Αλβανία: 700 στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις κάνναβης

Αλβανία: 700 στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις κάνναβης Facebook Twitter
7

Τουλάχιστον 700 "εργαζόμενοι" σε φυτεία κάνναβης σε ένα αλβανικό χωριό , κυρίως έφηβοι και γυναίκες, ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από σοβαρή δηλητηρίαση, σύμφωνα με τους τοπικούς γιατρούς.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν σε φυτείες κοντά στο νότιο χωριό Lazaret, παρουσίασαν, σύμφωνα με γιατρό στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, συμπτώματα παρόμοια με " σοβαρές διαταραχές από δηλητηρίαση κάνναβης ".

" Οι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά μικρότερα των 15 ετών, υπέφεραν από κρίσεις εμετού, πόνους στο στομάχι, καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση, " είπε ο γιατρός Χίσνι Λούκα στο Top TV Channel της Αλβανίας.

Το χωριό Lazaret, οι φυτείες του οποίου φυλάσσονται από  ένοπλες περιπολίες, είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης στα Βαλκάνια και παράγει περίπου 900 τόνους της ουσίας κάθε χρόνο - αξίας περίπου  4,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το AFP.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Εγώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της κυβέρνησής μας στο περιθώριο κέρδους που θα είχαμε σαν χώρα εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Ουρουγουάης. Ήλιο έχουμε. Καλό φαί έχουμε. Πρόσφορο έδαφος έχουμε. Μυαλό δεν έχουμε.