Τα κατάφεραν τελικά να διακόψουν συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και διάβασαν αντιφασιστική ανακοίνωση

Τα κατάφεραν τελικά να διακόψουν συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και διάβασαν αντιφασιστική ανακοίνωση Facebook Twitter
21

Κάτι παίζει με τις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα και κόσμος θέλει να ανέβει στη σκηνή και να διαβάσει τα αιτήματά του ή τη γνώμη του. 

Πριν από μερικές ημέρες, εκπαιδευτικοί είχαν επιχειρήσει να μιλήσουν στη συναυλία του στο Θέατρο Πέτρας αλλά δεν τα κατάφεραν.

Χτες βράδυ, την ημέρα της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνέβη το εξής:

Σύμφωνα με το indymedia:  

Αντιφασίστες ακτιβιστές από τη Νέα Σμύρνη ζήτησαν να πάρουν το λόγο στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη πόλη μας. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης καθυστερούσαν να απαντήσουν στους ακτιβιστές εάν θα τους έδιναν τον λόγο και για αυτό με το που έκλεισαν τα φώτα και ακούστηκαν οι πρώτες νότες οι αντιφασίστες ακτιβιστές μπήκαν στο χώρο της συναυλίας και άνοιξαν πανό μπροστά από το Σ. Μάλαμα, που συνέχισε ατάραχος να τραγουδά.
Όταν όμως οι διοργανωτές, και πιθανώς ο ίδιος ο Σ. Μάλαμας, αντιλήφθηκαν ότι οι ακτιβιστές δεν είχαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν επέτρεψαν σε έναν εκπρόσωπό τους να διαβάσει ένα σύντομο μήνυμα.
Το κοινό απάντησε με ένα θερμό χειροκρότημα.
Αμέσως μετά ο Σωκράτης Μάλαμας διατύπωσε τη δική του άποψη για τα πανό στις συναυλίες...
Οι αντιφασίστες ακτιβιστές, που προέρχονται από την Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή, την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, τη Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης και άλλες κινηματικές και εργατικές συλλογικότητες έφυγαν ικανοποιημένοι ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νέα Σμύρνη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.500 ατόμων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της πόλης.

O Μάλαμας ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας:

"Είμαι μαζί σας αλλά όχι τις στιγμές των συναυλιών". 

(δείτε στο 0:30)

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

17 σχόλια
και το προαναφερόμενο άρθρο..http://ethnikismos.net/2013/09/30/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85/
οι σχολιαστές που κόπτονται για το 3' της συναυλίας που διεκδικήθηκε από τον πολύτιμο χρόνο της διασκέδασης του κοινού προς τιμήν της μνήμης του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από νεοναζί στελέχη της χρυσής αυγής, ας διαπιστώσουν ότι η επιχειρηματολογία τους ταυτίζεται με το παρακάτω άρθρο. Οι υποτιθέμενοι 'δημοκράτες' που ονοματίζουν φασίστες τους αντιφασίστες, έχουν την ίδια επιχειρηματολογία με αυτή των δηλωμένων με ιδεολογία και πράξεις νεοναζί..ας αρχίσουν ν'ανησυχούν μήπως μοιάζουν με το τέρας κι ας αναλογισθούν την ευθύνη που έχει όποιος είναι χλιαρός μπροστά σε μια δολοφονία αλλά εξοργισμένος για τα 'χαμένα' πεντάλεπτα μιας συναυλίας.
Στην εποχή του ίντερνετ και των social media κάποια άνθρωποι ζώντας ακόμα στην εποχή των ιδεολογικών σπηλαίων κάνουν ακτιβισμό με χειρόγραφα πανό στη διάρκεια συναυλιών. Tragic...
Νομίζω πως οι αντιφες περισσότερο θέλανε να την "σπάσουνε" στον Μάλαμα λόγω των προηγούμενων γεγονότων, πάρα θέλανε να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους σε ένα κοινό ενός καλλιτέχνη που είναι κάπως άκυρο να τα λες. Πάντως μόνο καραγκιοζλίκια είναι οι πιτσιρικάδες (μεταφορικά και κυριολεκτικά) antifa.
Το να εκτελείς μια πράξη τόσο φασιστική με πρόφαση την αντιφασιστική σου δράση είναι σα να λες πως είσαι καλύτερος από τους Παναθηναϊκούς επειδή είσαι Ολυμπιακός. Τόσο ρηχό.
Στα μαγαζιά, πληρώνουν τους μαφιόζους για να μην τους κάψουν το μαγαζί. Στις συναυλίες, παραχωρούν πλέον την πίστα για προπαγάνδα, για να μην τους καταστρέψουν τη συναυλία με ντουντούκες και πανό. Ο φασισμός φοράει πολλές μάσκες τελικά.
Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε αλλά πρεπει να σεβαστούμε και το δικαίωμα του άλλου να επιλέγει αν θα μας ακούσει, καθώς και το δικαίωμα κάποιου να μην υποστηρίζει την ιδεολογία που θελουμε εμείς ή με τον τροπο που θελουμε εμείς. Θα μπορούσε ίσως να γίνει ένας συμβιβασμός: οποίος επιθυμεί να μιλήσει σε μια συναυλία να το κάνει αφού η συναυλία έχει ολοκληρωθεί και έχει αποχωρίσει ο καλλιτέχνης και ο κόσμος που δεν επιθυμεί να ακούσει.
Πραγματικά οι αναγνώστες της lifo ακολουθώντας τη γραμμή των άρθρων της γίνονται όλο και πιο συντηρητικοί μέρα με τη μέρα....Επειδή δηλαδή ανέβηκαν για 5 λεπτά και διάβασαν ένα κείμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τον κίνδυνο που ελοχεύει σημαίνει ότι έδρασαν φασιστικά; Και γιατί δεν είναι φασιστες οι υπέυθυνοι που απ' ότι διάβαζα τους εμπαίζαν τόση ώρα που ήταν στημένοι απ' έξω λέγοντας ότι θα έρθει ο υπεύθυνος που δεν ήρθες ποτέ; Καλά εκαναν και μπήκαν λοιπόν αφού στην αίτηση εισόδου τους δεν πήραν καμία απάντηση. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;; ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ;;;;;;;;;; ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! Υ.Γ. Επειδή είμαι νεοσμυρνιώτισσα και εχθες παρακολούθησα τη συναυλία, ο ίδιος κόσμος που μπορεί να δυσαρεστήθηκε όταν ό Μάλαμας τραγουδησε το αερικό και τους στίχους "Όσες κι αν χτιζουν φυλακες κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας ειναι αληταριο που όλο θα σραπετεύει" τραγουδούσε με πάθος και μετά ακούστηκε το σύνθημα "το πάθος για τη λεφτερια ειναι δυνατότερο απ' όλα τα κελια". Αυτό δε τους πείραξε ε;;
κ τί θα γινει ρε κοπελια επειδη οι φασιστες σκοτωνουν? θα διαμαρτυρηθουμε,ναι! θα κανουμε πορειες,ναι! θα οργανωθουμε,ναι! σε ολα αυτα ναι!αλλα γαμω το κερατο μου,οταν παω να ακουσω συναυλια,αυτες τις 2 ωρες θελω να ερθω σε επαφη με τον πολιτισμο που πιστεψε το ή οχι,δεν εχει παντα να κανει με τις ιδεολογιες ουτε με το τί συμβαινει γυρω μας! παω για να χαλαρωσω λκαι να ΞΕΧΑΣΤΩ!!!!!! οχι για να ακουω τον καθενα! γκεγκε?
Και τι έγινε που τους άκουσες πέντε λεπτά; Είναι σοβαρή απάντηση στην ρητορική σου ερώτηση και τι έγινε που σκοτώνουν οι φασίστες; Η έννοια του πολιτισμού συμπεριλαμβάνει πολλές έννοιες και σίγουρα μια από αυτές είναι η κοινωνική αφύπνιση, ιδίως όταν είναι και συναυλία του Μάλαμα. Μπορώ να αντιληφθώ ότι όλοι είμαστε πιεσμένοι, απογοητευμένοι και πολλοί από εμάς και φοβισμένοι και η ανάγκη για ηρεμία είναι μεγάλη, αλλά ειλικρινά τόσο πολύ σε ενόχλησε που το εξομοιώνεις με ένα και τι έγινε που σκοτώνουν οι φασίστες; Αναφέρομαι μόνο για το συγκεκριμένο σκηνικό, με την συγκεκριμένη θεματολογία, την συγκεκριμένη ημέρα
Δεν σας γνωρίζω και ούτε συνηθίζω να σχολιάζω τις απόψεις των άλλων στο διαδίκτυο. Το κάνω για πρώτη φορά γιατί ένιωσα ότι μού απευθύνεστε. Ως αναγνώστης της Lifo θα ήθελα να ανακαλέσετε τον χαρακτηρισμό "συντηρητικός" και το συμπέρασμά σας ότι "ακολουθώ τη γραμμή" της εφημερίδας. Ελπίζω να γνωρίζετε όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες προσωπικά για να κάνετε μια τέτοια γενίκευση. Και -επιτέλους- οι έννοιες της συντήρησης και της προόδου δεν είναι πάγιες. Σε ποιο λεξικό το λέει ότι η πρόοδος ταυτίζεται με την επαναστατικότητα;Φιλικά.
Οι 'αντιφασίστες' επιβάλουν τη θέληση τους σε έναν καλλιτέχνη που εργάζεται, σε ένα κοινό που πλήρωσε για να δει μια συναυλία και δε δημοσιεύουν και την απάντηση του καλλιτέχνη.Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!
Ένα χειροκρότημα και οι κάμερες στα παιδιά! Έτσι πεθαίνει ο φασισμός!ΥΓΤο να αποκαλούμε τους τύπους με το πανώ στη συναυλία του Μάλαμα "ακτιβιστές" θα έκανε πραγματικούς ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων να λυθούν στα γέλια...
Ε, είναι με τι το συγκρίνεις. Δεν σκοντάφτω κάθε μέρα σε πραγματικούς ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οπότε πάλι καλά λέω τουλάχιστον αυτοί ασχολούνται έστω και με λάθος τρόπο. Υποθέτω όλοι οι σχολιαστές, που κατανοούν το λάθος των παιδιών και έχουν μερικά πράγματα να προσθέσουν θα πάνε να τους βοηθήσουν για την συνέχεια.
Ωραίο αυτό με το πανο στην μούρη του μπροστά,ίσως να λειτουργούσε καλύτερα σε μια παράσταση καραγκιόζη.Θα με ακούσεις κερατά θες δεν θες για τον αγώνα μου ενάντια στον φασισμό.