Πέφτει η Χ.Α., προηγείται η Ν.Δ.

Πέφτει η Χ.Α., προηγείται η Ν.Δ. Facebook Twitter
12

Υποχώρηση των ποσοστών της Χ.Α. κατά 2,5 μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος και διενεργήθηκε στο διάστημα από 19 ως 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η δημοσκόπηση δίνει το προβάδισμα στη Ν.Δ. με ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 22,7%.  

Η Χ.Α. παραμένει τρίτη αλλά υποχωρεί από το 8,3% που συγκέντρωνε στις 15 Σεπτεμβρίου, στο 5,8%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται  στο 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,7% ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,3% και η ΔΗΜΑΡ στο 2,5%.

Στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων», σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (78,9%), απαντούν «ΝΑΙ”.

Επίσης, τo 75,7% λέει ότι η δολοφονία στο Κερατσίνι δείχνει το μέγεθος της απειλής που συνιστά η Χ.Α., το 55,1% ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την έκνομη συμπεριφορά της Χ.Α., το 47,5% τη χαρακτηρίζει φασιστική οργάνωση και το 30,7%, εγκληματική οργάνωση.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Σεναριο 1: Η Χ.Α. στηνει τη δολοφονια Φυσσα για να ριξει τα ποσοστα της. Θελει να ειναι στη βουλη για να τσεπωνει το μισθο αλλα φοβαται την ωρα που θα της ζητηθει να παρει αποφασεις.Σεναριο 2: Η κυβερνηση στηνει τη δολοφονια Φυσσα, Θελει τους ψηφους της Χ.Α. χωρις να φορτωθει τα μελη της σε κυβερνητικο σχημα. Επισης φοβαται οτι θα χασει τον Δημο Αθηναιων στις δημοτικες εκλογες.Αλλος?
Ναι παίζε εσύ το παιχνίδι των "δύο άκρων"! Να ξέρεις όμως οτί εσύ και όλοι όσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου. Απαξιώνοντας τους αγωνιστές και παρουσιάζοντας τους ως το είδωλο του νεοναζισμού δώσατε την πολιτική δύναμη στην Χ.Α. να δολοφονήσει. Και προφανώς το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε τόσο καιρό να παρουσιάζονται έτσι από την ακροδεξιά ΝΔ ωστέ όταν η φούσκα της ΧΑ ξεφουσκώσει, οι άσωτοι υιοί να επιστρέψουν πίσω στην μπλε αγκαλιά του Αντωνάκη. Αλλά φαίνεται έχεις ξεχάσει για την επίθεση σε μέλλη του Π.Α.Μ.Ε. από ναζιστές της Χ.Α. στο Πέραμα δύο μόνο μέρες πριν την δολοφονία του Π. Φύσσα.
Μα φυσικά. Το θεωρείς μήπως τυχαίο, ότι ειδικά σήμερα αποφάσισαν από την νδ να ξεκαθαρίσουν με την χα;Θα μπορούσαν να θάψουν τον φόνο του Π. Φύσσα, όπως έχουν θάψει τόσα και τόσα. Αλλά βρήκαν την αφορμή να ξαναφέρουν τα φασιστικά πρόβατα πίσω στο μπλέ μαντρί.Αλλωστε τι τους έχουν τους κρανιδιώτηδες, τους βορίδηδες, τους λαζαρίδηδες και τόσους άλλους σε *τόσο* περίοπτες θέσεις;Είναι οι τσέλιγκες γιά τα φασίζοντα πρόβατα που είχαν "ξεστρατίσει" προς τους ναζιστές.Μπορεί να πέσουν τα ποσοστά του σύριζα, αλλά δεν πιστεύω ότι ο αλέξης θα κλάψει γιά πολύ.Τα νούμερα πάλι δεν τους βγαίνουν, καινούργια μέτρα έρχονται, ο κοσμάκης θα εξαθλιωθεί κι άλλο. Η "εξάρθρωση" της των ναζιστών - που ήταν δικό τους δημιούργημα έτσι κι αλλιώς - θα τους δώσει μια προσωρινή δημοσκοπική ανάσα. Αυτό έιναι όλο.Σε 2-3 μήνες κανένας δεν θα θυμάται ότι μας "έσωσαν" από τους ναζιστές. Όλοι θα βλέπουν την μαυρίλα να τους σφίγγει.Και τότε δεν θα υπάρχει άλλο χαρτί γιά να κάψουν. Η χα ήταν το τελευταίο τους.
ναι ομως ο λογος ο πολιτικος της νδ βρισκεται σε ευαλωτοτητα απο τις επιθεσεις της χα γιατι μιλανε με εναν αμεσο, κοινωνικοκεντρικο,οργισμενο τροπο...οταν η νδ επιβαλλει τους ορους επικοινωνιας οπως το θελει στηνει το παιχνιδι με εναν τροπο τεχνοκρατικο, απομακρο που την επωφελει .Η νδ γινεται η υπευθυνη,ευρωπαικη δεξια και οι αλλοι οι ανωριμοι,ονειροπολοι χωρις σχεδιο αντιπαλοι της.Φερνει την αντιπαραθεση σε επιπεδο διαχειρισημοτητας και οχι σε επιπεδο ποιτικων ιδεων και προβληματων της κοινωνιας. Αν η χα βγει εκτος η νδ θα επαναφερει το παιχνιδι στα μετρα της και θα κερδισει.
Στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων», σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (78,9%), απαντούν «ΝΑΙ”.Αυτό είναι το σημαντικότερο!!!Και όσο θα αποκαλύπτεται το τι είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή αυτό θα ανεβαίνει.
Αν δεχτουμε αυτες τις μετρησεις ως αξιοπιστες, κατι παραπανω απο 1 στους 2 (52.5%) ειναι τοσο ηλιθιος που δεν μπορει να ξεχωρισει μια φασιστικη οργανωση απο την greenpeace. Αισιοδοξο....
υπαρχει και το αντιστροφο διαβασμα το οποιο δεν τα γραφει αν το 30% την θεωρει εγκληματικη οργανωση το 70% τι πιστευει? Συνηθως βγαζουν αποτελεσματα τυπου τοσοι συμφωνουν/τοσοι διαφωνουν εδω βρωμαει..και 5,7% κκε ουτε στα πιο τραλλα τους ονειρα!!