ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Διαμαντόπουλο για τον «Παπά-Σούρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Διαμαντόπουλο για τον «Παπά-Σούρα» Facebook Twitter
11

Άδειασε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Θρησκευμάτων Μάκη Λυκόπουλο, τον βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού είχε μεταμφιεστεί σε «Παπά-Σούρα».

 «O σεβασμός κάθε θρησκείας και του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών είναι βασική αρχή που διαχρονικά υποστηρίζει και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο Μάκης Λυκόπουλος. Τονίζει επίσης ότι «κάθε άλλη συμπεριφορά ενσυνείδητη ή ασυνείδητη, που προσβάλλει τα Ιερά Μυστήρια οποιασδήποτε θρησκείας, και συνακόλουθα τους πιστούς της δεν υπηρετεί την παραπάνω αρχή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

11

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Ωχουυυυ... μπορούμε ή δε μπορούμε να σατιρίζουμε τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός; Γιατί, λοιπόν, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις να απολαμβάνουν ιερή ασυλία; Ιερές είναι μόνο για τους πιστούς τους. "... δεν υπηρετεί την παραπάνω αρχή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", και τι θα του κάνετε δηλαδή; Άσε ρε...
Προτείνω να πάει ο Διαμαντόπουλος εκεί στον Πειραιά, τη μέρα που αυτομαστιγώνονται οι μουσουλμάνοι, με ανάλογη αμφίεση και να κάνει τα ίδια.. Μπας και γλιτώσουμε από αυτόν..
Είναι προφανές, όμως, ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία η οποία επιτάσσεται ακόμα σε κάποιους αναχρονιστικούς νόμους όπως είναι και ο νόμος περί βλασφημίας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ελευθερία του λόγου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αριστοφάνης, δημιουργός της σάτιρας, με τα έργα του μας έχει κάνει σαφές ότι σε μια σάτιρα επιβάλλεται να σατιρίζονται θρησκευτικά, πολιτικά και κοινωνικά πιστεύω.
Αναμένονται οι καταδίκες:-Αποκριάτικης αμφίεσης "Σέξυ καλόγρια" για λόγους όπως οι ανωτέρω-Αποκριάτικων αμφιέσεων "Σέξυ Νοσοκόμα" και "Ιατρός Ζόμπι" (προσβολή κοινωνικά ευαίσθητων λειτουργημάτων)-Αποκριάτικης αμφίεσης "Ζορό" (διαβολή αγωνιστών της απελευθέρωσης)-Ιδεολογικής αμφίεσης "Κοινωνικά Φιλελεύθερος Αριστερός" (Υπονόμευση προσπάθειας συλλογής ψήφων απ'όπου κι'αν προέρχονται)