Το ζευγάρι

Το ζευγάρι Facebook Twitter
Stencil εμπνευσμένο απο το φιλμ "Σπιρτόκουτο" σε τοίχο των Εξαρχείων...Φωτο:B.M
0

 

Σταθμός «Αττική». 4 λεπτά πριν την άφιξη του τρένου. Η πλάτη του στον τοίχο. Τα χέρια της πάνω στο πρόσωπο του. Κινούνται πάνω-κάτω. Μέτωπο, κρόταφος, μάγουλα. Μοιάζει με έφηβη που βρήκε το αγόρι της στο λούνα πάρκ. Είναι μεσήλικες μέσα στην ζούγκλα.

Μετά, συμβαίνει κάτι. Του λέει πολύ δυνατά φράσεις όπως: «Έχουμε ο ένας τον άλλον», «Άλλοι δεν πρόκειται να το βρουν αυτό που έχουμε εμείς σε τούτη την ζωή», «Πόσο καιρό περιμέναμε για αυτό;». Έλα ντε, πόσο καιρό περιμένανε για αυτό; Η ζωή αντιγράφει τις σαπουνόπερες ή οι σαπουνόπερες την ζωή;

2 λεπτά. Το πρόσωπο του άντρα είναι κατακόκκινο. Απαντά με καταφατικά μουγκρητά στις ερωτήσεις της. Εκείνη τον πιέζει στους κροτάφους με τα δάχτυλα. Λες και υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι βαλβίδες και να χυθεί στα πλακάκια ό,τι κρύβει στο κεφάλι του. Συνεχίζει να φωνάζει ακόμα πιο δυνατά. «Δεν θα χωρίσουμε ποτέ. Αυτό που έχουμε δεν θα το χάσουμε αυτή τη φορά. Ακούς;». Σαν να ακούω στο βάθος «Cut».

1 λεπτό. Φιλιούνται. Όχι σαν τον ναύτη με την νοσοκόμα. Δεν τελείωσε ο πόλεμος

Άφιξη τρένου. Πόρτες ανοίγουν. Ξεκολλάνε. Ο άντρας μπαίνει μέσα. Οι πόρτες κλείνουν. Οι ματιές τους δεν θα διασταυρωθούν μέσα από το τζάμι. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ο άντρας χασμουριέται. Σκέφτομαι τον Γουντι Άλεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ