" (sic) και λίγο τους τόνους σου ρε παιδί μου, αλλού πατούν και αλλού βρίσκονται.
Φυσικά πρέπει να σκεφτόμαστε και την ατμόσφαιρα στην οποία θα μεγαλώσει το υιοθετημένο ή βιολογικό παιδί ενος γκέι ζευγαριού.Κάθε αρχή είναι δύσκολη και πιθανές θυσίες είναι αναπόφεικτες. Με τη λογική σου μπορεί κάποιος να πει ότι δεν πρέπει να γεννιούνται παιδιά επειδή κάποια παιδιά καταλήγουν σε ορφανοτροφεία ή πέφτουν θύματα κακοποίησης...Ή δεν πρέπει να ανεβαίνουμς σε αυτοκίνητο επειδή γίνονται αυτοκινητιστικά δυστυχήματα...Μετά από μερικές χιλιάδες παιδιά ομόφυλων οικογενειών το θέμα θα είναι μπανάλ και κανείς δεν θα ειρωνεύεται τα συγκεκριμένα παιδιά.Όλα θα πάνε καλά συν τω χρόνω !
Νομίζω σε πενήνταφευγα γραμμές απο κινητο δικαιολογείται η έλλειψη τόνων και ενα ορθογραφικό. Πραγματικά απορώ δε βλέπετε διάφορα αντιμετώπισης πχ στο σχολείο μεταξύ του "αγοροκοριτσου" και του θηλυπρεπους αγοριού; Τί στο διάλο; Κι αυτο φοβία δικια μου ειναι;
Δυο παρατηρησεις στα σχολια σου. Οι περισσοτεροι γκέι δεν περνανε απο bullying, επειδη τυγχανει να μη διαφερουν. Βεβαια πρεπει να κρατανε κρυφη την ομοφυλοφιλια τους και αυτο ελπιζω να αλλαξει. Θελω να πω, δεν εχουμε ολοι τα ιδια βιωματα. Δευτερον σου διαφευγει οτι πολλοι γκέι κανουν παιδια οι ιδιοι, οπου φυσικα δεν μπορουν να διαλεξουν το φυλο του παιδιου τους!!!Γενικα το σχολιο σου αναφερεται στην αντιμετωπιση των ομο-οικογενειων και των παιδιων τους απο την κοινωνια. Μονη διαρκης λυση η ενημερωση και η ορατοτητα. Γινεται στο εξωτερικο και εχει πετυχει.
Μου αρεσει το ολο σκηνικο γιατι καταρχας φαινονται ανθρωποι αξιοπρεπεστατοι. Υπαρχουν περιπτωσεις που ομοφυλοφιλοι οντας καταπιεσμενοι απο τον περιγυρο, προβαινουν σε προκλητικες δηλωσεις, εμφανισεις κλπ. Χαιρομαι που αυτοι οι ανθρωποι εχουν βρει το νοημα της οικογενειας και δινουν στα παιδια τους αγαπη που πολλα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια δεν ειναι ικανα να δωσουν ουτε στο ελαχιστο. Για να ειμαι ειλικρινης, κατι ζευγαρια με strap-on στο κεφαλι και φουξια εσωρουχα, με βρισκουν αντιθετο. Ομως οταν ολο αυτο περιβαλεται απο αξιοπρεπεια, οπως και καθε ανθρωπινη πραξη, ειτε προερχεται απο straight ή gay, τοτε δεν βρισκω τιποτα το κακο και το κατακριτεο. Μπραβο τους.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η καθεστηκυία εικόνα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι και τώρα, το 80% των αφανών ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα -του γιατρού, όπως εγώ, του μηχανικού, όπως ο φίλος μου, του δικηγόρου/ηλεκτρολόγου (φιλικό ζευγάρι), του μηχανικού/ιδιωτ. υπαλλήλου (άλλο φιλικό ζευγάρι) του άλλου συναδέλφου με το φίλο του που δε θυμάμαι τί κάνει, του άλλου συναδέλφου με το φίλο του που είναι τραγουδιστής (όχι πρώτο όνομα, εργαζόμενος του χώρου), αλλά και του άλλου συναδέλφου που τώρα είναι μοναχούλης- έτσι είναι. Και άλλων και άλλων. Αλλά είμασταν μια φουρνιά συνειδικευόμενοι, πέντε ταυτόχρονα στην ίδια κλινική!
Κατ αρχας φουξια εσωρουχα και στραπ ον στο κεφαλι φορανε ελαχιστοι γκέι. Απ την αλλη φανταζομαι οτι καποιος θα φορουσε στραπ ον στο κεφαλι για καποιο εορταστικο, καρναβαλικο λογο, σε μια εκδηλωση, σε μια ιδιαιτερη "ιδιωτικη" στιγμη κλπΔε μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι αυτος ο ανθρωπος δε θα μπορουσε να μεγαλωσει παιδια. Οι γυναικες που φορανε φουξια εσωρουχα δε μπορουν να μεγαλωσουν παιδια;;;; Θα το έλεγες αυτο για δυο στρειτ που ντυνονται γουρουνιτσος και γουρουνιτσα στην κρεβατοκαμαρα τους;Ξερω τι εννοεις κατα βαθος. Αυτο που πρεπει να κρατησουμε ειναι το οτι οι γκέι που αποφασιζουν να μεγαλωσουν παιδια ειναι ΠΟΛΥ αποφασισμενοι να αφιερωθουν σε αυτο. ΥΓ γιατι παντα οταν μιλαμε για γκέι δεν αναφερουμε ποτέ ως παραδειγμα δυο γυναικες;;;;; Αποτελουν τον μισο ομοφυλοφιλο πληθυσμο ξερεις....
Μπράβο τους αλλά αν γινόταν αυτό εδω στην Ελλάδα, θα γινόταν χαμός με την κακή έννοια! Τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη απ τους γονείς τους, είτε ειναι δυο μαμαδες , δυο μπαμπάδες είτε μαμα και μπαμπάς. Αυτο να κρατησουμε όλοι μας :)
Ο χαμός που λές, συνιστά ένα σύνολο αξιόποινων πράξεων και το να στέλεσαι διστακτικός λόγω του πιθανού χαμού, συνιστά αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Υπέροχο άρθρο και όμορφες φωτογραφίες. Μα πιο πολύ από όλα μου άρεσαν τα σχόλια που το συνοδεύουν... Νιώθω πραγματικά πως υπάρχει μέλλον σε αυτήν την χώρα αν υπάρχουν τόσο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι!
Υπέροχες οικογενειακές φωτογραφίες!!!Τι σημασία έχει που είναι άνδρες?Γιατί κάποιος να δει αυτές τις φωτογραφίες και να σταθεί στο γεγονός ότι οι γονείς είναι δύο άνδρες??Στιε φωτογραφίες βλέπεις μία δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια!Ένα αγαπημένο ζευγάρι και τρία ζουζούνια χαμογελαστά και υγιή!!!