Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Διαμαντόπουλο για τον «Παπά-Σούρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Διαμαντόπουλο για τον «Παπά-Σούρα» Facebook Twitter
11

Άδειασε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Θρησκευμάτων Μάκη Λυκόπουλο, τον βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού είχε μεταμφιεστεί σε «Παπά-Σούρα».

 «O σεβασμός κάθε θρησκείας και του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών είναι βασική αρχή που διαχρονικά υποστηρίζει και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο Μάκης Λυκόπουλος. Τονίζει επίσης ότι «κάθε άλλη συμπεριφορά ενσυνείδητη ή ασυνείδητη, που προσβάλλει τα Ιερά Μυστήρια οποιασδήποτε θρησκείας, και συνακόλουθα τους πιστούς της δεν υπηρετεί την παραπάνω αρχή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Ωχουυυυ... μπορούμε ή δε μπορούμε να σατιρίζουμε τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός; Γιατί, λοιπόν, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις να απολαμβάνουν ιερή ασυλία; Ιερές είναι μόνο για τους πιστούς τους. "... δεν υπηρετεί την παραπάνω αρχή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", και τι θα του κάνετε δηλαδή; Άσε ρε...
Προτείνω να πάει ο Διαμαντόπουλος εκεί στον Πειραιά, τη μέρα που αυτομαστιγώνονται οι μουσουλμάνοι, με ανάλογη αμφίεση και να κάνει τα ίδια.. Μπας και γλιτώσουμε από αυτόν..
Είναι προφανές, όμως, ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία η οποία επιτάσσεται ακόμα σε κάποιους αναχρονιστικούς νόμους όπως είναι και ο νόμος περί βλασφημίας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ελευθερία του λόγου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αριστοφάνης, δημιουργός της σάτιρας, με τα έργα του μας έχει κάνει σαφές ότι σε μια σάτιρα επιβάλλεται να σατιρίζονται θρησκευτικά, πολιτικά και κοινωνικά πιστεύω.
Αναμένονται οι καταδίκες:-Αποκριάτικης αμφίεσης "Σέξυ καλόγρια" για λόγους όπως οι ανωτέρω-Αποκριάτικων αμφιέσεων "Σέξυ Νοσοκόμα" και "Ιατρός Ζόμπι" (προσβολή κοινωνικά ευαίσθητων λειτουργημάτων)-Αποκριάτικης αμφίεσης "Ζορό" (διαβολή αγωνιστών της απελευθέρωσης)-Ιδεολογικής αμφίεσης "Κοινωνικά Φιλελεύθερος Αριστερός" (Υπονόμευση προσπάθειας συλλογής ψήφων απ'όπου κι'αν προέρχονται)