Απεργία της ΓΣΕΕ

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
9
Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Μακαρονάδα με ονομασία προέλευσης ελληνική

 

*Ωραία μακαρονάδα με κιμά μαγειρεύει το “Φίλεμα” Ρόμβης 16, 2103250222 κι ακόμη νοστιμότερα η ‘Κανέλα”, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 2103476320

 

*Το ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι του Ηλία Μπαξάνη στον «Κούβελο». Μαμάδες μπορείτε να κρυφτείτε! Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Α. Κουκάκι, 2109221183

 

*Ο Αντώνης Ρούσος, στο “Καλοσώρισμα του Αντώνη” επιμένει στη θεϊκή κατσικομακαρονάδα του με φρέσκια ντοματούλα, ντοματίνια, πελτέ Σαντορίνης, vinsanto και κατσικάκι γάλακτος στο πείσμα όλων των αστακομακαρονάδων της επικράτειας. Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 2108017869

 

*Χειροποίητες μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξερό ανθότυρο θα βρείτε και στον ‘Κατσούρμπο», Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167-8

 

*Κόκορας αλανιάρης κρασάτος με χυλοπίτες βρασμένες α λα ιταλικά, συγκλινοκεφτέδες με χωριάτικο χυλοπιτάκι σε σάλτσα από αμύγδαλο και πορτοκάλι αλλά και μια από τις νοστιμότερες και πιο πρωτότυπες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε: μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό: στο «Μάνη-Μάνη», Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180

 

*Θάλασσα εναντίον στεριάς και το «Ψάριστον» μαγειρεύει ονειρεμένη αχινομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά από τις καλύτερες στην πόλη, Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746

 

*Πολλά και καλά έχει να σου πει και η αστακομακαρονάδα της «Σμαράγδας» με ολόφρεσκους δωδεκανήσιους αστακούς, Πίνδου 24 & Νικ. Πλαστήρα, Πεύκη, 2108056379.

 

*Σπαγγέτι με φιλετάκια κοτόπουλου και σάλτσα μαστίχας ή με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κονιάκ, νόστιμες και ελεγχόμενα δημιουργικές στο «Πετάει ο Γάιδαρος», Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640

 

*Τα σπαγγέτι με ταραμά, σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό και φετάκια λεμονιού στη «Ντομάτα», Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Άκρως ελληνική, πρωτότυπη και πετυχημένη.

 

 

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

+ Με ιταλικό αξάν

 

*Μεγαλωμένες ανάμεσα σε τόνους ιταλικής pasta η Ταλίτα και η Ναόμι μαγειρεύουν τις πιο αυθεντικά ναπολετάνικες τους παπαρδέλες με γαρίδες, κρέμα μαύρης τρούφας και μια σταλίτσα κρέμα να δέσει το σύνολο αλλά και παπαρδέλες με κρεμμύδι, καπνιστή παντσέτα, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό για το άρωμα. (Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511)

 

*Παπαρδέλες α λα μπολονιέζε, αλλά που νοστιμότερες και μελωμένες δεν έχω δοκιμάσει. Εξαιρετικές και με με σος καρύδι ή με πορτσίνι. (Αglio, olio e peperoncino, Πορινού 13, Μακρυγιάννη, 2109211801)

 

*Ο Vincenzo είναι μεγάλος μάστορας της φρέσκιας πάστας, που παρασκευάζεται εδώ με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ωραία fetuccine με σάλτσα πορτσίνι και μια θαλασσινή με όλες τις νοστιμιές του βυθού, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της.  (Trattoria, Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία, 2106253633)

 

*Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας από τον “καθηγητή” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας Νίκο Δημητροκάλη (Dal Professore, Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, 2106149000-1)

 

*Στο κλασικό στέκι του Κολωνακίου, η καλύτερη μακαρονάδα με σολομό στην Αθήνα και πολύ ωραία al oglio με μανιτάρια. (Il postino, Γριβαίων 3 & Σκουφά, 210 3641414)

  

*Η βέρα καρμπονάρα στο «Σπίτι»: χοντρές, φρέσκιες ταλιατέλες με guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλα) με πεκορίνο και φρέσκο αβγό. (Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη, 2106850950)

 

 

 

Γεύση
9

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Παιδια συγγνωμη......αυτα δεν ειναι μακαροναδα...αυτα ειναι κατι αλλο αλλα οχι μακαροναδα.....Μακαροναδα ειναι , παιρνω βασιλικο-αν δεν εχετε παρτε ροκκα-, παιρνω λιγο καρυδοψυχα η/και λιγο κουκουναρι, παιρνω λιγο ελαιολαδο απο το χωριο μου, πεκκορινο αμφιλοχιας, και λιγο Grana Padano-μην παρετε Parmegiana Reggiano γλυτωστε 5 ευρω στο κιλο -. Βαλτε τα ολα στο multi με αλατι, πιππερι (μεχρι εδω δεν ξεπερναει τα 2 ευρω η μεριδα-. Στην συνεχεια βραστε al dente ενα 5αρι της Barilla η Μακαρουνες της Misko -αλλο μεγεθος, αλλα εξαιρετικα- . 2 Κουταλιες σαλτσα ανα μεριδα μακαρονια, ανοιγεται και ενα Κτημα Αβαντις- 5 ευρω ανα μπουκαλι για δυο ατομα- και με συνολο 10 ευρω για 2 ατομα εχετε φτιαξει μια απιστευτη ιστορια που απλα δεν υπαρχει. Για οποιους δε νιωθουν filthy rich η απλα θελουν να παραγκουρμεδιασουν παρτε λιγο σκορδο, λιγο λαδι, 2 κουταλιες νερο απο τα μακαρονια που βραζουν, peperoncino και λίγο μπουκοβο. Τα αφηνετε σε ενα τηγανακι να δεσουν για 3-4 λεπτα. Το χυνετε στα βρασμενα al tende μακαρονια και απο πάνω τρίβετε λιγο αυγοταραχο........ανοιγετε ένα Σαββατιανο Σωκου των 3 ευρω.....και το πινετε στην υγεια μου. Αυτα ειναι μακαροναδα!
Μια που προτιμας το πεκορινο Αμφιλοχιας και το ελαιολαδο απο το χωριο,ισως να τα συνδυαζες καλυτερα και με κανενα ελληνικο ζυμαρικο!Κατα τ'αλλαμε εκανες να αποφασισω απο τωρα τι θα μαγειρεψω αποψε...
Οι μακαρούνες της Μισκο ειναι ελληνικοτατες, εξαιρετικες, επισης το αυγοταραχο να ειναι μόνο Αμφιλοχίας! Ο Βασιλικός απο την μανουλα μου Μυκονιάτικος και πλατυφυλλος η ροκα απο τον Μαραθώνα! Οποιος έχει όρεξη για πειραματισμο αντικαθιστα την Grana με υπεροχο Σαν Μιχάλης , Συριανό!