Prince of Streets III_Samara

Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter
1
Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter

Το πρώτο Prince of Streets (από την τριλογία που ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα) εμφανίστηκε στο YouTube πριν από δύο χρόνια και προκάλεσε πλήθος σχολίων. Ανάμικτων σχολίων. Γυρισμένο στα στενά της Νέας Σμύρνης, γύρω απ’ το σκοτεινό κολυμβητήριο και το «Κοτόπουλο του Μάκη», το Prince of Streets είναι μία μικρού μήκους ταινία που με τον καιρό έγινε από τα cult classics του YouTube. H παραγωγή της Silver Era Films (που είναι υπεύθυνη και για μια σειρά videoclip για την καινούργια ελληνική χιπ χοπ σκηνή) ταξίδεψε και διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ Δράμας, στο Argo Film Festival (Vollywood), στο Crossroad Film Festival στην Νέα Υόρκη και στο Snagfilms Festival στο Μισισσιπή. «Η πρώτη μιλάει για κάποιον που μέθυσε από την ευκολία να επιβάλλεται με κάθε τρόπο στον δρόμο και το χόρτασε αυτό, σε σημείο που να θέλει κάτι άλλο γιατί αυτό δεν τον γεμίζει και στην τελική, όπως αποδεικνύεται, κάνει αργά αυτήν την επιλογή γιατί οι μέχρι τώρα δράσεις του έχουν σφραγίσει την μοίρα του: Θα πεθάνει, το απόλυτο προσωπικό κόστος», λέει ο δημιουργός του και σκηνοθέτης Θεοφύλακτος Αργυρού.

Το δεύτερο Prince of Streets ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη δουλειά, σε κάθε επίπεδο.  «Η δεύτερη ταινία έχει σαν θέμα τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να δημιουργηθούν για ένα άτομο (κυρίως κορίτσια). Μια φήμη π.χ. ή κάτι (ως γνωστόν, οι μάζες επιτίθενται σ αυτούς που διαφέρουν) και αυτομάτως δημιουργούνται νέες ισορροπίες μεταξύ φίλων και καταλήγουν σε ένα μεγάλο καυγά -όλοι έχουν ζήσει τέτοια πράγματα, ο οποίος είναι τελικά μικρότερης σημασίας από όσο εσύ νομίζεις όταν το ζεις. Τελικά, μόλις μεγαλώσεις το καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος και καταλήγεις να κρατάς τον χαβαλέ από αυτό, ευχόμενος να διάβαζες λίγο παραπάνω εκείνα τα χρόνια. Και στις δυο ταινίες το τέλος είναι μηδενιστικό, όχι όσον αναφορά τα άτομα και τους χαρακτήρες, αλλά των στερεοτυπικών καταστάσεων που ανακυκλώνουν». Η δεύτερη ταινία έφτασε στην τελική 7άδα -από 68 συμμετοχές- στο φετινό Argo Film Festival διεκδικώντας το βραβείο.

Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter

Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter
Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter
Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter
Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter
Prince of Streets III_Samara Facebook Twitter

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς είναι έτοιμο και θα ανέβει στο YouTube τον επόμενο μήνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι από άποψης παραγωγής δεν έχει καμία σχέση με τις δύο πρώτες ταινίες. Αυτό που ξεκίνησε με παραλίγο τίτλο «Οι Κάγκουρες» και αστείες ατάκες εξελίχθηκε σε μία ταινία που έχει πιο πολλά κοινά με το «Μίσος» και την urban πραγματικότητα της σημερινής Αθήνας. Και είναι πολύ πιο δραματική. «Η Samara, μία νεαρή μετανάστης σε ξένη χώρα, είναι εξαρτημένη από τον σύντροφο της Kras. O Kras, και αυτός οικονομικός μετανάστης, παρά το ταλέντο του, είναι παραδομένος σε εξαρτήσεις κάθε είδους, ενώ δεν λείπουν οι εξάρσεις βίας απέναντι στην σύντροφο του. Εκείνη θα βρει καταφύγιο στον Τάσο, κολλητό φίλο του Kras. Η Samara αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα αρχέγονα ένστικτα της και την λογική».

Το τρέιλερ είναι πολύ ενδιαφέρον.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια