Προσπαθώντας να δαγκώσει τριπλό μπέργκερ, έπαθε εξάρθωση σιαγόνας

Προσπαθώντας να δαγκώσει τριπλό μπέργκερ, έπαθε εξάρθωση σιαγόνας Facebook Twitter
1

Μια γυναίκα στο Λίβερπουλ, μάλλον... μάσησε λίγο περισσότερο από ότι μπορούσε, αφού η επίσκεψή της σε ένα εστιατόριο κατέληξε σε νοσηλεία στο νοσοκομείο για εξάρθρωση σιαγόνας.

Προσπαθώντας να δαγκώσει τριπλό μπέργκερ, έπαθε εξάρθωση σιαγόνας Facebook Twitter


Η 25χρονη Nicola Peate, αναγκάστηκε να καταφύγει στο νοσοκομείο όπου το προσωπικό επανέφερε το σαγόνι της στη θέση του. Η εξάρθρωση συνέβη ενώ η ίδια προσπαθούσε να δαγκώσει ένα τριπλό μπέργκερ. Η Nicole, που είχε βγει μετά τη δουλειά με τον αρραβωνιαστικό της, αρχικά προσπάθησε να γελάσει μόλις (νόμισε ότι) κατάλαβε τι είχε συμβεί. Όταν τέλειωσε και αυτός το φαγητό του κατευθύνθηκαν προς το σπίτι τους, αγνοώντας τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Αλλά μέχρι να φτάσει η Nicole στη δουλειά της την επόμενη μέρα, ο πόνος είχε γίνει αφόρητος.

H Nicola περιγράφει:


«Δεν πίστευα ότι το είχα εξαρθρώσει - δεν περιμένει κανείς να συμβεί αυτό όταν τρώει μπέργκερ, αλλά μετά προσπάθησα να το φάω με μαχαίρι και πιρούνι και απλά δεν μπορούσα, δεν μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου εντελώς!»

«Ένιωσα σαν να είχα κράμπα στη γλώσσα μου, μετά άρχισα να νιώθω πόνο στα αυτιά και πονοκέφαλο. Το επόμενο πρωί ξύπνησα και ένιωθα πραγματικά, πολύ άρρωστη. Η μια πλευρά του κεφαλιού με πόναγε υπερβολικά».

«Τότε ήταν που άρχισα να αισθάνομαι ότι είχε να κάνει με το σαγόνι μου και ήξερα ότι είχα πάθει εξάρθρωση.»

Προσπαθώντας να δαγκώσει τριπλό μπέργκερ, έπαθε εξάρθωση σιαγόνας Facebook Twitter


Μια ακτινογραφία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Royal Liverpool επιβεβαίωσε τους φόβους της και ένας γιατρός επανατοποθέτησε γρήγορα το σαγόνι της στη θέση του με τους αντίχειρές του. «Από τη στιγμή που πήγε πίσω στην κανονική του θέση, ήταν σαν να γύρισε μια βρύση στο κεφάλι μου» είπε η Peate. «Όλη η ένταση απλά έφυγε». Μια δεύτερη ακτινογραφία επιβεβαίωσε ότι όλα ήταν κανονικά και πήρε εξιτήριο αλλά και μια προειδοποίηση από τους γιατρούς να «καταπνίγει τα χασμουρητά» και να μην ανοίγει το σαγόνι της πάρα πολύ για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο.

Η Peate έχει σύνδρομο Ehlers-Danlos (EDS), έχει υπερευέλικτες αρθρώσεις που είναι ασταθείς και ως εκ τούτου επιρρεπείς σε εξάρθρωση, οπότε έχει επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια. Η Nicola, ο οποία σχεδιάζει να παντρευτεί την επόμενη χρονιά, είπε ότι είναι ανακουφισμένη που η εξάρθρωση δεν είχε συμβεί πριν την «μεγάλη ημέρα». «Τα μπιφτέκια στο γάμο μου θα είναι μικρά σαν καναπεδάκια». είπε. Πάντως, πήρε το μάθημά της: «Θα είμαι πιο ευσυνείδητη όσον αφορά στο μέγεθος των τροφίμων στο μέλλον. Εάν έχω ένα μεγάλο μπέργκερ, θα το κόβω με μαχαίρι και πιρούνι.»

Η διευθυντής του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου Kathryn Clark, δήλωσε ότι «Ευτυχώς, περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια, αλλά το προσωπικό μας είναι πολύ έμπειρο στη διάγνωση και τη διόρθωση μιας εξάρθρωσης.»

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ: μια εκπρόσωπος του εστιατορίου κάλεσε τη Nicola να απολαύσει ένα από τα μπέργκερ τους, με ένα κουτί πρώτων βοηθειών που θα περιλαμβάνει μαχαιροπίρουνα αλλά και παυσίπονα -αν τα χρειαστεί, προσθέτοντας «Αν και είναι κάτι που οι άνθρωποι ίσως θεωρήσουν αστείο, μια που πολύ συχνά το λένε για αστείο (ότι θα πάθουν εξάρθρωση σιαγόνας από το πολύ φαγητό), χαιρόμαστε που η Nicola είναι μια χαρά.

Προσπαθώντας να δαγκώσει τριπλό μπέργκερ, έπαθε εξάρθωση σιαγόνας Facebook Twitter

[via]

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια