Πέφτει η Χ.Α., προηγείται η Ν.Δ.

Πέφτει η Χ.Α., προηγείται η Ν.Δ. Facebook Twitter
12

Υποχώρηση των ποσοστών της Χ.Α. κατά 2,5 μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος και διενεργήθηκε στο διάστημα από 19 ως 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η δημοσκόπηση δίνει το προβάδισμα στη Ν.Δ. με ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 22,7%.  

Η Χ.Α. παραμένει τρίτη αλλά υποχωρεί από το 8,3% που συγκέντρωνε στις 15 Σεπτεμβρίου, στο 5,8%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται  στο 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,7% ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,3% και η ΔΗΜΑΡ στο 2,5%.

Στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων», σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (78,9%), απαντούν «ΝΑΙ”.

Επίσης, τo 75,7% λέει ότι η δολοφονία στο Κερατσίνι δείχνει το μέγεθος της απειλής που συνιστά η Χ.Α., το 55,1% ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την έκνομη συμπεριφορά της Χ.Α., το 47,5% τη χαρακτηρίζει φασιστική οργάνωση και το 30,7%, εγκληματική οργάνωση.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Σεναριο 1: Η Χ.Α. στηνει τη δολοφονια Φυσσα για να ριξει τα ποσοστα της. Θελει να ειναι στη βουλη για να τσεπωνει το μισθο αλλα φοβαται την ωρα που θα της ζητηθει να παρει αποφασεις.Σεναριο 2: Η κυβερνηση στηνει τη δολοφονια Φυσσα, Θελει τους ψηφους της Χ.Α. χωρις να φορτωθει τα μελη της σε κυβερνητικο σχημα. Επισης φοβαται οτι θα χασει τον Δημο Αθηναιων στις δημοτικες εκλογες.Αλλος?
Ναι παίζε εσύ το παιχνίδι των "δύο άκρων"! Να ξέρεις όμως οτί εσύ και όλοι όσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου. Απαξιώνοντας τους αγωνιστές και παρουσιάζοντας τους ως το είδωλο του νεοναζισμού δώσατε την πολιτική δύναμη στην Χ.Α. να δολοφονήσει. Και προφανώς το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε τόσο καιρό να παρουσιάζονται έτσι από την ακροδεξιά ΝΔ ωστέ όταν η φούσκα της ΧΑ ξεφουσκώσει, οι άσωτοι υιοί να επιστρέψουν πίσω στην μπλε αγκαλιά του Αντωνάκη. Αλλά φαίνεται έχεις ξεχάσει για την επίθεση σε μέλλη του Π.Α.Μ.Ε. από ναζιστές της Χ.Α. στο Πέραμα δύο μόνο μέρες πριν την δολοφονία του Π. Φύσσα.
Μα φυσικά. Το θεωρείς μήπως τυχαίο, ότι ειδικά σήμερα αποφάσισαν από την νδ να ξεκαθαρίσουν με την χα;Θα μπορούσαν να θάψουν τον φόνο του Π. Φύσσα, όπως έχουν θάψει τόσα και τόσα. Αλλά βρήκαν την αφορμή να ξαναφέρουν τα φασιστικά πρόβατα πίσω στο μπλέ μαντρί.Αλλωστε τι τους έχουν τους κρανιδιώτηδες, τους βορίδηδες, τους λαζαρίδηδες και τόσους άλλους σε *τόσο* περίοπτες θέσεις;Είναι οι τσέλιγκες γιά τα φασίζοντα πρόβατα που είχαν "ξεστρατίσει" προς τους ναζιστές.Μπορεί να πέσουν τα ποσοστά του σύριζα, αλλά δεν πιστεύω ότι ο αλέξης θα κλάψει γιά πολύ.Τα νούμερα πάλι δεν τους βγαίνουν, καινούργια μέτρα έρχονται, ο κοσμάκης θα εξαθλιωθεί κι άλλο. Η "εξάρθρωση" της των ναζιστών - που ήταν δικό τους δημιούργημα έτσι κι αλλιώς - θα τους δώσει μια προσωρινή δημοσκοπική ανάσα. Αυτό έιναι όλο.Σε 2-3 μήνες κανένας δεν θα θυμάται ότι μας "έσωσαν" από τους ναζιστές. Όλοι θα βλέπουν την μαυρίλα να τους σφίγγει.Και τότε δεν θα υπάρχει άλλο χαρτί γιά να κάψουν. Η χα ήταν το τελευταίο τους.
ναι ομως ο λογος ο πολιτικος της νδ βρισκεται σε ευαλωτοτητα απο τις επιθεσεις της χα γιατι μιλανε με εναν αμεσο, κοινωνικοκεντρικο,οργισμενο τροπο...οταν η νδ επιβαλλει τους ορους επικοινωνιας οπως το θελει στηνει το παιχνιδι με εναν τροπο τεχνοκρατικο, απομακρο που την επωφελει .Η νδ γινεται η υπευθυνη,ευρωπαικη δεξια και οι αλλοι οι ανωριμοι,ονειροπολοι χωρις σχεδιο αντιπαλοι της.Φερνει την αντιπαραθεση σε επιπεδο διαχειρισημοτητας και οχι σε επιπεδο ποιτικων ιδεων και προβληματων της κοινωνιας. Αν η χα βγει εκτος η νδ θα επαναφερει το παιχνιδι στα μετρα της και θα κερδισει.
Στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων», σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (78,9%), απαντούν «ΝΑΙ”.Αυτό είναι το σημαντικότερο!!!Και όσο θα αποκαλύπτεται το τι είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή αυτό θα ανεβαίνει.
Αν δεχτουμε αυτες τις μετρησεις ως αξιοπιστες, κατι παραπανω απο 1 στους 2 (52.5%) ειναι τοσο ηλιθιος που δεν μπορει να ξεχωρισει μια φασιστικη οργανωση απο την greenpeace. Αισιοδοξο....
υπαρχει και το αντιστροφο διαβασμα το οποιο δεν τα γραφει αν το 30% την θεωρει εγκληματικη οργανωση το 70% τι πιστευει? Συνηθως βγαζουν αποτελεσματα τυπου τοσοι συμφωνουν/τοσοι διαφωνουν εδω βρωμαει..και 5,7% κκε ουτε στα πιο τραλλα τους ονειρα!!